Skip to main content

Petiţie online pentru Discovery. Oana Pellea, Vlad Petreanu şi Ioana Avădani, mesaje către RCS

 

Publicitate

Peste 3.700 de semnături a strâns petiţia online „Vrem Discovery pe RCS&RDS” în doar două zile de când a fost deschisă. Oana Pellea, Ioana Avădani (CJI) şi jurnalistul Vlad Petreanu au reacţionat pe pagina de Facebook a RCS&RDS.
 Petiţia online „Vrem Discovery pe RCS&RDS” a fost lansată vineri seara, după ce compania RCS&RDS a scos din reţeaua DTH, Digi, postul Disocvery Channel, după cum paginademedia.ro a anunţat aici.

Fanii postului de televiziune au reacţionat şi au postat peste 700 de comentarii pe pagina de Facebook a companiei de cablu. Printre aceştia, se numără şi jurnalistul Vlad Petreanu şi Ioana Avădani, directorul general Centrul pentru Jurnalism Independent.

„Decizia de a scoate Discovery şi Animal Planet este o GRESEALA! Sper sa reveniti! Daca nu..voi rezilia contractul!”, a comentat actriţa Oana Pellea.

Oficialii Discovery au declarat, vineri, pentru paginademedia.ro că “până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre.”

Şi alte canale Discovery au fost afectate.  Astfel, Discovery World a fost scos din toate pachetele, iar din unele oferte au dispărut TLC şi Animal Planet. Oficialii Discovery spun că schimbările s-au făcut “fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil.”

Mutarea vine în contextul în care RCS a lansat de curând, două posturi proprii de documentare, Digi Life şi Digi World. Un alt canal, Digi Animal World, este în pregătire şi urmează să fie lansat în curând.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Diana Diana
    Doamna Bahmu se vede ca nu intelegeti importanta canalelor furnizate de Dicovery .. poate Dvs nu va uitati la ele ca sa le apreciati valoare adevarata. Canalele Discovery sunt recunoscute national si international dpdv al calitatii si veridicitatii.. pe cand cele introduse de patronul de la RDS sunt de proasta calitate.. data viitoare poate va veti informa (uita cu adevarat) la programe de calitate si nu altele ……
  • Diana Diana
    Doamna Bahmu se vede ca nu intelegeti importanta canalelor furnizate de Dicovery .. poate Dvs nu va uitati la ele ca sa le apreciati valoare adevarata. Canalele Discovery sunt recunoscute national si international dpdv al calitatii si veridicitatii.. pe cand cele introduse de patronul de la RDS sunt de proasta calitate.. data viitoare poate va veti informa (uita cu adevarat) la programe de calitate si nu altele ......
  • Mihai Mihai
    Sunt impotriva acestor abuzuri, dar va intreb ceva: de cand Discovery Romania nu a mai introdus o emisiune noua in grila lor de programe? Sunt (am fost mai bine zis) un "consumator" de Discovery si va spun sincer ca aceleasi emisiuni sunt de ani de zile, nimic nou! Top Gear, Mythbusters, How it's made, Wheeler Dealers, toate sunt aceleasi emisiuni rulate la nesfarsit! Inteleg sa dau bani pe un produs dar sa mi se si ofere ceva. In cazul acesta, cu parere de rau o spun ca Discovery Romania nu este o pierdere pentru abonatii RDS prin continutul slab al programului sau.
  • alex alex
    Au platit cei de la Descopery un angajat CNA (platit din bani publici) sa apara cu tricou inscriptionat la sedinta, la ce foame este in Romania de ce crezi ca "distinsele doamne" n-ar lua de-un cico?
    Vad ca nu s-a ofuscat nimeni sa faca vre-o petitie ca Gogu de la CNA si-a permis sa faca reclama la Descopery intr-o sedinta cu presa.
  • alex alex
    Bravo un om care gandeste , ma asteptam sa vad oameni cu IQ mai ridicat printre "fanii" descopery dar vad ca's multi OTV-isti
  • schiau ioana schiau ioana
    Si cum putem renunta la contractul rds-rcs fara sa platim contract de reziliere???
  • my way, or highway... my way, or highway...
    Din pacate, atunci cand te duci sa "achizitionezi" serviciul lor, nu te duci sa semnezi "un contract", ci "contractul" - adica al lor (!) - impus de ei, in conditiile lor. Daca obiectezi, vrei sa modifici ceva, sa reformulezi, sa scoti sau sa adaugi ceva, iti dau sec, replica: "asta este oferta noastra, contractul este acelasi pentru toata lumea, nu este personalizat decat in masura in care alegeti una dintre variante, iar daca nu va convine, noi nu va obilgam"... deci principul care functioneaza aici: take it, or leave it! Asta e "farmecul" monopolului....
  • alin alin
    esti cumva angajata al rds-rcs ???
  • alin alin
    gata au scos discovery si de pe fibra optica acum 5 minute
    rusine rds-rcs nu aveti bani sa platiti ???
    da stiti sa luati bani pentru orice???
  • Cableta Cableta
    Fraților, dar cine naiba vă pune să semnați contractele alea în termenii lor?! Orice contract presupune o negociere. Spre exemplu, puteți pretinde să anexeze grila de programe la contract. Au renunțat la un program care vă interesa, îi puteți acționa în judecată și le cereți daune așa cum ar face și ei dacă reziliați anticipat contractul.
    Ăștia ne dau programe la kilogram; nu-i interesează pe ei ce te intersează pe tine. Or, poate nu știați, noi plătim conținutul, nu un anumit număr de programe. Internetul este plin de televiziuni free. Dacă nu vă interesează la ce vă uitați, nici nu aveți nevoie de cablu tv.

    Ne-am luat-o cu băncile, ne-am luat-o cu cabliștii... oare în câți ani vom învăța să negociem la sânge orice contract pe care-l semnăm?!
  • Lime Lime
    Canalele platesc bani grei sa-si faca productiile. Cei de la cablu, doar pentru ca au tras un fir pe stalpi, vor moca acest content, iar ei sa incaseze bani cu nemiluita din abonamente. si asta, repet, doar pentru ca au tras un fir pe stalpi.
  • boom boom
    Canalele trebuie sa plateasca pentru a fi retransmise catre clienti, ca tot ele-si umplu matu din bugetele de publicitate.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    cine e nemultumit de decizia luata de RCS@RDS nu are decit sa isi ia jucariile si sa plece unde vor dori ei. ma asteptam ca doamnele Pellea si Avadani sa fie in fruntea celor care vor semna o petitie de condamnare a desfiintarii TVRCultural...nu am auzit sa se fi facut o asemenea petitie...iar cei de la Discovery continua sa manipuleze prin fel de fel de personaje si demersuri de dezinformare...
  • andy andy
    Vera nu stii pe ce lume traiesti!TOATE Antenele au fost scoase !E vorba insa despre platforma DTH adica numai ce care au antene de satelit.Cei care au cablu nu sunt afectati.Insa nu spune numeni si cat cere Discovery cablistilor pentru aceste programe!Va spun sigur ca de anul viitor vor iesi din grila de programe Realitatea Tv,Antena 3 si Eurosport.Adica exact ceea ce ofera RCS prin canalele lor.Si-au facut socoteala si este mult mai convenabil.Problema este ca sumele cerute de cei care ofera aceste canale,Eurosport,Antena 3 etc cer sume de ordinul milioanelor de euro cablistilor.
  • myhay25 myhay25
    a fost deja*

Trimite un comentariu

sus