Skip to main content

Un articol antisemit, scos de pe un blog Adevărul

 

646x404

Publicitate

Trustul Adevărul a decis retragerea de pe site a textului „Şi evreii greşesc, nu-i aşa?”, semnat de Mihai Tociu, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Reprezentanţii trustului au precizat, într-un articol, că textul contravine Legii 107/2006, care incriminează negarea Holocaustului, precum şi regulilor redacţiei „Adevărul”.

Grigore Cartianu, Editorul Public (Ombudsman) al Grupului Adevărul: 

“Textul «Şi evreii greşesc, nu-i aşa?», semnat de dl Mihai Tociu, are o abordare inacceptabilă pentru un ziar respectat precum «Adevărul». De asemenea, el încalcă evident legislaţia în vigoare, punând la îndoială secvenţe ale Holocaustului din România şi anumite trăsături ale Holocaustului european. Negaţionismul textului nu se bazează pe dovezi ştiinţifice, ci pe supoziţii şi pe simplele percepţii ale autorului. În caz că dl Tociu va recidiva ori va insista în această direcţie, «Adevărul» va avea o singură soluţie rezonabilă: renunţarea la colaborarea domnului Tociu”.

Mihai Tociu, semnatarul articolului „Şi evreii greşesc, nu-i aşa?”: 

"Înţeleg decizia editorială a redacţiei ”Adevărul”, în contextul în care probabil că orice alt ziar ar fi procedat la fel. Şi totuşi, cred că era în interesul tuturor ca subiectele abordate în articol să fi fost dezbătute prin intermediul argumentelor şi al dovezilor istorice, şi nu ghilotinate de o lege adusă de vânt. Dar asta depinde şi de noi, şi de vremuri..."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    acum imi pare rau ca n-am citit articolul. continutul conteaza nu titlul.in fond tot ce-i om pe planeta asta greseste, mai des sau mai rar, mai mult sau mai putin. A GRESI E OMENESTE.
  • Adrian Onicescu Adrian Onicescu
    Inteleg din textul constitutiei ca pot sa beshtelesc autoritatea publica in presa si prin viu grai cum vreau si nu pot fi tras la raspundere. Daca vin in fata locuintei dumneavoastra cu o portavoce si spun ce cred sincer despre membrii familiei dvs beneficiez de protectia Constitutiei, nu-i asa? Imi permiteti sa ma bag sub umbrela Constitutiei ca sa va fac o atare surpriza? Dar daca va urmaresc copiii pe strada si le spun in public ce cred despre familia dvs, ar fi corect? Stimate domn, mai reflectati si cititi toata Constitutia si nu un fragment, prin ea avem nu numai drepturi dar si obligatii. Tot constitutia are grija si de drepturile altora, ceea ce genereaza obligatii pentru noi

    Cu stima, Adrian Onicescu
  • roman roman
    Legea 107/2006
    6. Articolul 6 va avea următorul cuprins:

    „Art. 6. – Negarea în public a holocaustului ori a efectelor acestuia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.“

    sau

    CONSTITUTIA ROMANIEI capitolul II art. 30
    ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
    (1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
    ??????
    Din cate stiu eu, nicio lege nu poate incalca un articol din constitutie.
  • @Saul @Saul
    dupa nume se vede ca esti un nazist convins, dar stai fara grija ca iti vine si tie sorocul
  • Saul Brukner Saul Brukner
    Da, da... de Tribunalul Poporului!
  • creier spalat creier spalat
    Intr-adevar, afirmatia „si evreii gresesc” este de un antisemitism revoltator! Merita pedepsit mai aspru. Bine, totusi, că omul isi cunoaste interesul si continua spasit colaborarea cu basca-n mana.
  • jonny english jonny english
    Ciufule, tu esti ma?
  • Marius Vanea Marius Vanea
    Adevarul culege ce a semanat. A adus o gloata de no-name-uri si i-a facut bloggeri, imaginandu-si ca romanul va cadea pe spate si isi va petrece ore-n sir pe Adevarul.ro, citind cu febrilitate panseurile cate unui ,,Gica de la Scularie", pardon de expresie :) Asa le trebuie!
  • reporter reporter
    grigombudcartianu-i vigilent, nu? nu cumva să-l dea și pe el finu' afară din ședinte :)
  • Laura Laura
    trebuie dat in judecata individul

Trimite un comentariu

sus