Skip to main content

8 Ianuarie: Presa locală s-a adâncit în criză. Posturile CME au ieşit de pe cablu în Bulgaria

 

Publicitate

PRESA LOCALĂ - 2,5 MILIOANE DE EURO DIN PUBLICITATE. Principalele ziare locale au publicat 74.879 de machete publicitare, în 11 luni ale anului 2012, conform monitorizărilor Alfa Cont. Forbes România estimează că presa locală tipărită (pe hârtie) a atras publicitate în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro. Pe primul loc în topul volumelor de publicitate obţinute (şi calculate pe baza tarifelor-listă de publicitate) s-a plasat ziarul craiovean Gazeta de Sud (7.546 de inserţii). Pe locurile următoare s-au aflat Informaţia zilei din Satu Mare (5.401 reclame), Ziarul de Iaşi (8.538) şi Transilvania Expres (3.535). Ziarul gălăţean Viaţa liberă a publicat, în primele 11 luni ale anului, 7.083 de machete publicitare.


Presa locală tipărită s-a adâncit în criză. Va dispărea în 2013?


RĂZBOI CABLU-TV ŞI ÎN BULGARIA. Tensiunile care au dus, în România, la scoaterea posturilor Pro TV din grila Dolce se regăsesc la începutul acestui an şi în Bulgaria. Posturile operate în ţara vecină de grupul CME - care în România operează Pro TV - au ieşit de la începutul acestui an din grilele celui mai mare operator de cablu, Bulsatcom, iar părţile se acuză de preţuri prea mari, respectiv de "santaj", scrie HotNews.ro, care citează Novinite.com.

Potrivit sursei citate, bTV Media Group, care operează posturile bTV, şi-a retras acordul de retransmisie pentru Bulsatcom, operator care are o cotă de piaţă de 35%. Conflictul s-a intensificat la sfârşitul anului trecut, iar din 2 ianuarie canalele respective nu mai pot fi urmărite de abonaţii Bulsatcom.
Război TV-cablu şi la vecini: posturile din Bulgaria ale grupului care operează Pro TV au ieşit din grilele celui mai mare operator de cablu, Bulsatcom


CRISTOIU VA REALIZA INTERVIURI PENTRU B1 TV. Realizatorul Ion Cristoiu nu va mai apărea la B1 TV seară de seară în emisiunea lui Nelu Barbu, ci va realiza un interviu special în fiecare vineri, între 20.00 şi 21.00, şi va fi invitat permanent în emisiunea lui Robert Turcescu, duminică seara, scrie HotNews.ro.

Ion Cristoiu rămâne la B1 TV doar în weekend


PREVIZIUNI PENTRU PIAŢA DE OOH. Piaţa de OOH (out of home media- panotaj stradal, reclame în lifturi, toalete, parcări, săli de aşteptare) se va stabiliza anul acesta la nivelul anului trecut, când a fost în jurul a 30 de milioane de euro, au declarat pentru Wall-Street.ro, managerii celor mai mari trei jucători în domeniu.

“Pentru 2013 ne construim bugetele pe un scenariu de piaţă similara cu 2012, deşi, datorită datelor şi previziunilor macroeconomice disponibile momentan, este o presupunere optimistă”, a declarat Bogdan Vasile, CEO Euromedia şi Beta Cons (membre Epamedia).
Piaţa OOH în 2013: managerii mizează pe stabilizare sau chiar creştere


PREVIZIUNI PRIVIND BRANDIGUL ÎN 2013. Piaţa de branding, evaluată la până în 10 milioane de euro, va continua să se majoreze anul acesta , pentru că nevoia de astfel de servicii este în creştere pe măsură ce tot mai mulţi antreprenori şi manageri de companii îşi dau seama de valoarea pe care o aduce un brand puternic în comunicare, a declarat pentru Wall-Street.ro, Adriana Liuţe, managing partner al Storience, unul dintre principalii jucători în domeniu.

“Mizăm pe o uşoară creştere a cererii, datorită unei mai bune conştientizări a utilităţii brandingului de către companiile antreprenoriale româneşti. Însă bugetele este posibil să nu crească, pentru că nici economia, în general, nu pare să ne rezerve surprize plăcute”, explică Adriana Liuţe.
Storience: Brandingul va creşte în 2013 datorită antreprenorilor români


PRELUNGIRE DE CONTRACT PENTRU JAY LENO. Contractul lui Jay Leno, prezentatorul emisiunii "The Tonight Show", difuzată de televiziunea americană NBC, a fost prelungit dincolo de anul 2014, au anunţat mai mulţi participanţi la conferinţa anuală organizată de Television Critics Association, scrie Mediafax. Nu se ştie încă pentru ce perioadă a fost prelungit contractul lui Jay Leno.
Contractul lui Jay Leno ca prezentator al "The Tonight Show", prelungit şi după anul 2014

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • anonim anonim
    va rog sa postati audientele serialelor pe luna decembrie 2012 daca se poate

Trimite un comentariu

sus