Skip to main content

NEÎNȚELEGERI. Canalele Pro TV ies de pe Dolce din 3 ianuarie

 

Publicitate

ACTUALIZARE. În timp ce Pro TV spune că posturile Pro nu vor mai putea fi recepționate în rețeaua Dolce, Romtelecom spune că „există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV”.

Posturile deținute de Pro TV nu vor mai putea fi vizionate pe rețeaua DTH deținută de Romtelecom începând din 3 ianuarie, anunță un comunicat al companiei. Motivul? „Romtelecom nu a agreat condițiile de reînnoire cerute de Pro TV pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul PRO TV SA”.

În decursul negocierilor incepute in luna septembrie, Romtelecom nu si-a aratat disponibilitatea de a plati pentru canalele PRO TV un pret care sa exprime valoarea corespunzatoare pe care canalele PRO TV o reprezinta in pretul platit de fiecare abonat Romtelecom, se precizează în comunicat.

Anca Budinschi, Director General PRO TV S.A: “Succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazeaza in primul rand pe atractivitatea PRO TV si a altor canale romanesti, care determina intr-o proportie covarsitoare decizia de abonare. PRO TV face in fiecare an investitii masive in continut pentru a satisface asteptarile telespectatorilor. Este corect ca valoarea acestui continut, pentru care distribuitori precum Romtelecom obtin venituri din abonamente, sa se reflecte in pretul pe care furnizorii acestor servicii il vor plati de acum inainte PRO TV.”

Reprezentanții Romtelecom, compania care deține Dolce, au emis, la rândul lor, un comunicat în care au precizat că Romtelecom și ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom și că începând cu 3 ianuarie posturile „ar putea” să nu mai fie difuzate în rețeaua Dolce.

„ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creștere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienții Romtelecom”, au precizat reprezentanții companiei.

„În toată această perioadă, a negociat cu bună credință cu partenerul său, Pro TV S.A, făcând toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienților săi pentru a avea un abonament la un preț rezonabil. ”, au mai spus aceștia.

Canalele Pro TV: ProTV, Pro TV International, Pro TV HD, Acasa TV, Acasa Gold, Acasa HD, Pro Cinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH 1.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu