Skip to main content

VIDEO. Becali, un nou derapaj. Cultul Creştin Baptist, o "sectă" pentru Becali

 

Publicitate

Becali, în faţa unor noi acuzaţii de discriminare. Cultul Creştin Baptist a trimis o sesizare către mai multe instituţii din România şi din afară în legătură cu atitudinea europarlamentarului faţă de baptişti, despre care a spus că fac parte dintr-o „sectă” şi că nu are nevoie de voturile lor.

Documentul a fost trimis către mai multe instituţii, printre care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, CNA, Senatul României, Camera Deputaţilor, Parlamentul European, Consiliul Europei şi către ambasadele SUA, Marii Britanii şi Germaniei.

„Decât să cer votul unei secte, mai bine n-am nevoie de niciun vot, toată viaţa mea. Stau închis în curte la Pipera şi nu mă interesează şi nu vreau să mă voteze niciun baptist. (...) Da, ei sunt români, să fie sănătoşi. Mie să nu-mi dea niciun vot niciun sectant şi niciun pocăit să nu-mi dea niciun vot că n-am nevoie de niciun vot. Voturi satanice nu vreau”, a spus Becali în gura mare în emisiunea Ediţie specială cu Ionela de la România TV, în data de 23 noiembrie.

Cu toate acestea, Becali nu s-a arătat deranjat de atei: „Măcar ateul nu crede. Nu am nicio problemă, el nu crede.”

Becali a derapat şi într-o ediţie a Ştirilor Serii, de la România TV, din data de 27 noiembrie, în care i-a numit sectanţi pe foşti membri ai PNG care au trecut recent la PDL.

Din sesizarea Cultului Creştin Baptist din România:

  • „Cultul Creştin Baptist din România, legal recunoscut în România (...), îşi exprimă pe această cale dezacordul ferm faţă de declaraţiile defăimătoare, lipsite de adevăr şi insultătoare pentru comunitatea de credincioşi baptişti, făcute de domnul Gigi Becali în cadrul unor emisiuni ale postului de televiziune România TV.”
  • „Adoptarea nefericită a unui discurs prin care domnia sa insultă o comunitate semnificativă din populaţia ţării nu este în sine un gest demn de Mântuitorul nostru Isus Hristos, pe care domnia sa afirmă că Îl mărturiseşte. Domnul Gigi Becali demonstrează astfel că nu înţelege valorile creştinismului şi ale dialogului democratic din Europa secolului XXI, în ciuda faptului că reprezintă România în calitate de europarlamentar.”
  • „Considerăm că postul România TV trebuie să adopte măsurile necesare pentru a preveni şi evita, în cadrul emisiunilor difuzate, afirmaţii care defăimează şi denigrează cetăţenii ţării şi instituţii recunoscute oficial de legile României. Solicităm postului România TV să prezinte credinţa creştină baptistă într-o manieră care reflectă corect valorile şi convingerile avute de baptişti”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • stamate stamate
    Nu ramane nici-o data nepedepsit atacul impotriva copiilor lui Dumnezeu.
    Acolo, unde este are ragaz sa mediteze asupra celor ce-a declarat.
    eu il sfatuiesc sa citeasca pilda vduvei.
  • claudiu claudiu
    I-a dat Dumnezeu ceva mai mult, daca tot a cerut, nu in casa din Pipera, ci din camera de la Rahova. Poate acolo isi va face timp sa citeasca biblia, si sa o lase mai moale cu Steaua si politica.
  • nume nume
    ce dobitoc poate fi acest infractor becalian... pai amicul lui de partid, vadimache dilimache, e baptist :)
  • stefan stefan
    mai sectant ca el cinei))))))se da mare asazis ortodox si injura pe toata lumea care nui convine
  • cristi cristi
    pt vasile
    dupa logica ta,oricine poate jigni,defaima sau chiar ostraciza un alt om sau o grupare de oameni ,avand ca fundament o asa zisa credinta ,fie ea crestina sau nu.cu alte cuvinte un baptist poate spune despre ortodocsi ca sunt uneltele diavolului bazandu-se pe o intelegere proprie a unor valori sau credinte,un catolic poate spune despre un penticostal ca e demn de bagat la inchsoare pt ca nu se inchina la fecioara maria samd...
    judecarea afirmatiilor lui becalii nu sunt facute pe baza unui fundament laic sau religios,afirmatiile lui producand evident un disconfort persoanelor de alta religie decat cea ortodoxa.in sensul acesta este normala o atentionale publica cu privire la aceste derapaje ideologico-dictatoriale mai cu seama ca dl becali dovedeste inca odata ca nu cunoaste catusi de putin credinta baptista,bazata exclusiv pe invatatura lui Hristos prezentata in Biblie.
    la replica "cine stabileste daca baptistii sunt de la diavol? Ei? :)"-am incheiat citatul,as putea intoarce intrebarea schimband "baptistii" cu ortodocsi,catolici etc dar nu o voi face,voi extrapola punand doar intrebarea ,Tu al cui esti?al lui Hristos sau.....
    nu uitati ,Hristos a murit pt noi toti,nu becali,nu pavel,nu apolo( cititi 1 corinteni capitolul 3 )
    cu dragoste in Hristos,un baptist...
  • Ovidiu Ovidiu
    . “Cultele” sau “sectele” nu sunt de la Dumnezeu, ca sa folosesc un limbaj mai cult.
    Dar de unde sunt Vasile? Ai tu stiinta ca nu sunt de la Dumnezeu?
    Ai gasit asta scris in Biblie undeva?
    Legi laice au doar ortodocsi, baptisti adopta legile tarii in care traiesc si daca pentru homosexuali si tigani exista discriminare, si pe o comunitate care crede in ceva, tot discriminare se numeste!
  • Danny Danny
    in inregistrarea respectiva becali a dat o dovada in plus la cat de aerian,paralel si echidistant este de acest subiect: al cultelor recunoscute de stat si cel al sectelor! Ortodocsii si celelalte culte neoprotestante( Baptistii, Penticostalii,Crestinii dupa Evanghelie,etc) au ca si ghid Biblia!!!! ortodocsii nu il au pe Hristos al lor si celelalte culte neoprotestante au un alt Hristos! Este o singura credinta,un singur DOMN- ISUS HRISTOS!!! ne etichetam ca fiind o tara crestina....si anumite exemplare,de gen Becali...spun asemenea aberatii pe un post TV public! cum spuneam mai sus...e in necunostinta de cauza! pe mine ma invata Biblia sa-l iert si sa ma rog pt el ca sa i se descopere Dumnezeu,sa fie mantuit !! in cer nu vor merge baptistii,sau ortodocsii cu aceste ''etichete''...ci vor merge acei ce l-au primit in viata lor pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor si prin viata de dupa convertire au dovedit ca Isus Hristos le-a schimbat viata!!!
  • Vasile Vasilache Vasile Vasilache
    Ce simpatica e asta:"își exprimă pe această cale dezacordul ferm față de declarațiile defăimătoare, lipsite de adevăr și insultătoare" - cine stabileste daca baptistii sunt de la diavol? Ei? :)
  • Vasile Vasilache Vasile Vasilache
    Titlul este simptomatic pentru confuzia care domneste in capetele multora dintre cei care au comentat acest subiect.
    1) Becali a facut aceste afirmatii ca ortodox, nu ca cetatean roman. Adica nu ca laic. Si din punct de vedere ortodox, are dreptate. "Cultele" sau "sectele" nu sunt de la Dumnezeu, ca sa folosesc un limbaj mai cult. El a spus la TV ceea ce Biserica sustine de 1700 de ani. Ca exista "una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica". Intrebati orice preot, asa gandeste. Propun sa-i deferim pe toti Parchetului General si Ministerului Adevarului.

    2) Ceea ce faceti dvs, ca si baptistii, e sa-l judecati dupa legile LAICE. Ceea nu este corect, deoarece laicul, statul NU POATE reglementa ceea ce gandeste, crede cineva. Ce vrea sa obtina cultul baptist anuntand "ambasada SUA"? Ce autoritate teologica este CNCD? Acest fel de a gandi demonstreaza reziduurile comunistoide din capetele autorilor, care cred ca statul e Dumnezeu si poate reglementa inclusiv...gandirea!

    3) De cand este "derapaj" sa sustii ca nu vrei ca niste oameni au niste credinte care sunt impotriva propriilor credinte? Acuzandu-l pe gigi de derapaj, baptistii nu fac decat sa faca ceea ce a facut si el: spun ca ceea ce crede el este rau. Plus: vor sa fie si pedepsit pentru asta! Si se folosesc de corectitudinea politica pentru a obtine acest lucru.

    Asta cum se cheama?

    P.S. As vrea sa stiu cum se face ca userul "azd" ne face pe toti "ortohoti", sugerand ca toti ortodocsii sunt hoti si nu se intampla nimic...
  • azd azd
    @Eduard diferenta dintre cult si secta e facuta de statul roman .Nu de tine si de alti ortohoti.Da?
  • Wacs Eduard Wacs Eduard
    Are dreptate Becali! Sa ne mai lase astia care vor sa intineze credinta stramoseasca ortodoxa romaneasca!
  • floricik zambiluta floricik zambiluta
    uni sunt tristi ca nu au bani alti ca au prea multi
  • MONA MONA
    OMU E................................ DA RAU BECALI MA

Trimite un comentariu

sus