Skip to main content

NOU CONFLICT PE CABLU. Discovery Channel nu se mai vede pe platforma Digi a RCS

 
Discovery-nou
Discovery-nou


Postul Discovery Channel a fost scos, azi dimineaţă de pe platforma de televiziune Digi deţinută de operatorul RCS&RDS.

Potrivit unei poziţii oficiale a celor de la Discovery, “acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie”.

“În această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, spun oficialii Discovery în poziţia trimisă Paginademedia.ro.

Oficialii Discovery spun că “până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre.”

Şi alte canale Discovery au fost afectate.  Astfel, Discovery World a fost scos din toate pachetele, iar din unele oferte au dispărut TLC şi Animal Planet. Oficialii Discovery spun că schimbările s-au făcut "fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil."

Mutarea vine în contextul în care RCS a lansat de curând, două posturi proprii de documentare, Digi Life şi Digi World. Un alt canal, Digi Animal World, este în pregătire şi urmează să fie lansat în curând.

Până la ora redactării articolelor, oficialii RCS nu au răspuns întrebărilor Paginademedia.ro legate de scoaterea postului Discovery din grilă.

În luna august a acestui an (înainte ca RCS să-şi lanseze propriile canale, posturile Discovery WorldDiscovery TLC RomâniaDiscovery ScienceInvestigation Discovery au fost scoase din pachetul de bază al RCS&RDS. La vremea respectivă. întrebat de Paginademedia.ro dacă scoatere acestor posturi are vreo legătură cu apariţia noilor canale de documentare, Bogdan Chiriţoiu (project manager Digi Wold şi Digi Life) a răspuns:

„Cred că este vorba e o întâmplare. Noi aveam aceste canale în plan de mai multă vreme. Aceste posturi au fost în pachetul de bază, pentru un an, ca o promoţie. Canalele nu au dispărut ci au fost mutate în pachetele superioare.”

Discovery Channel, scos de pe RCS total în Ungaria

Discovery Channel a fost scos deja de pe reţelele RCS din Ungaria, atât de pe reţelele de cablu, cât şi de pe platforma digitală.

În Ungaria, mutarea a fost făcută marţi, 20 noiembrie.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sfinx sfinx
    draga sabina iti recomand sa te plangi la CNA, intra pe cna.ro si fa o sesizare online sigur ii va amenda drastic
  • sfinx sfinx
    stiti ce va recomand? faceti sesizari la CNA si spuneti ca a scos abuziv postul din grila fara a va anunta in prealabil
    nu va lasati umiliti! eu am renuntat din mai la serviciile rcs&rds cand au scos programele trustului Intact
  • myhay25 myhay25
    hmm am inteles-o paia cu antenele (oricum ma interesa decat antena 3) asta cu discovery e prea de tot, cred ca nu ma mai prinde 2013 cu antenele de la digi. O lucru important uitat de toti, au scos 4 canale: antena 1,2,3 si euforia dar abonamentul a ramas acelasi chiar daca tu ai semnat contractul si pt posturile alea.
  • Anonim Anonim
    Ai putea frumos sa te plânge la UPC si duce acea sa îți faci contract cu ei si sa renunța la RCS nu ar fi mai simplu asa?
    Nu are nimeni dreptul de a obliga o companie de cablu fie RCS fie Dolce sa dea milioane de euro pe niște programe
    Plangeti-va la UPC ca vreți digi sport si UPC sa facă orice chiar sa se împrumute la banca sute de milioane de euro pentru a plăti către Dolce si RCS pentru liga1
  • sabina sabina
    Incredibil!!!! chiar nu deranjeaza pe nimeni dictatura si aroganta ungureasca? din hoti si sabotori s-au transformat in realizatori de programe???????? Stie cineva cum am putea sa ne protejam de astfel de abuzuri? As vrea sa ma plang undeva, dar nu prea stiu care sunt pasii?
  • Elena Jitilereanu Elena Jitilereanu
    Ce bine ca scriem cu maju-scule si ne luam de documentarele de la Discovery :) Pai daca nu v-ati uitat niciodata, ce sa stiti voi? Dar de documentarul produs de ei cu politistii romani? Difuzat in lumea intreaga? Bine ca ne laudam cu nu-stiu-ce programe unguresti si ridicam in slavi compania RCS care isi trateaza clientii ca pe niste gunoaie. Cred ca sunt sute de petitii impotriva lor si a serviciilor de rahat. Pana acum au dovedit ca nu sunt in stare sa ofere calitate - si brusc au devenit atat de plini de ei ca-si fac si televiziuni sa concureze cu Discovery Channel? Hai ca asta e culmea tupeului!!!
  • Sebi Sebi
    Din nou lasam niste nenorociti de unguri sa faca legea pe aici...schimba grila aia cum vor basca lor, platesc 81 de lei pe luna ca sa dau rescanare de 3 ori pe saptamana...ca isi mai lanseaza rcs cate un program de asa zise documentare....world si life au documentare de cand era bunica fata, ce dracu vreti sa invat de acolo!!! Bagati dracului Discovery inapoi!!!! sau nu DIGI world si DIGI life nu fac fata concurentilor???? Doar stiti sa jucati murdar, unguri imputiti...
  • Stanciu Viorel Stanciu Viorel
    cred ca ai clase cat are trenu, dupa cum scrii amice! 'S-au' se scrie legat! Nu te mai uita la OTV, poate incepi sa inveti si tu sa scrii corect:)
  • eu eu
    Documentarele de pe Discovery se repeta la infinit! Bravo DIGI!
  • madalin madalin
    salut decizia RdS numai ca eu inca am pe cablu digital de la ei Discovery si ANimal Planet, nu va convine mutati distribuitorul simplu ca buna ziua
  • basti basti
    SCRIU CU MAJUSCULE SA PRICEPETI TOTI... EU CA ABONAT DIGI TV SATELIT NU SUNT DISPUS SA PLATESC O MARIRE DE ABONAMENT DIN CAUZA JEGURILOR CA ANTENELE LUI FELIX SECURISTU, S-AU SA VAD DOCUMENTARELE VECHI DE PE DISCOVERY, IN SFARSIT A APARUT O COMPANIE ROMANEASCA-UNGUREASCA DE CARE PUTEM FI MANDRI , CINE INCEARCA SA II SANTAJEZE SI SA MAREASCA ABUZIV PRETURILE SUNT SCOSI FARA REGRETE DIN GRILA DE PROGRAME, SPRE INFORMAREA PAGINA DE MEDIA.RO VOI TREBUIA SA PRECIZATI IN ARTICOL CORECT CA CNA A FOST INSTINTAT DE RCS RDS IN DATA DE 13 NOIEMBRIE 2012 CA VOR SCOATE DIN GRILA DE PROGRAME DISCOVERY..ASTA E INFORMATIA COMPLETA AVAND ASTA SE POATE COMENTA PRO S-AU CONTRA ...SUCCES , ORICUM PT .MINE RCS RDS IT'S THE BEST
  • Genial Genial
    Un fel de cum sa faci si mai multi bani tot pe spatele consumatorilor care platesc ca fraierii. Te prefaci ca le dai niste documentare de rahat, prin niste copii romanesti triste (DigiWorld, etc), si scoti singurul program TV bun care se putea vedea in tara asta - Discovery Channel. Sper ca se inroseste telefonul de la RCS cu oameni care vor sa-si rezilieze contractul..
  • Genial Genial
    Am vazut pe-aici ca sunt unii care tipa impotriva programelor Discovery. Mai baieti, mai mutati putin de pe OTV si o sa fiti total uimiti ca pe lumea asta se intampla lucruri.
    Oricum, as vrea sa citesc parerea unui specialist media: chiar are voie, legal, RCS sa faca asa ceva? Incalca drepturile consumatorilor, CNA-uri, concurenta neloiala, etc.
  • cristi cristi
    e lasa liga 1 ca se prinde digi pe net pt 2/3 meciuri inportante
  • Marcel Marcel
    2 ugere ori lucreaza la RCS ori nu stie ce vorbeste. De unde stie el ca este cel mai scump canal din pachet? mai arunca un ochi si vezi ca ai nevoie de ochelari - asa ca mai tatosenie ne lasi cu compania voasta de 2 lei. aveti de invatat de la UPC si parca vad ca in 2 ani va ia Romatelecomul cu oferta lor moca - ca doar romanul e prieten cu mocangeala. m-am uitat o saptamana la celebrele canale digi si in comparatie cu discovery sunt fix jegul de sub unghie. ia sa vezi ce-mi reziliez eu contractul cu voi si ma uit moca la meciuri pe net. ah, nu am cum sa reziliez contracul ca doar va piratez :)))) am contract doar cu UPC :))))

Trimite un comentariu

sus