Skip to main content

NOU CONFLICT PE CABLU. Discovery Channel nu se mai vede pe platforma Digi a RCS

 
Discovery-nou
Discovery-nou


Postul Discovery Channel a fost scos, azi dimineaţă de pe platforma de televiziune Digi deţinută de operatorul RCS&RDS.

Potrivit unei poziţii oficiale a celor de la Discovery, “acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie”.

“În această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, spun oficialii Discovery în poziţia trimisă Paginademedia.ro.

Oficialii Discovery spun că “până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre.”

Şi alte canale Discovery au fost afectate.  Astfel, Discovery World a fost scos din toate pachetele, iar din unele oferte au dispărut TLC şi Animal Planet. Oficialii Discovery spun că schimbările s-au făcut "fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil."

Mutarea vine în contextul în care RCS a lansat de curând, două posturi proprii de documentare, Digi Life şi Digi World. Un alt canal, Digi Animal World, este în pregătire şi urmează să fie lansat în curând.

Până la ora redactării articolelor, oficialii RCS nu au răspuns întrebărilor Paginademedia.ro legate de scoaterea postului Discovery din grilă.

În luna august a acestui an (înainte ca RCS să-şi lanseze propriile canale, posturile Discovery WorldDiscovery TLC RomâniaDiscovery ScienceInvestigation Discovery au fost scoase din pachetul de bază al RCS&RDS. La vremea respectivă. întrebat de Paginademedia.ro dacă scoatere acestor posturi are vreo legătură cu apariţia noilor canale de documentare, Bogdan Chiriţoiu (project manager Digi Wold şi Digi Life) a răspuns:

„Cred că este vorba e o întâmplare. Noi aveam aceste canale în plan de mai multă vreme. Aceste posturi au fost în pachetul de bază, pentru un an, ca o promoţie. Canalele nu au dispărut ci au fost mutate în pachetele superioare.”

Discovery Channel, scos de pe RCS total în Ungaria

Discovery Channel a fost scos deja de pe reţelele RCS din Ungaria, atât de pe reţelele de cablu, cât şi de pe platforma digitală.

În Ungaria, mutarea a fost făcută marţi, 20 noiembrie.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Io Io
    Io nu inteleg de se iau unii de Discovery ca au incasari si din publicitate si din taxa... de tvr-uri de ce nu va luati? ca aia au cai triple prin care scot banii din buzunarele oamenilor, telespectatori sau nu...
  • mad79 mad79
    degeaba scrii cu majuscule ca se vede ca esti limitat la gramatica si in gandire!
    Pana una alta,noi le platim lor(celor de la RDS/RCS)datoriile(peste 70 de milioane,nu invers),iar ei ne reguleaza cum vor,introducand in grila de programe,atatea canale unguresti,de mai e un pic si ajung sa invat maghiara!
    De n-ar fi fost pachetul de spoft,as fi plecat deja de la ei!
  • LetsGO LetsGO
    avand in vedere ca programele Discovery difuzeaza puplicitate, ar putea sa le declare libere de transmisie si pe cablu sigur nu vor avea probleme in a fi scoase. Dar si bani de la cablisti si din publicitate nu prea merge....
  • Borda Borda
    Eu inteleg ca unii sunt nemultumiti de aceasta chestie dar totusi nu vad rostul jignirii altor etnii. Putea sa fie si neamt, tot asa se intampla cu canalele respective. Pacat ca canalele bune gen Discovery dispar peste noapte. Si in alte tari sunt operatori DTH cu canale proprii dar nu schimba cu altele
  • Raul Raul
    Eu nu va inteleg tiganeala. Schimbati operatorul si gata. Dupa gafa de azi, peste cateva luni trec la Dolce.
  • eudor eudor
    direcorul discovery e cumva fostudirector al antenelor?
  • Mircea Mircea
    Cand au scos Antenele am spus asa: ce ii impiedica sa faca si cu alte canale exact acelasi lucru ? Au sarit o gramada de "destepti" care mi-au spus ca nu e nicio pierdere ca au iestit Antenele si i-au tot dat cu Voiculescu in sus si in jos.
    Am spus si atunci, nu conteaza ce canal se scoate, poate fi si OTV (care e o latrina !) insa daca se poate asa ceva cu un canal, se poate cu oricare.
    In curand o sa ramaneti doar cu canalele lor. O sa va scoata si toate canalele de stiri si o sa va lase doar Digi 24 (o penibilitate, azi dimineata cand Maria Radu la stiri !!!). Si foarte bine va fac, ca multi ati sarit in sus de bucurie cand au fost scoase primele canale.
    N-ati inteles nimic atunci si nu intelegeti nimic nici acum.
  • Adrian C. Adrian C.
    Istoria se repeta, de data aceasta cu programele documentare. Pe parcursul anului 2012, au disparut din grilele de programe RCS, canalele cu stiri DW, Bloomberg si Euronews in detrimentul posturilor proprii DigiNews. In trecut RCS&RDS a scos din grilele de programe pachetul MTV (MTV HITS, MTV2 -devenit MTV ROCKS-, MTV BASE VIVA, VH1 Classic) sub pretextul ca acele canale nu aveau audienta. Scopul era doar ca se elimine concurenta pe nisa de muzica pentru ca RCS sa-si mareasca audientele posturilor proprii de muzica (UTV, UTV HD, 1MUSIC RO, 1MUSIC HU).
  • moş tăgârţă moş tăgârţă
    pentru lăturile din liga 1 mai rămâneţi la digi? mutaţivă fraţilor eu nu dau doi bani pe liga lăturilor aţi văzut aseară echipa de pe primul loc ce a făcut aşa că nu merită pentru liga lui dragomir.
  • Mircea Mircea
    Am mai spus, astia sunt PR-isti mizerabili de la RCS, aruncati pe net pentru a murdari imaginea Discovery.
    E greu, totusi, sa dai intr-un nume atat de mare si care a facut enorm la nivel mondial pentru educarea publicului.
  • Thea cu th Thea cu th
    Nu pot spune decat ca au un tupeu jegos... In momentul in care o firma de cablu MA OBLIGA sa semnez pentru 2 ani, atunci nesimtitii ar trebui sa aiba deja contractele semnate pe 2 ani inainte cu acele televiziuni pe care mi le prezinta ca oferta a lor in pliant. Altfel azi ma abonez sa vad ceva iar ei maine scot acele posturi si baga niste gunoaie, vrei sa reziliezi- evident ca nu poti! Totusi e bine ca au ramas posturile gigitv1 , gigi behehe 2 si gigi behehehe3.!
  • Mircea Mircea
    Asta e PR jenant de la RCS.
    Cum sa afirmi o asa enormitate: "Discovery HD cred ca este datorita Discovery, care are contract de exclusivitate cu un operator de cablu concurent RCS" !???
    Cine crede asa ceva e de-a dreptul imbecil.
  • cristi cristi
    Pe HBO sunt 5 filme pe zi, care se repeta toata saptamana. Hai sa il scoatem si pe asta, ca si asa se repeta. Bine ca are Digi documentare noi ora de ora.
  • cristi cristi
    Pe Discovery circula un mesaj pe o banda albastra jos care ii roaga pe abonati sa sune la un numar si sa ia atitudine in fata deciziei RCS.
  • 2 ugere 2 ugere
    @ Marcel
    Amice - nu lucrez la RCS, sunt abonat DOLCE si imi plac , in general, programele Discovery - unele dintre ele sunt f.tari. Altceva voiam sa spun, Discovery investeste in niste programe cu difuzare globala ; atunci cand ajung pe ecranele romanilor aceste programe sunt deja "amortizate" , in Romania existand doar niste costuri de subtitrare... Consumatorul telespectator plateste un abonament catre cablist pentru ca sa primeasca Discovery -un program de calitate, alte programe , in special televiziuni romanesti sunt preluate de catre cablisti moka ( must carry ) si difuzate asisderea catre telespectatorii care , pentru ca nu platesc pentru aceste programe , le suporta publicitatea, singura lor sursa de venit ! Ei bine , Discovery incaseaza bani si din abonamentele de cablu si din publicitate ceea ce nu e tocmai fair pentru televiziunile care nu beneficiaza de doua ugere. Asta e tot. Mai mult , Discovery poate si isi vinde audienta la orice pret , desi obtinerea unui punct de rating scos la vanzare nu e la fel de usor de obtinut cu content romanesc.

Trimite un comentariu

sus