Skip to main content

Adrian Bucur, către Victor Ponta: „Cereţi, vă rog, reevaluarea selecţiei din TVR”

 

Publicitate

„Azi am văzut oameni plângând, indignaţi, revoltaţi. Erau oamenii de valoare din TVR, cei oneşti, profesioniştii. Dar fără pile şi relaţii. Şi care nu sunt “ 'yesmeni'”, a scris jurnalistul Adrian Bucur într-o scrisoare adresată premierului Victor Ponta, intrată în posesia paginademedia.ro.

Bucur îl roagă pe premier să solicite reevaluarea angajaţilor din postul public. „Doamna Eugenia Voda (Profesionistii) nu este de nota 10 . E de nota 8. Reporterul anonim de la stiri care isi petrece revelioanele cu sefii e de 10. Eugen Sobaru, care s-a aruncat de la balcon pentru drepturile noastre, este de 4. Dar sotia Evaluatorului de la stiri e de 9,5.”, mai precizează jurnalistul.

Jurnalistul Adrian Bucur a obţinut la evaluare punctajul 81,34. Găsiţi AICI alte punctaje ale personalităţilor din TVR.

Din scrisoarea lui Adrian Bucur:

  • Doamna Eugenia Voda (Profesionistii) nu este de nota 10 . E de nota 8. Reporterul anonim de la stiri care isi petrece revelioanele cu sefii e de 10. Eugen Sobaru, care s-a aruncat de la balcon pentru drepturile noastre, este de 4. Dar sotia Evaluatorului de la stiri e de 9,5. Culmea ironiei, si ea lucreaza tot la stiri!
  • Cu totii am fost evaluati, masurati, notati, triati. De acord! Orice om rezonabil conchide ca “Oltchim-ul” media trebuie restructurat! Dar dupa ce criterii? Si cine sunt oamenii care ne aleg si ne decid destinele? Au ei calitatea, profesionalismul si probitatea morala de a decide cine ramine? Minima moralia… unde e, exista!?
  •  N-am inteles niciodata cum pe un canal al postului public de televiziune poti face partizanat in asa hal! Si pentru ca tot n-am inteles am fost pus la colt, aratat cu degetul, scos din prime-time si pus sa vorbesc despre agricultura tarii, marginalizat si … amenintat.
  • Va spun doar ca sunt dezamagit. Si doare al naibi de tare, caci azi am vazut oameni plingind, indignati, revoltati. Erau oamenii de valoare din TVR, cei onesti, profesionistii. Dar fara pile si relatii. Si care nu sunt “ yesmeni”.
  • Cereti, va rog, reevaluarea selectiei facute in TVR. Eu, si altii ca mine, credem inca in puterea de simbol a Televiziunii Publice.

Scrisoarea integrală, în continuare: 

Domnule Prim Ministru,

TVR este astazi cel mai trist loc din Romania. Jurnalistii de televiziune consacrati si-au primit Notele! Si precum in romanele lui Kafka, nu Publicul a notat , ci Evaluatorii. Prin urmare…

Doamna Eugenia Voda (Profesionistii) nu este de nota 10 . E de nota 8. Reporterul anonim de la stiri care isi petrece revelioanele cu sefii e de 10. Eugen Sobaru, care s-a aruncat de la balcon pentru drepturile noastre, este de 4. Dar sotia Evaluatorului de la stiri e de 9,5. Culmea ironiei, si ea lucreaza tot la stiri! Dl. Radu Calin Cristea, vocea treaza de la Europa Libera e de nota 8, iar Leonard Miron, unul dintre pionerii divertismentului in Romania, e de 6. In schimb, sefa defunctului canal de propaganda PDL, TVR Info e de 9, 5. La fel si locotenentii fostei conduceri...

Cu totii am fost evaluati, masurati, notati, triati. De acord! Orice om rezonabil conchide ca “Oltchim-ul” media trebuie restructurat! Dar dupa ce criterii? Si cine sunt oamenii care ne aleg si ne decid destinele? Au ei calitatea, profesionalismul si probitatea morala de a decide cine ramine? Minima moralia… unde e, exista!?

Am militat la defunctul TVR Info pentru echidistanta si corectinudine. N-am inteles niciodata cum pe un canal al postului public de televiziune poti face partizanat in asa hal! Si pentru ca tot n-am inteles am fost pus la colt, aratat cu degetul, scos din prime-time si pus sa vorbesc despre agricultura tarii, marginalizat si … amenintat. Cu bataia, in scara blocului!

Nu cer medalie pentru asta. Cum nu au facut-o nici romanii care au iesit in strada in acel ianuarie de neuitat. Cred doar ca mi-am facut datoria de jurnalist si de cetatean. Va spun doar ca sunt dezamagit. Si doare al naibi de tare, caci azi am vazut oameni plingind, indignati, revoltati. Erau oamenii de valoare din TVR, cei onesti, profesionistii. Dar fara pile si relatii. Si care nu sunt “ yesmeni”.

Cereti, va rog, reevaluarea selectiei facute in TVR. Eu, si altii ca mine, credem inca in puterea de simbol a Televiziunii Publice. Iar ea rezida tocmai in calitatea si profesionalismul oamenilor ei.

Domnule Prim Ministru, l-am intrebat in anul 2006 pe premierul Tony Blair, intr-o scrisoare, de ce Romania e ponegrita si vazuta ca tara de mina a doua. Si l-am rugat sa nu ne taie aripile inainte de aderare. Mai ales noua, tinerei generatii. Mesajul lui e mai actual ca oricind: sa crezi, sa poti, sa faci!

Cu respect,
Adrian Bucur

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Ion
    Acesta e omul care isi tine cainele liber, iar la copil ii pune zgarda !
    Nu ar deranja maidanezii din parc, dar ar tine copilul legat de cureaua de la pantaloni.
  • Floriana Floriana
    Un incult si un prefacut. Crede ca are spate asigurat dar nu face altceva decat sa ii bage la fund pe toti cei care au incercat la un moment dat sa il ajute. Dalila are dreptate, s-au ars multe din cauza lui. Nu cred ca mai are multa vreme de stat in media oricum. Incep incet incet sa i se inchida usile iar oamenii de calitate sa vada cu ce lepra au de-a face...
  • kiko kiko
    @cracker, foarte interesant ce spui.
  • kiko kiko
    aidano, iar bati campii... la stiri sunt in jur de 300 de oameni. cu totul. cu toti cei adusi de lazescu, sasu, giurgiu, culcer etc. si pana la urma stirile dau de mancare la tot turnul ala de frecangii de birou... stirile sunt singurele care mai lucreaza in institutia aia. voi, restul, luati bani de pomana. iar userul de mai sus cred ca a facut o gluma, rodica lazescu e o combinatie de rodica culcer si andrei lazescu...
  • kiko kiko
    @alt observator media :)))) i-a scris o scrisoare lui lazescu, in vinerea dinaintea zilei de luni in care lazescu era dat afara. :))) in scrisoare, bucur il acuza pe lazescu ca face angajari fara concurs in tvr. :))) bucur, care a fost angajat de lazescu fara concurs in tvr... bucur e un oportunist jegos...
  • aidan aidan
    care colegi de redactie? sleahta aia de cateva sute oplosita pe banii tvr si adusa de lazescu? practic v-ati inmultit ca sobolanii, sper sa va fie viata cum ne-ati facut-o voi, jigodiilor. ati venit cu sutele fara concurs! am fost in greva doua saptamani si n-ati avut bunul simt sa dati o stire cu ce-i in tvr. dar sunteti stiri! normal ca scrisoarea a primit replici dure,doar nu aveti intentia sa afle toata lumea cum e situatia de fapt si de drept in tvr! mai ai si un nume de trista amintire, oi fi chiar ruda cu hotul ala care a devalizat institutia.hai, sariti, ca afla poporul si va zboara ciolanul din bot! barem bucur a avut atitudine! pentru ca ce-i in tvr e fara precedent! e executia celor fara pile in favoarea celor cu pile. toate politice. dar tvr se numeste apolitica!:)))
  • Dalila Dalila
    Un cabotin sadea,credeti-ma!El tinteste sus si dupa aceea omoara pe cel ce l-a ajutat,prin vorbe.
  • Dalila Dalila
    Mi-am ales pseudonimul acesta care a lansat o mare piesa de teatru(Samson si Dalila)doar pentru ca ceea ce am trait eu langa acesta,seamana cu ceea ce a simtit Dalila,la un moment dat.Cretinul asta spune de la inceput,feriti-va de mine,dar o spune asa ca o chemare.Prin urmare, nu multe doamne pricep.Asa cum nici eu n-am priceput si m-am cufundat in spuma pierzaniei, a deznadejdii si-a capitularii.Acum multi ani jucam intr-un teatru la Prima tv alaturi de acest diavol cu alura de macho.M-au dat afara de acolo.Din cauza lui.Am plecat din tara la scurt timp, norocul meu.Feri-va de diavolul asta,ca muriti fara sa stiti de ce.Acum, am venit acasa, cu ocazia sarbatorilor si cercetand piata media am dat de el.Nu m-a surprins pentru ca il cunosc,m-a scarbit faptul ca inca prinde la presa.De ce trebuia sa dati atentie maimutoiului astuia care se lipeste de orice faptura ii poate crea un culoar?Doar pentru ca face schimbari de traseu in functie de cum bate vantul?Eliminati-l din lumea asta a presei pe pisoiul asta plangacios!
  • cracker cracker
    rectific ce spuneam intr-un comentariu sters intre timp de admini.
    Acest limbric nu a facut scoala de vara a psd, ci a absolvit cursurile Fundatiei Institutul Social Democrat Ovidiu Sincai, promotia 2007-2008, odata cu actualul sau sef, Claudiu Lucaci. Pentru cine nu stie, e vorba scoala de cadre a PSD, care numara si alti ilustri absolventi intre alumni. Deci ar putea sa nu mai planga de mila altora, si sa-si transmita mesajele catre conducerea de partid pe canale mai discrete. Dar pana nu-i fudul...
  • Naomi Naomi
    Azi am văzut oameni plângând, indignați, revoltați. Erau oamenii de valoare din TVR, cei onești, profesioniștii. Dar fără pile și relații. Și care nu sunt “ ‘yesmeni’”, a scris jurnalistul Adrian Bucur într-o scrisoare adresată premierului Victor Ponta, intrată în posesia paginademedia.ro.
    Acesta a fost un citat. Eu il intreb pe acest prefacut daca l-a vazut plangand si pe cel/cea caruia/careia i-a luat locul atunci cand fara concurs l-a bagat Culcer sa prezinte jurnale?Deasemenea, daca i-a vazut plangand si pe cei care au ramas fara serviciu din cauza lui?Pai daca i-a vazut, ar insemna sa si recunoasca asta si sa se retraga intr-un colt iar daca nu, sa analizeze profund ceea ce i-am scris aici.Si ca sa stea linistit, ii spun ca nu este nici pe departe un jurnalist si cu atat mai mult valoros, deci tara se poate lipsi de el.Toate cursurile,cercurile sau formele de"specializare"jurnalistica pe care le evidentiaza, sunt nule in comparatie cu "calitatea" lui de"om"
  • O.Sorin O.Sorin
    Ne reamintim ca Bucur a fost"redus"de la B1,in perioada in care un fost prezentator meteo era avansat,asa ca hai sa trecem in revista si comentarii venite in acel moment.Sunt comentarii de moment si care ne mai pot aduce cateva noutati:
    http://www.paginademedia.ro/2011/09/disponibilizari-la-b1-tv-adrian-bucur-si-radu-herjeu-ies-de-pe-stiri/
  • Noua cale Noua cale
    Dragi angajati ai TVR,
    Nu va mai chinuiti sa fiti profesionisti, sa faceti proietce sau dimpotriva, sa va duceti pilele la sprituri sau (duduile) sa va culcati cu factorii de decizie.
    estesuficient sa invatati sa va aruncati de la balcoane in parlament si are grija nea bucur sa va scrie o scrisoare ca sa va re-evalueze Ponta si sa va dea 10.
    Si atunci TVR va fi un club de planorism cu acte in regula, ca de parasute'i plin deja!:)))
  • Gicu Gicu
    Este exagerat sa il consideri pe Sobaru vedeta si sa ii aplici grila de vedeta. El nu este nici redactor, nici reporter , nici realizator...Este un tehnician si se conformeaza cum da Dumnezeu regulilor meseriei sale. Pe el il poate evalua maistrul electrician. Ce a facut este remarcabil, dar nu a devenit vedeta in TVR pentru asta, ci simbol national.
  • Dan Diaconescu Dan Diaconescu
    Marioara Murarescu ,Elise Stan si Iuliana Tudor ce note au luat ! Sper ca daca ramin in continuare pe post sa promoveze si alti solisti de muzica populara ,nu numai generatia a doua si a treia clientii lor, care le tot suna ca vor sa apara mult la televizor ca sa poate cere bani multi cind sunt solicitati la spectacole si nunti .
  • Rodica Lazescu Rodica Lazescu
    Bucur e un impostor. Venit pe pile-n TVR, el incearca acum sa se credibilizeze vorbind de problemele statiei. Scrisoarea sa a primit replici dure din partea colegilor de redactie. Multi au taxat inclusiv faptul ca mititelul stie sa citeasca prompterul, dar prea stie sa scrie. Un mic citat dintr-un email semnat de "megajurnalist": " a-ti slujit" . Tare, nu?

Trimite un comentariu

sus