Skip to main content

EXCLUSIV. Tranzacţia Patriciu – Burci are avizul Concurenţei. Răzvan Ionescu, anunţat director editorial la Adevărul.

 

Publicitate

EXCLUSIV. Răzvan Ionescu a fost anunţat pe poziţia de director editorial al grupului Adevărul, poziţie pe care a ocupat-o până în februarie 2012, potrivit unui anunţ intern pe care Paginademedia.ro îl prezintă în continuare.

Numirea lui Răzvan Ionescu este şi semnalul că tranzacţia prin care Cristi Burci a preluat Adevărul Holding a primit avizul Consiliului Concurenţei. Până la avizul de la Concurenţă, Ionescu nu putea fi numit într-o poziţie la Adevărul, din cauza faptului că era director general al Premium News, firma prin care Burci a preluat compania de la Patriciu.

Contactat de Paginademedia.ro, Răzvan Ionescu a confirmat primirea aviziului de la Consiliul Concurenţei.

Anunţul intern mai anunţă revenirea la Adevărul a lui Vlad Epurescu, pe poziţia de Coordonator Proiecte Online la nivel de grup. Totodată, Sabin Orcan este prezentat ca Publisher al Diviziei Ziare.

ISTORIA AFACERII. Finalizarea tranzacţiei Patriciu – Burci vine la peste trei luni de la momentul în care cei doi oameni de afaceri au bătut palma. Dinu Patriciu şi Cristi Burci au ajuns la un acord de principiu pentru vânzarea Adevărul Holding pe 5 septembrie, la ora trei fără zece, dimineaţa, după o zi de negocieri intense. Trei săptămâni mai târziu, cei doi semnau preluarea Adevărul de către Cristi Burci.

Adevărul Holding a fost preluat prin firma Premium News, companie deţinută, în mod egal, de către Nora Marcovici (CEO al grupului Graffiti BBDO) şi Diana Toboşaru (COO la acelaşi grup, unde şi Burci este acţionar).

Citiţi primul interviu acordat de Cristi Burci după semnarea acordului de principiu, pe Paginademedia.roAICI.

Povestea negocieirlor, încheiate cu acordul din noapte, pe Paginademedia.roAICI.

Anunţul intern, în continuare:

"Razvan Ionescu revine in grupul Adevarul pe pozitia pe care a ocupat-o si pana in februarie 2012, aceea de Director Editorial Grup. Razvan a muncit mult in perioada din urma pentru a identifica ce anume ar trebui schimbat in viitorul apropiat, a vorbit cu multi dintre voi, a inteles problemele cu care va confruntati si a stabilit, impreuna cu echipa de management a companiei, strategia pe care o vom implementa in 2013.

O alta revenire in grupul Adevarul este cea a lui Vlad Epurescu, care va ocupa functia de Coordonator Proiecte Online la nivel de grup. Vlad are o experienta anterioara in cadrul Adevarul Holding, ca Redactor Sef la adevarul.ro, si va dezvolta componenta de online a companiei in asa fel incat sa devenim nr.1 si pe acest palier.

O schimbare intervine si pentru Gabriela Stan, fost Director Financiar Adjunct, care va ocupa functia de Business Development Manager. Din aceasta noua pozitie, ea va coordona toate noile proiecte din grupul de Publishing (primul astfel de exemplu este noua revista Historia Special, al carei prim numar apare pe piata sambata 22 decembrie 2012) si are atributii delegate pentru operatiunile de publishing pe Divizia Reviste.

Sabin Orcan, pana de curand Prim-Redactor Sef Adjunct al ziarului Adevarul, va ocupa functia de Publisher al Diviziei Ziare. Evolutia lui Sabin este una fireasca, experienta acumulata permitandu-i sa aiba o viziune de ansamblu asupra activitatii pe care o va desfasura de acum incolo."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • AH AH
    cifrele astea rotunde cred ca sunt date de marele sef de distributie, afonel Benea, ca doar el le stie cu cifrele :)). Cu numele astea mari s-a dus in cap mandrie de Holding!
  • reporter reporter
    ce bine-mi pare că am plecat de acolo...
    da, îmi pare rău de unii care erau chiar buni și mai slugăresc încă pe acolo, amestecați cu pițifelnicii și pipițele care scriu după mediafax sau cred că nimeni nu a citit articolele de acum 1-2-3 ani.
    în rest, nu-mi aduc aminte de nici un om pentru care s-a bătut S.O., poate doar așa, puțin, de E.C., dar asta era tare de mult...
    hai, sărbători fericite, dacă mai știți ce e aia!
  • BogdanD BogdanD
    @Lucian Pop .. in proportie de 99% ... @editor la adevarul e Sabin bOrcan .... alte ziceri ale lui bOrcan, plagiate in cel mai fericit caz (ma gandesc cat de penibil e sub un nume anonim sa iti dedici singur ode ...): "mananci rahat aiurea", "mertanele nesimtite", in general foloseste foarte des cuvantul "nesimtit", "mai habarnistule", "cifre din burta" ... oricum ca stil il plagiaza 100% pe bOrcan, daca nu e bOrcan e unul care stat toata ziua bot in bot cu el, toata ziua .....
  • BogdanD BogdanD
    Citez: "e singurul șef care a mai făcut el însuși câte o anchetă sau analiză".

    Nu e asa ca Sabin bOrcan e minunat!

    Helloooooooo, treziti-va ..... cum dracu sa nu se aleaga praful de presa scrisa in Romania, daca @Editor la adevarul inca are un job in presa scrisa?

    ps.... faza cea mai tare ca ..... e posibil ca sub numele @Editor la adevarul sa fie chiar distinsul publisher Sabin bOrcan .... inclin sa cred ca e adevarat pentru ca in exprimarile sale am vazut multe din "zicerile" lui bOrcan, par exemplu: "unu: .... doi: ....", si-a pus scaunul la bataie, amarestenii, n-a produs in viata lui nimic memorabil, etc .....
  • Giovanni Giovanni
    Sabin-Chelie-Stralucita, baga ti mintile in cap de pitic frusttrat: ADS -ul pe bani avea vreo 10 pagini de programe tv, vreo sase de eveniment singurele care mai puteau fi citite, iar restul pana la 24 erau de umplutura!! Si un pliant de la Cora era mai interesant de citit decat hartia aia igienica. Si apropo Sabine, cu cat iti inalta aia de la B1TV scaunul ca sa ajungi si tu cu mainile pe masa? Stiu, sunt rautacios.
  • adrian 4 adrian 4
    cati frustrati pe aici ca nu sunt ei in locul lui Cartianu,Ionescu sau altii din conducerea unui ziar care oricum va muri la fel ca si toata presa scrisa din Romania,desigur cu exceptia cancan ,click si libertatea care vor fi cumparate in continuare de votanti inteligenti ai usl-ului
  • Lucian Pop Lucian Pop
    Petrisor, te rog sa dai drumul la comentariul asta. Stiu ca am folosit un limbaj mai violent, dar nu pot permite tuturor cretinilor sa manance c***t. cu lingura. Multumesc. Lucian.
  • Lucian Pop Lucian Pop
    @editor la adevarul. Bai vierme anonim, cum iti permiti tu sa vorbesti de mine? De unde stii tu, nevertebrata scarboasa, ce am facut eu? Habar n-ai de viata ta si vorbesti ca sa nu taci. Bai euglena verde ce esti, in doi ani jumate, nu stiu daca m-am vazut cu Peter Imre de zece ori si tu vorbesti ca l-am "lins". Nu ti-e rusine. Cine esti tu, ma gandacule pastos, de tot îi iei apărarea lui Sabin? Dacă ai sânge în vene, arata-te, nu te mai ascunde ca un sarpe slinos. Hai sa vorbim fata-n fata. Sa-mi spui si mie de unde si pana unde l-am periat eu pe Imre. Ce scaun mi-am aparat eu, bai parazitule, cand intotdeauna am spus ce am avut de spus si nu am plecat capul niciodata. Nici macar sa nu te mai gandesti sa-mi scrii numele pe vreun forum, ai înțeles? Nesimțitule!
  • Editor la Adevărul Editor la Adevărul
    @ Marchisu:
    Hai că mă faci să râd la cât poți fi de papagal: Pop care-l lingea pe Imre de mama focului îi apăra pe oameni? Sau Bot care cerea să fie dați afară toți cei care nu fac milioane de accesări cu orice pornografie? Adevărul e că rămâne cum am spus: Orcan ne-a mai luat apărarea, ceilalți și-au apărat doar scaunele.
  • Editor la Adevărul Editor la Adevărul
    @ Wacs:
    Nu mai scoate cifre din burtă, măi habarnistule, du-te tu la difuzare și vezi cifrele adevărate! Iar ADS-ul pe bani era chiar un ziar bun, mai bun în tot cazul decât orice alt ziar local. Nu era Dilema, că nu asta era scopul lui; dar nu se compară cu mizeriile pe care le scriu unii pe net sau prin presa de provincie.

    @ Truth:
    Și eu cred că tu ești vreun mediocru incult și nespălat. Dar nu, nu sunt Sabin Orcan și nu mă interesează cum îl mai porecliți voi pe aici. Eu știu că e un tip citit, un om de bun simț, care a făcut mai multe pt noi, jurnaliștii de rând, decât oricine altcineva. Așa că n-ai decât să-l muști în continuare de cur, pentru că atâta rămâne în urma ta!
  • marchisu marchisu
    @Editor La Adevărul

    salut, sabin, credeam ca te-ai lasat de scris comentarii...

    referitor la cei care “s-au batut pentru oameni”, in niciun caz nu esti tu ala, sabine, stai linistit.

    singurii care au incercat sa faca ceva pt “sclavii de pe plantatie” au fost malin bot si lucian pop. il mai vedeti pe vreunu la adevarul? nu! cei care incearca sa faca ceva pentru oameni sunt inlaturati.

    ps: sabine, pe viitor incearca sa te semnezi cu numele tau si sa nu-ti mai dai singur limbi.
  • Truth Truth
    @Editor
    Eu cred ca esti chiar Sabin Borcan. Nu te mai lauda de unul singur, ca nu-ti sta bine. Toata lumea stie in trust cate parale faci, domnule publisher! Faptul ca ti-e rusine sa-ti scrii numele adevarat in ziar spune totul...
  • un viitor restructurat un viitor restructurat
    Colegule, sa stii ca nu prostesti pe nimeni. Ia du-te la Difuzare si afla matale cifrele exacte la primul numar al “noului” ADS: tiraj 370.000 exemplare, vanzari de 18.000, basca 10.000 date moca de Sorin Blaga, fin de mogul si fost director de Marketing la ADH (o nulitate, de fapt). Ce scrii tu acolo a fost tirajul la al doilea numar de ADS, dar ai modificat putin cifrele tocmai pt a-l cosmetiza cu ceva procente pe marele publisher Orcan.
    Si pt ca te dai destept, hai sa dezgropam putin mortii. ADS-ul era o foaie zilnica de opt pagini, plina de programe TV, stiri utilitare si cateva articolase scrise in graba. Ca ziar gratuit era f ok, nu putea avea acuratetea unui cotidian pe bani. Noul ADS a devenit saptamanal pe bani, dar continutul lui era tot al unui cotidian gratuit. Asa-zisa relansare a adus mai multe pagini de programe TV, nu a avut nicio schimbare palpabila de concept, nimic pe fond si doar f putin pe forma. Aici e vina redactorului sef, amice. Iar daca deontologul Sabin Orcan nu era de acord cu ideile managementului si ale lui Patriciu, daca el intrevedea esecul dinainte anuntat, avea varianta demna a demisiei si a unei discutii cu oamenii despre care spui ca le tinea partea. Un adevarat sef asta face: isi anunta colaboratorii din timp ca situatia e grava, ca el e legat de maini si de picoare si pleaca demn, asa cum au procedat Mihnea Maruta si Malin Bot. Sabin Orcan, in schimb, a mers la sapte capete, a papat banii lui Patriciu si a decis pe ascuns sute de concedieri, girand bataia de joc la adresa celor care au scuipat sange prin teritoriu si au indurat umilinte in serie.
  • Editor la Adevărul Editor la Adevărul
    @Wacs:
    Minți porcește și n-am decat o explicație: ori ești prost... informat, ori ești prost... pur și simplu. Orcan n-a ridicat pe nimeni în slăvi, nici acum, nici pe vremea lui Imre. Dimpotrivă, e singurul care mai făcea opinie separată în board și se împotrivea tăierilor de oameni și salarii câtă vreme alții sifonau compania cum puteau. Și doi, Orcan e singurul șef care nu se ține cu nasul pe sus și care ne mai spune și nouă, "amărăștenilor", ce se mai întâmplă în sferele înalte ale puterii...
    Mănânci rahat aiurea și pe tema mașinii: nu i-a luat-o nimeni, nici măcar o zi, chiar dacă a fost vorba la un moment dat să se ia toate mașinile de serviciu. Însă dintre limuzinele din parcare, cred că Passatul lui Orcan era oricum cea mai modestă. Mai bine te-ai uita (dacă n-ai avea orbul găinilor) la Merțanele nesimțite cu care defilează noii directori... Sau la Range Rover-ul nou-nouț de 100.000 de coco pe care tocmai și l-a achiziționat cu banii jos "bietul" Imre! Din moment ce n-o știi nici pe-asta, se vede treaba că ești doar un păduche mic de pe margine!
  • Editor la Adevărul Editor la Adevărul
    @ Un viitor restructurat:
    Dintre toate prostiile pe care le debitezi aici – cu spumele de rigoare la gură – una e mai gogonată decât toate.
    Relansarea ADS-ului n-a fost decisă de Orcan, care n-avea nicio putere de decizie comercială ca redactor-șef, ci de Patriciu, împreună cu Imre și trupa lui de “manageri”.
    Primul număr a fost tras în 200.000 de exemplare (deci jumătate din ce zici tu), dar s-au distribuit la chioșcuri doar 50.000, din care s-au vândut 30.000 (deci dublu față de ce zici tu). Returul, prin urmare, a fost de 40%, o cifră comună în presa noastră, mai ales pentru o primă apariție.
    Restul ziarelor au fost folosite la propunerea directorului de marketing (îl știți, ăla chel ca și Orcan, poate de-aici confuzia) pentru “carpet bombing”. Pe ideea că, neavând bani de publicitate, noul ADS trebuia promovat cumva. Și asta li s-a părut lor metoda cea mai la îndemână.
    Mă repet însă, Orcan n-a fost de acord, dar nu avea cum să schimbe decizia patronului și a marilor săi “manageri”.
    Și încă ceva. Dintre toți cei pe care-i înjuri, Orcan e singurul care știe nu doar să conducă redacții, ci și să se bată pentru oameni. De exemplu, el i-a luat apărarea lui Mălin Bot când au vrut Patriciu și Imre să-l dea afară pentru că deranjase mafia din Timișoara. Câți șefi își pun scaunul la bătaie ca să salveze un subaltern? Să răspundă Cartianu ce-a făcut el în cazul Jitărița!
    Nu în ultimul rând, Orcan scrie nu doar editoriale; e singurul șef care a mai făcut el însuși câte o anchetă sau analiză, dar de multe ori a preferat să nu se semneze în locul “pălmașilor”. Vezi dezvăluirile despre acordul colonelului Dogaru, despre turnătorul Marga, despre dosarul lui Fenechiu și altele.
    Prin urmare, hai să nu mai ridice piatra orice frustrat care n-a produs în viața lui nimic memorabil, în afară de niște înjurături anonime pe net!

Trimite un comentariu

sus