Skip to main content

Antena 3, finalistă New York Festivals International Television & Film Awards 2013

 

in premieraAntena 3 este singura televiziune din România nominalizată, anul acesta, în finala

premiilor pentru cele mai bune filme şi programe TV din întreaga lume,

acordate de New York Festivals.

Carmen Avram şi echipa emisiunii "În Premieră" au ajuns în finală cu
materialul "Ultima frontieră", la categoriile Docudrama şi Best Editing, şi
cu reportajul "Pe-un picior de iad" la categoria Best Camerawork.

Despre reportajul "Ultima frontieră" 

"Ultima frontieră", anchetă realizată de Carmen Moise (reporter), Cristian Tamaş (imagine) şi Lenard Zsolt (montaj), spune povestea graniţei de vest a României, o veritabilă fortăreaţă ridicată de regimul comunist împotriva propriului popor, în încercarea de a opri exodul fugarilor spre Occident. A fost Zidul Berlinului pentru români, cu deosebirea ca acest "zid" a fost, de fapt, cea mai sângeroasă frontieră a Europei.

Despre reportajul "Pe-un picior de iad"

"Pe-un picior de iad", realizat tot de Carmen Moise, Cristian Tamaş şi Lenard Zsolt, prezintă viaţa mizeră pe care o duc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare. Ei locuiesc în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără bani, hrănindu-şi copiii cu mâncare găsită la gunoi, păstrând totuşi, în sărăcia lor inimaginabilă, dragostea faţă de o ţară de la care nu mai aşteaptă nimic.

În competiţia pentru cele mai bune producţii TV şi filme s-au înscris materiale din peste 50 de ţări, fiind prezente nume ca CNN, HBO, SPIEGEL TV, Showtime Networks, BBC Worldwide, Discovery, National Geographic ş.a..

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Ce ma bucur cand fac spume la gura protevistii si basistii (tot aia sunt de fapt) cand ia premii peste premii Antena 3! Penibilii au facut si o pagina de facebook anti-Antena3 iar audientele cresc in continuare pt. A3 (pe Facebook, Mircea Badea are de 8 ori mai multe like-uri decat pagina aia ridicola de lins in popoul guvernatorului de mult demis...)
  • romanca romanca
    Eu cred ca asa cum zice a3 ca s-au dus basistii si i-a corupt pe cei de la UE ,felix cu sacii lui de bani i-a corupt pe cei de la NYFestivals.Prima varianta s-ar putea sa cada dar a doua????Chiar a3 e cea mai buna din tara? OSCE....
  • Observator Observator
    Mda, imi amintesc de talentata redactie "Reporter Tele 7" de la defuncta Tele 7 abc, unde s-au afirmat reporteri cu adevarat speciali, operatori imagine de exceptie si editori pe masura. Echipa "Carmen Avram" poate sta cu cinste alaturi de colosii de la Reporter Tele7. Daca cineva ar mai detine arhiva "Reporter tele 7" si ar trimite chiar si acum cateva reportaje de exceptie la New York Festivals International Television & Film Awards, sunt sigur ca ar lua cel putin cateva premii. Sa nu uitam ca in anii '94-'98 nu exista tehnica de montaj pe calculator din zilele noastre, cu n'spe mii de efecte inexistente in "DFS" si folosite azi la maximum, uneori exagerat. Totusi e nitel cam pueril sa "sugerezi" sangele varsat in Dunare de fugarii impuscati, colorand apa in rosu la montaj!... Luate casetele brute si remontate cu softurile de azi (Avid, CyberLink PowerDirector, Corel VideoStudio Pro X5, Adobe Premiere, Elements MAGIX Movie Edit Pro, Sony Movie Studio Platinum Suite, Roxio Creator, VideoPad, AVS Video Editor, Pinnacle Studio, Sony Movie Studio Platinum), ar bate de departe multe reportaje ale Antenei 3. No ofence!
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Pe bune, intrebarea de mai sus este binevenita, de ce a fost selectata din Romania doar Antena 3, doar ei au facut in ultimul an reportajele cele mai tari...ori exista cumva in regulamentul competitiei obligatia sa platesti o suma ptr productiile pe care le inscrii la preselectie!?
  • zxcvbnm zxcvbnm
    Trebuie sa primeasca felicitari pentru aceasta reusita Carmen Avram, dar mai ales Carmen Moise (reporter), Cristian Tamaş (imagine) şi Lenard Zsolt (montaj)!
  • Radu100% Radu100%
    @Mad79: Te stiu, esti un postac PROTV-ist notoriu pe acest site. Iti faci datoria foarte bine, sa stii.
  • un roman un roman
    nu am zis ca americanii fac filme bune. ei sunt foarte mult pe entertainment, comercial. iar unele, asa numite blockbustere, mi se par niste besini. zic doar, ca in filmele romanesti, se arata saracia si cacatul din romania. nu se arata nimic bun sau frumos din romania. din cate stiu, toate filmele romanesti, de dupa revolutie, care au luat premii, aratau gunoiul din romania si cat de "frumos" era pe vremea raposatului.
    iar toate filmele romanesti, cu foarte foarte mici exceptii, se fac din banii nostri. dar nu multa lume stie treaba asta. acele filme facute din banii CNC-ului, nu aduc nici un profit. sunt niste gauri. tot ce aduc, unele, sunt niste premii. personal, as prefera sa aduca bani, nu premii. nu zic ca premiile nu sunt bune, dar sa fim seriosi, tot la aceleasi festivale se iau premii. e un cerc in lumea filmului, in care daca intri si cunosti pe cine trebuie, o duci bine pe banii statului. sa nu mai vorbesc de cate smecherii se pot face cu/prin acest cnc.
  • yomama yomama
    Si totusi de ce nu a fost nominalizat 'romania te iubesc', ci in schimb 'in premiera a fost? :)
  • mad79 mad79
    @radu
    cred a tu ai o problema,nu asa zisi tai postaci Protv si Basusti!
    Mie imi place de 1000 de ori mai mult Basescu,ca si Cacarau aka,Antonescu,asa cum imi place de 1000 de ori mai mult ceea ce iese din studiourile Pro,decat Intact Media!
    Iti reamintesc draga Radu ca,Carmen Avram a fost descoperita de Pro tv si nu a mai avut loc pentru emisiunea ei,din cauza ca Pro tv-ul si-a dezvoltat emisiunea Romania te iubesc,emisiune din care am vazut cel putin 2 materiale copiate aproape la indigo,de cei de la A3!
    Daca sunt postac Pro tv,imi pare bine sa ma numesc asa,pentru ca nu imi place limitarea in gandire,manipularea si prostul gust al productiilor Antenelor!
  • domnu foto domnu foto
    filmele romanesti iau premii pentru ca sunt foarte bune...astia ca tine care cred ca americanii fac filme bune nu vor intelege niciodata asta.
  • Radu Radu
    Ce sa le ceri postacilor protv-isi si basistilor? Pentru ei tot ce este la Intact e de rau ptr ca Voiculescu patroneaza acel trust.
  • mirela mirela
    Este normal sa ii felicitam pe cei care au ajuns la aceasta performanta jurnalistica. Cei care au fost nominalizati in aceasta competitie, vor reprezenta acolo Romania. Cred ca nu mai exista popor in lumea asta care sa nu recunoasca valoarea unor oameni, numai pentru ca ei lucreaza intr-un anume trust de presa. Cei care critica, banalizeaza, arunca in derizoriu aceasta performanta, au luat vreodata in viata lor vreun premiu international in jurnalism? Sau macar au fost nominalizati? Au avut macar curajul sa se inscrie in competitii cu o ''creatie proprie''? Pana una- alta, in tara asta sunt doar cativa oameni de televiziune a caror munca a avut recunoastere internationala.
  • un roman un roman
    sa-i vezi acum ce se mai lauda. in fiecare ora vor anunta asta. asa cum se lauda ca sunt afiliati CNN. dar imaginile le iau tot din pro.

    sa fim seriosi. se cam stie treaba asta. asa cum filmele romanesti iau premii la tot felul de festivale. iar motivul in principiu e pt subiect, saracia romanului. cei de peste ocean, nu au parte de asemenea reportaje tot timpul, la ei in tara. asa ca, atunci cand vad unul de genu... wooow.
  • matei_a matei_a
    La In Premiera subiectele fac toata emisiunea. Acolo e talentul.
    Nu stiu ce fel de circumstante ii aduc si la "Editing" sau "Camerawork" ca acolo e tristete mare. Cand incearca sa ascunda lipsa de inspiratie cu tot felul de filtre colorate sau un lensflare aiurea e superb.

    Totusi A3 sunt la categoria "Docudrama", nu la "Documentaries", nici la "Special". ;)

Trimite un comentariu

sus