Skip to main content

TVR se răzgândeşte: vrea conservarea licenţei TVR Cultural

 

Publicitate

Consiliul de Administraţie al TVR a decis cu 12 voturi "pentru" şi o "abţinere" (Claudiu Săftoiu), să solicite CNA "conservarea licenţei TVR Cultural", în ciuda faptului că, în luna august, CA al TVR aprobase desfiinţarea TVR Cultural şi preluarea misiunii sale de către TVR 2, anunţă Mediafax.

Decizia a fost luată chiar joi în timp ce la CNA se analiza o altă solicitare a TVR, şi anume de renunţarea definitiv la licenţa TVR Cultural. Membrii CNA au decis în şedinţa de joi să transmită Comisiilor de Cultură ale Parlamentului o scrisoare prin care să le informeze cu privire la situaţia TVR Cultural, a cărui licenţă expiră sâmbătă.

Termenul "conservare" nu există în legislaţia audiovizualului. În condiţiile în care o licenţă expiră (aşa cum e cazul licenţei TVR Cultural, care expiră chiar astăzi, 15 decembrie 2012), potrivit legislaţiei audiovizualului, CNA retrage licenţa. În condiţiile în care o societate doreşte să reia emisia unui canal, trebuie să depună un noudosar la CNA în care să solicite o nouă licenţă audiovizuală.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • w - editor TVR stiri w - editor TVR stiri
    Am citit comentarile de mai sus si am vazut adevarata mizerie umana prin care trece Televiziunea Publica in aceasta perioada. Si eu am participat la aceasta selectie de personal, am urmat toti pasii ceruti conform cerintelor si mi-am primit nota pe care am meritat-o pentru un editor de stiri. Personal ma consider mult mai bun, dar in TVR atat mi se cere sa fac.

    Comisia 4 mi s-a parut ca a fost alcatuita din oameni de bun simt pusi in postura ingrata de a da note colegilor de munca cu care se cunosc de ani multi de munca.

    Acum apare adevarata mizerie, generata de oameni mediocri cu o gandire extrem de ingusta. Si am sa le iau individual:
    1. Oameni buni, cine va tine in TVR daca e o adevarata mafie a MGS-ului? Dati-va demisia, duceti-va la privat si va garantez ca in 3 luni va intoarceti inapoi pupandu-le picioarele celor pe care ii tot scuipati fara nicio jena.
    2. Cand ati fost angajati, marea voastra majoritate nu cunostea o iota televiziune. Ati fost angajati ca urmare a unui pseudo-concurs pe pile, pe cunostinte, de catre rude, sau de catre familie, tinuti, ocrotiti, intretinuti, pana in sfarsit ati invatat sa lucrati. Intai sti sa lucrezi si dupa aia te angajezi.
    3. Notele pe care le-ati primit, reflecta intr-adevarata realitatea de la MGS, in sensul ca, desi multi dintre voi va considerati niste zei ai montajului, fiind propria voastra parere, de-a lungul timpului s-a dovedit ca nu aveti chef sa montati cu anumiti oameni, ca pretindeti ca nu cunoasteti un program sau altul ca sa munciti mai putin, intarziati la program, aveti ifose si pretentii nejustificate, va faceti treaba prost pentru ca considerati ca sunteti platit prost, toate astea tolerate de seful vostru de departament pe care il injurati cu nesimtire.
    4. Va mandriti ca ati castigat premii senzationale, dar marea majoritate au fost castigate cu ajutorul relatiilor si nu reflecta real cea mai buna productie.
    5. Il victimizati pe acest domn Smara, pe care nu-l cunosc, dar din cate am citit, el recunoaste ca a intocmit prost memoriul, iar la interviu a facut pe prostul. Ce nota credeti ca merita in cazul de fata, indiferent de cat de bun editor il ridica toata lumea in slavi ca este? Il victimizati ca sa aveti pentru cine sa luptati, pentru ca sunteti atat de lasi incat nici nu va dati numele cand aduceti afirmatii atat de jignitoare la adresa colegilor vostri de munca pe bloguri intretinute ca sa castige bani prin exploatarea frustrarilor voastre de catre un domn Damov care a mancat atatia ani din tvr si care acum pretinde ca este justitiar.
    6. Daca aveti o problema, de ce nu luati o atitudine in interior?

    Sunteti niste oameni mediocri in felul in care ganditi si actionati.
  • 2dor 2dor
    plateste tu pentru programele de calitate ale canalelor cu dejectii: OTV, Antene, Realitati si alte tarafuri. Banuiesc ca esti mandru, sau o arzi si tu pe Discoperi?
  • cyberblue cyberblue
    Filmele fara reclame nu sunt bune? Integrala Felini pe Cultural nu a fost buna? Nici documentarele Arte? Acum ca le e greu, hai să le inchidem. Chiar si in perioada asta de restiriste sunt muuult peste o gramada de canale. Cui ii place sa vada gandaci din casa fiicei Andei Călugăreanu sau show-urile de nopate nu au decat. Nu uitati ca la cablu PLĂTIȚI pentru Acasă, Acasă Gold, Bollywood și alte programe de calitate. TVR 3 retransmite regionalele care nu se vad in pachetele digitale ale majoritatii operatorilor. Acolo măcar vezi folclor, nu manelofolclor.
  • jean jean
    mai bine raman cu tvr1 si tvr2 cu emisiuni de buna calitate
  • cristi cristi
    Ce porcarie ! Hai sa platim pentru o mie de TVR-uri care difuzeaza toate doar reluari din arhiva anilor '90 si care se preiau intre ele. TVR ar trebui sa ramana doar cu TVR1, TVR2 si TVR HD.

    Ce rol are TVR News ? Sa dea stiri in engleza pe care le vezi si pe Euronews si sa repete aceleasi emisiuni care sunt si pe TVR 1 ?

    Ce rol are TVR 3 ? Un canal sec, care doar preia ce se da pe celelalte TVR-uri regionale din tara. Chiar trebuia facut un canal special pentru asa ceva ?!

    Ce rol are pastrarea TVR Cultural ? Sa il lanseze din nou doar de dragul de a avea un canal plin cu emisiuni vechi si reluari ? Ca sigur nu o sa bage nimic nou in situatia in care sunt acum .

    TVR = gunoi media !

Trimite un comentariu

sus