Skip to main content

RCS către şeful Discovery: „Lansam public îndemnul de a crea un pachet separat”

 

Publicitate

Compania RCS&RDS a decis să răspundă, public, pe contul de Facebook al companiei lui  Mark Hollinger, presedintele Discovey Networks International, care a trimis, la rândul său o scrisoare vinerea trecută, despre care paginademedia.ro a scris AICI.

„Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansam public indemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care sa contina toate programele Discovery si care sa poata fi achizitionat de catre abonatii interesati, la un pret stabilit chiar de catre Discovery Networks”, au precizat reprezentanţii postului.

Totodată, reprezentanţii RCS au mai postat un mesaj, tot pe Facebook, adresat preşedintelui CNA, Răsvan Popescu: „ Nu putem sa nu constatam ca domnul Rasvan Popescu este mult mai grabit sa aplice amenzi anumitor companii, adoptand pozitii partizane in litigii comerciale, decat de indeplinirea procedurilor legale, astfel incat telespectatorii sa poata avea acces la canalele oferite”, au afirmat reprezentanţii RCS.

„Nu credem ca rolul domnului Rasvan Popescu, in calitate de presedinte al CNA, este acela de a aprecia sau a decide componenta ofertei comerciale a unui operator, sau de a-si exprima si a incerca sa isi impuna preferintele pentru un furnizor de programe, in defavoarea altora.”, au mai adăugat aceştia

Mesajul integral către Mark Hollinger, preşedintele Discovey Networks International:

Scrisoarea deschisa a domnului Mark Hollinger, presedintele Discovey Networks, ne surprinde prin contradictia dintre grija deosebita pentru soarta telespectatorilor, exprimata in acest mesaj si pozitia din timpul negocierilor, cand principala preocupare a reprezentantilor Discovery era mentinerea unor tarife si a unor venituri garantate cat mai mari.

Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansam public indemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care sa contina toate programele Discovery si care sa poata fi achizitionat de catre abonatii interesati, la un pret stabilit chiar de catre Discovery Networks. Astfel, ingrijorarea domnului Hollinger ca telespectatorii vor plati “preturi mari, pentru servicii pe care nu si le doresc” nu va mai avea temei.

Ne exprimam speranta ca toti fanii Discovery, semnatari ai petitiei sau nu, vor reusi sa ii convinga pe reprezentantii Discovery Networks sa aceepte acest demers si astfel sa le permita cat mai curand vizionarea canalelor dorite si totodata, ca domnul Hollinger nu va ignora solutia propusa, refuzandu-le telespectatorilor accesul la emisiunile promovate in scrisoare.

Mesajul către Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

Avand in vedere pozitia exprimata de domnul Rasvan Popescu, presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, in legatura cu inlocuirea programelor Discovery in grilele RCS-RDS, dorim sa facem urmatoarele precizari:

Contractul de distributie dintre compania noastra si Discovery Networks International a expirat la sfarsitul lunii noiembrie 2012 si nu a putut fi prelungit, intrucat cele doua parti nu au reusit sa gaseasca o solutie reciproc convenabila. In aceste conditii am fost fortati sa intrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fara contract nu este permisa de lege.

Precizam ca anterior, societatea noastra a depus la CNA solicitarea de modificare de grila, dar aceasta nu a fost discutata in Consiliu. Nu putem sa nu constatam ca domnul Rasvan Popescu este mult mai grabit sa aplice amenzi anumitor companii, adoptand pozitii partizane in litigii comerciale, decat de indeplinirea procedurilor legale, astfel incat telespectatorii sa poata avea acces la canalele oferite. Nu credem ca rolul domnului Rasvan Popescu, in calitate de presedinte al CNA, este acela de a aprecia sau a decide componenta ofertei comerciale a unui operator, sau de a-si exprima si a incerca sa isi impuna preferintele pentru un furnizor de programe, in defavoarea altora.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    http://www.riscograma.ro/7195/sfarsitul-socialismului-cultural-partea-i-discovery/
  • Gabi S. Gabi S.
    Corect. Ţin minte momentul când ne-am abonat la cablu, acum aproape un deceniu. Tatăl meu a semnat contractul şi a trebuit să mă rog de el două zile să aleagă pachetele care conţineau şi posturile Discovery. Aşa că nu este de mirare faptul că m-am enervat îngrozitor când am văzut posturile scoase din grilă, deşi noi continuăm să plătim pentru pachetul Extra (care acum ne este mai mult decât inutil)
  • popa popa
    alooo rcs-ul voi aveti in acest moment un pachet special, se numeste extra (e cu vreo 7 lei mai mult ca ala de baza) si multi s-au abonat la el pentru canalele discovery. cna-ul si alte institutii ce fac?
  • Radulian Radulov Radulian Radulov
    Frate, intelegeam, poate, la sms-uri sa prescurtezi. Dar la tastatura?Nu mai e lene, e prostie...
  • UnPixelAlbastru UnPixelAlbastru
    Foarte corecte cele spuse de Yovo.
    Prin 1990 cineva spunea ca vom avea nevoie de 20 de ani ca sa invatam ce inseamna democratia, ce inseamna economia de piata.
    Dupa 23 de ani se pare ca multi dintre noi n-au invatat nici macar primul capitol.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    de acord cu cele scrise de tine. nu iti convine, fratele meu, grila de programe, ca e prea mult sport, du-te la Dolce unde "vezi toate sporturile pe care le doresti" , dupa cum spune reclama aia mincinoasa...
  • Parerea mea Parerea mea
    Punctul de vedere al RDS/RCs este foarte corect, dar tot pentru a evita ipocrizia dublului limbaj, avand in vedere ca Discorvey& Animal erau in pachetul de baza iar celelalte Discovery intr-un pachet separat, odata cu scoaterea lor din grila ar trebui sa reduca atat abonamentul de baza cat si cel care includea restul canalelor Discovery.
    de ce spun asta? Conform comunicatului RDS, Discovery era de 3 ori mai scump decat restul canalelor, deci scotandu-i din grila, ar trebui ca abonatii sa aiba o reducere de cel putin 5-10% la abonamentul de baza si cam 30 % la cel extra.
  • Radulian Radulov Radulian Radulov
    Nu bate campii deloc. Ai libertatea sa alegi.
  • Radulian Radulov Radulian Radulov
    Pe restul le prinzi cu antena de pe bloc.
  • Costel Costel
    Florin, poti sa renunti oricand la Extra. Care e problema?
  • Mircelus Radu Mircelus Radu
    Pare corecta replica ta, insa asta ar complica mult modul de retransmisie al programelor in grila digitala RCS-RDS.
    In acest moment toate canalele din baza digital sunt necodate.
    Crearea de pachete tematice presupune codarea multor canale, astfel receptia lor nu se va mai putea face decat cu echipamentele oferite de RCS-RDS, nu si cu televizoare care stiu DVB-C etc.

    Canalele de stiri, canalele maghiare, canalele de muzica populara sunt retransmise gratuit, nu are rost sa fie codate.
  • Florin Florin
    ... astfel incat sa vii acasa mort de oboseala, sa cazi lat si sa adormi instant, dar sa nu uiti la sfarsitul lunii sa platesti factura la RDS, fara sa critici, fara sa cartesti si fara sa ai pretentii nici la net nici la grila de programe ! BATI CAMPII, amice !
  • Florin Florin
    Eu am luat pachetul extra tocmai pentru ca acesta continea suita de programa Discovery. Acum voi primi, ca sa mi se inchida gura, cateva canale insailate pe genunchi cu ata de proasta calitate. Frustrant !
  • madalin madalin
    bv RCS felicitari! nu plang dupa dsc sunt curios cum raspunde dsc-ul la provocare.
  • Daniel Cucu Daniel Cucu
    @ Dan Borodea: Considera urmatoarea problema: platesti 30 de lei pentru toate canalele romanesti must carry. In aceasta suma sunt incluse toate cheltuielile operatorului de a-ti aduce semnalul tv la tine in televizor, plus profitul sau. In plus, operatorul iti ofera CADOU alte 40 de canale tv. Pai tu faci scandal ca nu doresti acel cadou?!?!? E simplu, poti sterge acele programe care nu te intereseaza, ( sport, muzica etc). Nu???

Trimite un comentariu

sus