Skip to main content

Valentin Jucan, protest în tricou pentru Discovery

 

Publicitate

Valentin Jucan, membru CNA, a venit astăzi, la şedinţa CNA, purtând un tricou pe care scria Discovery, în semn de protest faţă de măsura RCS&RDS de a scoate de din grila Digi postul Disocvery Channel.

„În momentul acesta, ca simplu telespectator, nu pot decât să mă alătur unui demers clar pe care îl numesc abuz”, a declarat Valentin Jucan pentru paginademedia.ro.

Declaraţiile integrale, în continuare:

Iulia Bunea: De ce aţi îmbrăcat acest tricou?

Valentin Jucan: În momentul acesta, ca simplu telespectator, nu pot decât să mă alătur unui demers clar pe care îl numesc de abuz. Orice cablist îşi poate face un post de sport şi scoate toţi concurenţii din grilă.

Faptul că purtaţi acest tricou este un fel de protest în calitate de telespectator şi nu de membru CNA?

Nu mă pot pronunţa vis a vis de ceea ce ar trebui să facă unii sau alţii, dar ca simplu privitor nu am cum să nu am o reacţie, pentru că totuşi se transformă într-o practică. Aici este vorba de canalul Discovery, un post arhicunoscut care promovează emisiune educative pentru copii pentru diferite vârste. Cel mai important, cred eu, că este  faptul că noi, din bani publici fiind plătiţi, trebuie să reacţionăm la ceea ce este semnalat din afară. Am înţeles că sunt 11.000 de semnături pentru Discovery pe petiţii online. Nu putem să stăm aşa, totuşi, suntem aici să ne asigurăm că interesul cetăţeanului este respectat. În situaţia aceasta nu am cum să nu reacţionez.

Totuşi, CNA-ul este legat de mâini în situaţia aceasta.

Da, CNA este legat de mâini pentru că a expirat contractul între ei. Dar nu cred că este vorba despre subiectul acesta şi am să port acest tricou la fiecare şedinţă până văd din nou Discovery pe ecran.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nelutu Nelutu
    ILIE, ia cauta tu in contract unde scrie ce programe se obliga RCS sa iti dea... Nu exista asa ceva. Ei se obliga doar sa iti dea un NUMAR MINIM DE PROGRAME, in niciun caz o lista de programe.
  • ILIE ILIE
    Sa-i oblige sa respecte grila de programe pentru care am semnat contractul (pentru toti) asa cum pe mine ma obliga sa am contract 2 ani, si pe ei la fel, daca nu sa ii amendeze foarte drastic sa se asigure cand seamneaza un contract cu un client pe 2 ani sa-i furnizeze si serviciile si posturile dorite de acesta, odata cu oferta acceptata. Este simplu. Daca nu sa pot rezilia contractul GRATIS
  • Brasoveanu Brasoveanu
    Inca ceva: grila RDS este plina cu porcarii: de ex. pot vizona canalul de stiri Digi 24, care insa mai are si studiouri locale din vreo 5-6 orase. Pai, ce naiba, ma intereseaza pe mine 5-7 canale, toate Digi24?
    Si nenorocitii se si mai lauda ca ofera peste 120 de canale..., toate la fel. In fapt din cele +120 de canale cca 80 de canale sunt varza, nu se uita niciun om sanatos la cap la ele.
  • Brasoveanu Brasoveanu
    Radule, de unde stii tu ca Discovery are doar 1% audienta??
    Daca te uiti numai la canalele cu manele si hortodoxe, vai der capul tau, sarantocule...
  • Brasoveanu Brasoveanu
    Discovery a diparut in totalitate din oferta Digi din Ungaria. Abonatii sunt extrem de nemuultumiti. De fapt RDS a introdus o clauza abuziva in contracte: si anume ca poate modifica de buna voie grila de programe. Deci nu abonatul, care plateste, decide la ce vrea sa se uite, ci RDS decide in locul lui. Eu ma astept ca RDS acum sa scada pretul abonamenetelor, intrucit nu mai ofera Discovery, deci economiseste banii pe care-i platea pt. retransmisie catre Grupul Discovery. In orasul meu, de ex., RDS are monopol total, numai exista niciun alt cablist (UPC de ex.) la care as putea apela. ca m-am saturat pina peste cap de nesimtia RDS.
  • marius marius
    Pai știam ca este ieftin și cu Discovery inclus in acest abonament, crezi ca va reduce prețul la abonament după scoaterea canalelor Discovery? Ma îndoiesc. Dar pentru Liga 1 cine ia pus sa dea atâția bani? Eu cred ca nu mai au bani și vor sa facă restructurări cu posturile cele mai scumpe (urmează EuroSport și... surpriza NGC-urile). Aștept sa scoată și Etnotv ca este destul de scump și asta. Sunt de-acord ca Discovery a dat, in ultimul timp, mai mult reluări și ca nu prea își respecta telespectatorii asa cum face cu cei din Franța sau Germania, aici ar fi trebuit sa umble aceștia și poate atunci erau mai îndreptățiți sa tipe la RCS.
  • dan dan
    OK. Poate ca nu poti sa te abonezi la UPC, dar la Dolce (Romtelecom) cu siguranta poti.
  • Iosif Kapal Iosif Kapal
    Astăzi nu a mai venit cu tricoul la CNA. Normal, doar conferinţa a fost transmisă live de Digi24. Ce ţi-e şi cu principiile astea!
  • cristiana cristiana
    Cu siguranta avem in teorie posibilitatea sa ne abonam la alt operator la cablu insa nu intotdeauna este posibil acest lucru din cauza ca zonele sunt impartite. Eu mi-as fi dorit UPC si nu pot pentru ca sunt intr-o zona in care pot sa ma abonez doar la RCS. Asta vi se pare in regula? Cand am semnat contractul cu ei aveam o grila, acum a ramas canal de baza OTV-ul!!! Programele difuzate pe Digi Life de exemplu sunt programe BBC vechi de peste 10 ani, cumparate la kilogram! Nu e vorba doar despre canalele Discovery, este vorba ca sigur urmeaza si alte canale care sunt de nisa dar care intereseaza un public cu o inteligenta peste piciorul broastei. Nu exista doar fotbal pe lumea asta sau cancanuri! Eu am pachetul full de la RCS si in curand o sa am toate mizeriile in grila. Si cu siguranta ma voi dezabona. Prefer sa raman fara cablu decat sa mai platesc pentru Kanal D sau OTV. Vizionare placuta celorlalti!
  • radu radu
    sa fim seriosi Discovery are audinte ff mici ,maxim 1% cine se uita la ei!!!??? eu nici nu stiu pe unde e programat in tv ul meu ,dc oare Discovery nu a acceptat sa faca un pachet separat si cine vrea sa plateasca separat (ca HBO) daca nu ma insel la UPS asa este
  • Sorin Sorin
    Dumnezeule... da mare bolovan mai e si Valentin Jucan asta. Ce oameni dom'le, ce oameni la CNA. Păi oameni buni.... democraţia asta însemnă, să ai dreptul de a alege. Cine vrea la RCS-RDS, se abonează la ei, cine vrea în altă parte, merge în altă parte. Mentalitatea comunistă de a obliga pe unu şi pe altu se pare că se transmite genetic. O fi fost tat'su ceva şmecher în PCR de şi-a îndobitocit şi odrasla în felul asta. Nu ştiu, doar presupun.
  • Ala Mic Si Negru Ala Mic Si Negru
    Dl. Jucan, in calitate de membru al CNA care nu poti face nimic, iti recomand o actiune clara: renunta la RCS&RDS si poti viziona in continuare Discovery la alt operator de cablu. Urmeaza si Eurosport... eu va recomand sa va uitati la DIGI TV, SPORT, LIFE, ANIMAL, etc.. si la DIGi Iasi, Cluj, Craiova... o sa aveti vreo 60 de canale...numai ale lu' DIGI. Ai fi operator de cablu ai obligatia sa difuzezi 30 de canale. PUNCT. Nu eu am decis asta, ci dumneavoastra CNA.
  • jake jake
    Oameni, acum toti va rasculati pt Disvoery, ha? In audientele discovery-ului nu se vede ca lumea apreciaza acest post...nici macar 11 000 de oameni nu se uita la Discovery in medie...asa ca lasa-ti revoltele ca sunt comple ilogice...Nu inteleg...Si la fel si cu Eurosportul...Mai concret sunt varza aceste canale
  • mielu mielu
    CNA este o agentie a statului Roman, dl cu pricina este angajat al cestei agentii. RCS&RDS este o scocietate privata 100%. Discovery este si el 100% privat. De cand un angajat al statului Roman, paltit din banii publici face reclama unei firme private si huleste alta firma privata? Asta nu are nici o legatura cu abuzul pe functie ? Ce te-as da eu afara JUCANE!
  • Adi Adi
    Sa puna si un (P) pe tricoul ala si e in regula.
    Adica el a aprobat scoaterea postului de pe Digi Satelit si tot el zice ca acum vrea sa vada postul la TV??? :)

Trimite un comentariu

sus