Skip to main content

Adrian Bucur, către Victor Ponta: „Cereţi, vă rog, reevaluarea selecţiei din TVR”

 

Publicitate

„Azi am văzut oameni plângând, indignaţi, revoltaţi. Erau oamenii de valoare din TVR, cei oneşti, profesioniştii. Dar fără pile şi relaţii. Şi care nu sunt “ 'yesmeni'”, a scris jurnalistul Adrian Bucur într-o scrisoare adresată premierului Victor Ponta, intrată în posesia paginademedia.ro.

Bucur îl roagă pe premier să solicite reevaluarea angajaţilor din postul public. „Doamna Eugenia Voda (Profesionistii) nu este de nota 10 . E de nota 8. Reporterul anonim de la stiri care isi petrece revelioanele cu sefii e de 10. Eugen Sobaru, care s-a aruncat de la balcon pentru drepturile noastre, este de 4. Dar sotia Evaluatorului de la stiri e de 9,5.”, mai precizează jurnalistul.

Jurnalistul Adrian Bucur a obţinut la evaluare punctajul 81,34. Găsiţi AICI alte punctaje ale personalităţilor din TVR.

Din scrisoarea lui Adrian Bucur:

  • Doamna Eugenia Voda (Profesionistii) nu este de nota 10 . E de nota 8. Reporterul anonim de la stiri care isi petrece revelioanele cu sefii e de 10. Eugen Sobaru, care s-a aruncat de la balcon pentru drepturile noastre, este de 4. Dar sotia Evaluatorului de la stiri e de 9,5. Culmea ironiei, si ea lucreaza tot la stiri!
  • Cu totii am fost evaluati, masurati, notati, triati. De acord! Orice om rezonabil conchide ca “Oltchim-ul” media trebuie restructurat! Dar dupa ce criterii? Si cine sunt oamenii care ne aleg si ne decid destinele? Au ei calitatea, profesionalismul si probitatea morala de a decide cine ramine? Minima moralia… unde e, exista!?
  •  N-am inteles niciodata cum pe un canal al postului public de televiziune poti face partizanat in asa hal! Si pentru ca tot n-am inteles am fost pus la colt, aratat cu degetul, scos din prime-time si pus sa vorbesc despre agricultura tarii, marginalizat si … amenintat.
  • Va spun doar ca sunt dezamagit. Si doare al naibi de tare, caci azi am vazut oameni plingind, indignati, revoltati. Erau oamenii de valoare din TVR, cei onesti, profesionistii. Dar fara pile si relatii. Si care nu sunt “ yesmeni”.
  • Cereti, va rog, reevaluarea selectiei facute in TVR. Eu, si altii ca mine, credem inca in puterea de simbol a Televiziunii Publice.

Scrisoarea integrală, în continuare: 

Domnule Prim Ministru,

TVR este astazi cel mai trist loc din Romania. Jurnalistii de televiziune consacrati si-au primit Notele! Si precum in romanele lui Kafka, nu Publicul a notat , ci Evaluatorii. Prin urmare…

Doamna Eugenia Voda (Profesionistii) nu este de nota 10 . E de nota 8. Reporterul anonim de la stiri care isi petrece revelioanele cu sefii e de 10. Eugen Sobaru, care s-a aruncat de la balcon pentru drepturile noastre, este de 4. Dar sotia Evaluatorului de la stiri e de 9,5. Culmea ironiei, si ea lucreaza tot la stiri! Dl. Radu Calin Cristea, vocea treaza de la Europa Libera e de nota 8, iar Leonard Miron, unul dintre pionerii divertismentului in Romania, e de 6. In schimb, sefa defunctului canal de propaganda PDL, TVR Info e de 9, 5. La fel si locotenentii fostei conduceri...

Cu totii am fost evaluati, masurati, notati, triati. De acord! Orice om rezonabil conchide ca “Oltchim-ul” media trebuie restructurat! Dar dupa ce criterii? Si cine sunt oamenii care ne aleg si ne decid destinele? Au ei calitatea, profesionalismul si probitatea morala de a decide cine ramine? Minima moralia… unde e, exista!?

Am militat la defunctul TVR Info pentru echidistanta si corectinudine. N-am inteles niciodata cum pe un canal al postului public de televiziune poti face partizanat in asa hal! Si pentru ca tot n-am inteles am fost pus la colt, aratat cu degetul, scos din prime-time si pus sa vorbesc despre agricultura tarii, marginalizat si … amenintat. Cu bataia, in scara blocului!

Nu cer medalie pentru asta. Cum nu au facut-o nici romanii care au iesit in strada in acel ianuarie de neuitat. Cred doar ca mi-am facut datoria de jurnalist si de cetatean. Va spun doar ca sunt dezamagit. Si doare al naibi de tare, caci azi am vazut oameni plingind, indignati, revoltati. Erau oamenii de valoare din TVR, cei onesti, profesionistii. Dar fara pile si relatii. Si care nu sunt “ yesmeni”.

Cereti, va rog, reevaluarea selectiei facute in TVR. Eu, si altii ca mine, credem inca in puterea de simbol a Televiziunii Publice. Iar ea rezida tocmai in calitatea si profesionalismul oamenilor ei.

Domnule Prim Ministru, l-am intrebat in anul 2006 pe premierul Tony Blair, intr-o scrisoare, de ce Romania e ponegrita si vazuta ca tara de mina a doua. Si l-am rugat sa nu ne taie aripile inainte de aderare. Mai ales noua, tinerei generatii. Mesajul lui e mai actual ca oricind: sa crezi, sa poti, sa faci!

Cu respect,
Adrian Bucur

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pedro pedro
    cum de ai ghicit cici draga?
  • Cucuriguu trezeste-ma Cucuriguu trezeste-ma
    Bucur asta,de care eu n-am auzit dar vad ca este foarte cunoscut prin activitatile sale extra-profesionale,cred ca vrea sa fie lider de sindicat.Cam asta da de inteles si cred ca are vocatie.Pana la un moment dat!Daca vin angajatorii si ii propun un castig personal, cred ca ar abandona cauza si pe sindicalisti si s-ar da de partea asupritorului.Vad ca l-a prostit pe@ALT OBSERVATOR MEDIA deci,functioneaza!
  • Cici Cici
    Maestre, ai nevoie de un psihiatru urgent!
  • adi m adi m
    nu, ala era Radu Valcan. Adrian Bucur a prezentat Focus la Prima TV
  • Pedro Pedro
    Legat de sobaru chiar nu ai dreptate. Inainte de a vorbi, tu stii cum s-a prezentat el pentru acest proces de evaluare sau selectie sau cum s-o numi? Ce grila a facut sau ce memoriu a prezentat sau ce a spus la interviu? Iar faptul ca s-a aruncat in cap nu inseamna ca trebuie sa ia nota 10 din 10, ci doar ca trebuia sa plece de atunci. Restul situatiilor prezentate de tine nu le comentez.
  • ALT OBSERVATOR MEDIA ALT OBSERVATOR MEDIA
    Nu am parti-pris-uri cu Adi Bucur, dar se vede treaba ca mare dusman trebuie sa-i fi ca sa scri asa despre el. Ai dat-o in bara cu partea cu PDL-ul! Nu cred ca are nicio treaba pentru ca din ce a prestat la TVR Info parea ca din contra, este anti PDL. Desigur, nu putea clama asta pe post, dar nici nu-i "pupa" precum Marean, Ioana, Andreea sau toata pleiada de "jurnalisti" invitati zilnic in studio. A fost singurul care i-a adresat o scrisoare deschisa fostului presedinte TVR, Alexandru Lazescu si i-a sesizat nereguli din TVR.
  • Cristi Holban Cristi Holban
    Indiferent ca va place sau nu de Bucur, el are dreptate in cazul asta. Selectia din TVR a fost o tampenie, au luat note mari cei care trebuie sa ramana, e clar. Amaratii aia cu 1.500-1.800 de lei pe luna au luat cele mai mici note. Ei vor iesi din schema pentru ca nu au avut nicio pila, nu valoreaza nimic pentru actuala conducere dar posturile lor sunt importante - urmeaza un val angajari, si unde sa vina prietenii casei daca nu pe posturile eliberate prin selectie. Iar in ceea ce-l priveste pe Bucur, chiar nu inteleg ce l-a apucat sa se planga. Are o nota mare, peste 8, care-i va permite sa ramana in televiziune si nu este deloc fan PDL, dimpotriva. De aia nu inteleg de ce critica o actiune care vine pe filiera USL, de fapt. Salariul lui - 4.500 de lei, nu stiu daca e mare sau e mic. Daca castigi 1.500 de lei lunar, e mare, daca iei 8.000 de lei, cum lua nebuna de Pana, e mic. Eu cred ca se plictiseste si o face pe nebunu.
  • Doamna Coca Doamna Coca
    Acest individ se lipea de cate cineva si in redactie si in fata postului si pe oriunde.Din cauza asta cativa au fost asociati cu el si cu barfele lui penibile si asortate.Barfitorii au fost zburati din B1.O parte dintre ei,vad ca au fost angajati la TVR.Daca ar fi dupa mine, asta nu ar avea loc nicaieri, pentru ca oriunde se duce mai strica pe cineva.
  • moş tăgârţă moş tăgârţă
    adrian bucur e acelaş jurnalist care prezenta ştirile sportive la prima cu ceva timp în urmă?
  • OBSERVATOR MEDIA @ TVR OBSERVATOR MEDIA @ TVR
    Bucur Adrian.Omul adus de Rodica Culcer, fara concurs in TVR.Asta se intampla in anul 2011, odata cu concedierea lui din cauze comportamentale din B1.A fost implicat direct in ridicarea de osanale in favoarea PDL,prin directive date direct de Culcer,facatoarea de bine.Din B1 a fost dat afara din cauza faptului ca a incercat sa publice o asa zisa relatie a domnului Oancea cu una dintre angajatele postului(prezentatoare si ea)Acest individ, Bucur, a luat legatura la o revista de scandal, cu un vechi tovaras si i-a impartasit presupunerile lui.Tovarasul acestuia de la ziar,s-a dezis imediat de intentie si l-a sunat pe Oancea,care l-a randul lui,l-a rugat pe Bucur sa stea in banca lui si sa nu mai spuna tampenii.Bucur, a inceput sa vorbeasca prin redactie cu cine vrea si cu cine nu vrea, ca el este mare ziarist si ca stie el cu cine se culca fiecare de acolo(sau cam asa ceva)A doua zi i s-a pus in vedere ca atitudinea lui nu este una demna si ca este CONCEDIAT.Culcer l-a luat de suflet si acum se plange si se dezice si el la randul lui de cel care l-a angajat.Dezbina si condu, se pare ca este deviza acestui Bucur Adrian, om al PDL.Domnule"jurnalist"Bucur,vi se pare normal sa prestati la prompter pe 3000 de euro, in timp ce multi dintre angajatii TVR care va ajuta la emisie sa nu poata avea mai mult de 300? Eu nu te vreau la TVR, ti-o spun cu toata echidistanta.Eu nu te vreau la mine in casa si te-as ruga sa incerci sa te angajezi in alta parte, ca sa vezi ca NIMENI nu te mai vrea.Ce nu intelegi?
  • ion ion
    asta e teatru ieftin, Adrian Bucur e lingaul PSD-ului si hai pariu ca urmatorii 4 ani o sa fie la loc de cinste in TVR.

    p.s: ce treaba are aruncatul in cap de la balcon cu profesionalismul in media?????? pt. asta trebuia sa ia sobarul ala 10 ?? :)))))) Hai mai Adrian Bucur, chiar crezi ca toti suntem cretini?

Trimite un comentariu

sus