Skip to main content

TVR vrea un împrumut de 15 - 20 de milioane de euro pentru investiţii şi plata creditelor

 

TVR va accesa un împrumut de 15-20 milioane de euro pentru "menţinerea unui flux de numerar pozitiv", banii urmând să fie folosiţi pentru investiţii şi refinanţarea creditelor bancare existente, scrie Mediafax.

Publicitate

Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat Raportul privind implementarea programului de redresare economică a TVR, potrivit căruia actuala conducere a instituţiei a stabilizat nivelul pierderilor la circa 595,2 milioane de lei (134,3 de milioane de euro, la cursul leu-euro afişat joi de Banca Naţională a României, n.r.).

Raportul a fost aprobat cu opt voturi "pentru" (Claudiu Săftoiu, Claudiu Brânzan, Raico Cornea, Lucia Hossu Longin, Nicoleta Nicolicea, Gabriel Tufeanu, Cristian Niţulescu, Nagy Zoltan Levente) şi cinci "împotrivă" (Radu Carp, Romina Surugiu, Valentin Nicolau, Sorin Burtea, Ada Meseşan).

Cum este motivată solicitarea împrumutului: "În vederea menţinerii unui flux de numerar pozitiv, în intervalul de 36 de luni care urmează, grevat în primele 10 -12 luni şi de plata salariilor compensatorii generate de încheierea procesului de selecţie în urma căruia vor fi concediaţi peste 800 de angajaţi, se impune obţinerea unui credit bancar pe termen de 5 ani, în valoare de maxim 20.000.000 euro".

Potrivit raportului, acest credit are o dublă destinaţie: refinanţarea creditelor bancare existente: la RBS, în valoare de 6 milioane de euro - rata 1.000.000 euro/lună, şi la BRD linia de credit - 8.000.000 lei (garanţii 200%), dar şi pentru finanţarea activităţii curente (producţii noi performante, achiziţii de licenţe sportive lei/an - 9.600.000 lei/an, achiziţii de filme şi programe - 8.400.000 lei/an, plata datoriilor fiscale lunar şi a ratelor aferente datoriilor reeşalonate).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tudor Tudor
    Si daca e cum zic eu, ce faci ? Mirciulica, Mirciulica, nu esti deloc inteligent !....
  • MirceA MirceA
    Mai luati, ma, o pauza de sarbatori ! Ati pierdut alegerile, cel putin 4 ani n-o sa aveti acces la nimic (dupa aproape 8 ani de furat non-stop), asa ca... luati o pauza, macar de sarbatori !
  • Tudor Tudor
    Treaba e asa: astia pun gaj mijloace importante, terenuri si chiar Arhiva TVR in totalitatea ei, pentru a lua cateva amarate de milioane de euro. Ghici daca vor putea sa dea banii inapoi, si daca nu, ghiciti care Voiculescu o va lua pe bani de seminte ?
  • livia pila livia pila
    oare care va fi banca fraiera care sa aprobe un astfel de imprumut cind in fruntea tvr se afla doar nepriceputi, precum Elwis Saftoiu, briganzi prec um Zgabercea, securisti precum Irina Radu, comunisti raspopiti precum Lucia Hossu Longin, agenti secreti precum Cornelii Calota?
  • kiko kiko
    deci. datorii de 134 de milioane de euro. credit de 20 de milioane. in total o sa fie datorii de 154 de milioane de euro, plus dobinzile la credit... probabil peste un an o sa mai ia un credit de 40 de milioane de euro ca sa il plateasca pe asta de 20... si tot asa... cred ca in 10 ani, tvr o sa aiba datorii de 300 de milioane de euro si o sa ajunga la al enspelea credit de un miliard de euro pentru refinantari...
  • anonim anonim
    va rog sa-mi spuneti si mie ce rating a avut telenovela refugiul de pe acasa tv difuzat luni 24 decembrie 2012

Trimite un comentariu

sus