Skip to main content

Canalele Pro TV au ieșit de pe Dolce la miezul nopții. Două posturi HBO în locul lor.

 

Publicitate

Posturile grupului Pro au fost scoase de pe rețeaua Dolce, deținută de Romtelecom, de la miezul nopții. "Două canale HBO, alături de alte posturi de calitate, vor înlocui canalele Pro", anunță Romtelecom.

Din poziția Romtelecom, trimisă Paginademedia.ro la puțin timp după scoaterea canalelor din grilă:

"Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creștere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasă TV, Acasă Gold, Acasă HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părți au eșuat.

Astfel, Romtelecom este forțată, începând de astăzi, 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaților Romtelecom."

Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonații cu receptoare HD: Eurosport 1 HD și Shorts HD."

 

Poziția integrală a Romtelecom:

"Canalul Pro TV ramane disponibil din 3 ianuarie 2013 doar pe platformele IPTV si cablu TV ale Romtelecom

Doua canale HBO, alături de alte posturi TV de calitate vor înlocui conținutul grupului Pro TV.

Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creștere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTVProTV InternationalProTV HDAcasă TVAcasă GoldAcasă HDProCinemaSport.roSport.ro HDMTV RomaniaVH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părți au eșuat.

Astfel, Romtelecom este forțată, începând de astăzi, 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaților Romtelecom. Canalul ProTV va fi transmis în continuare pe platformele IPTV și CATV, conform principiului must carry.

Toate canalele grupului Pro TV S.A. continuă să fie disponibile la această dată pe platforma NextGen, companie deținută de Romtelecom.

Creșterea acestor costuri de către ProTV S.A., care nu sunt în concordanță cu realitățile pieței, ar fi implicat în mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clienților Romtelecom, compromis pe care compania nu este de acord să-l accepte.

Romtelecom și-a arătat toată deschiderea în timpul acestor negocieri, propunând grupului ProTV S.A. inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar, însă și această variantă a fost declinată.

Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBOHBO ComedyBBC KnowledgeComedy CentralShortsBBC World NewsFrance 24MTV HitsMooz Hits, iar pentru abonații cu receptoare HDEurosport 1 HD și Shorts HD.

În plus, pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance și Mooz Dance HD. De asemenea, toți abonații Romtelecom se vor putea bucura de canalele Dolce Sport în pachetul Variat.

Romtelecom își exprimă regretul pentru orice inconveniențe ale clienților săi, din motive independente de companie.

De asemenea, aducem asigurări tuturor clienților noștri că suntem dispuși să continuăm să găsim o soluţie amiabilă, cu obiectivul de a cădea de acord asupra unui preț stabil și corect pentru transmiterea canalelor grupului.

Sperăm în continuare că Pro TV S.A va înțelege realitățile pieței din România și se va gândi la consumatorii săi."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Mihai , sunt de acord cu cele spuse insa tot la Pro vedem si emisuni ca "Dupa 20 de ani" , ''Romania te iubesc'' , ''Apropo TV'' si altele la fel de bune calitativ , nu doar ceea ce se vinde pe mai toate posturile insa din pacate nu exista padure fara uscaturi . Eu vreau sa am optiunea de a alege ce cred eu ca e mai bun nu sa mi se interzica sa mai vad deci partea cu "e mai bine asa " nu doar ca nu o pot accepa dar sunt suficient de nervos ca as putea deveni violent daca am discuta pe tema asta fata in fata. Daca vor sa fie voyo vor pierde ( Pro) dar daca raman in grila RCS si UPC , Dolce va deveni furnizor de cartier. Sunt client Dolce in patru locatii diferite de mai bine de 5 ani . Apropo cum ai vazut schimbarea Cinestar - Bolywood ? sunt foarte curios .....cum ramane cu calitatea ?
 • Dupa cum te-ai semnat inteleg ca poti trai fara cele enumerate , daca era Private sau Super One cred ca iti era foarte greu . Din cauza idiotilor ca tine ni se intampla astfel de lucruri . E ca si cum ai avea o masina Diesel si brusc s-ar vinde doar benzina la 'PECO' insa cei care o folosesc ar spune "ce bine , ce bine !!!" fara sa-si puna putina minte la contributie si sa realizeze ca si benzina poate fi inlocuita si atunci ce ar face ?
 • Am discutat cu alti furnizori in vederea abonarii du[pa decizia dolce si surpriza au canalele "de calitate" ( HBO si restul) in pachetul standard pe langa multe altele. Din comoditate nu renunt inca la Dolce dar daca nu se rezolva in cel mult o saptamana voi printre fostii abonatii si sunt sigur ca nu sunt singurul care nu se lasa calcat in picioare . Seara buna
 • Ok , repet .... Cum reusesc ceilalti furnizori sa negocieze si sa redistribuie canalale Pro la pret mai mic ? ....Iar pentru sustinatorii de mai sus : Nu credeti ca se creaza un precedent ce va poate afecta mai tarziu eliminand alte programe pe care le agreati? Nu vreti sa aveti optiunea de schimba programul ? Rusine , rusine rusine !!!! Solutia mea este una singura rezilierea contractului.
 • Buna seara. Ceea ce nu inteleg eu e cum de alti furnizori reusesc sa negocieze si difuzeze la pret mai mic posturile PRO fara sa ajunga la astfel de "despartiri". Bineinteles ca nimeni nu-mi va explica asta insa sunt nevoit sa reziliez contractul tinand cont ca imi scoateti 11 programe si introduceti altele asa zise de calitate dar pe care alti furnizori le au in pachete standard. Sa va fie rusine si voua si celor care comenteaza favorabil deciziei dolce pe motiv ca s-au saturat de manipulari s.a.m.d. Eu vreau sa am in continuare optiunea de a viziona sau nu acele posturi chiar daca pentru o parte din ele si eu ma bucur ca nu mai sunt..... Va pup si "succesuri"cu ceilalti abonati dispusi sa renunte la una dintre cele mai bune televiziuni din Romania. Scoateti si Antena si bagati Dolce Pro si Antena Dolce in schimb. Cat sa mai suportam schimbarile de acest gen. Pentru idiotii multumiti de decizie le aduc la cunostinta ca astfel de negocieri nereusite se pot duce si in defavoarea lor eliminand mai tarziu din grila programele lor preferate ( Private sau mai stiu eu care). Ne vedem luni .'La reziliere "
 • imi pare rau ca au scos posturile mediapro acum vreau sa reziliez contractul cu romtelecom mi-au bagat pe gat hbo si hbo comedy o gramada de porcari.pro tv e cel mai tare
 • aceleasi stiri de pe pro. tv. le afli si de pe antene si de pe B1{ in privinta stirilor sunt mai buni cei de laB1, parerea mea}, asa ca ce pierd?m-am saturat si de Maruta cu invitatele lui semipermanente:Tonciu, Buruiana si "Pamela" de Romania.ele apar peste tot .pe toate canalele.si serialul acela de toata jena "Las fierbinti"? cine naiba il urmareste? iar filmele sunt doar reluari de toata jena!
 • Tocmai am vorbit la relatii clienti. O sa avem 2 luni gratuite de HBO, dupa care se punet taxa de 2 euro :). Ce inlocuire nemaivazuta au facut!!!
  Rezilierea se poate face fara alte taxe. SI cred ca asta o sa fac zilele urmatoare daca nu revin statiile ProTV in grila. Probabil ca ma mut pe Focus.
 • VIVA Comedy Central !!! uraaaaaa să scoată antelele şi să bage AMC netfix , cbs!! Asta e televiziune Bravo dolce !!
 • pro tv sa a facut solicitare catre CNA de a iesi din grila must carry
  dupa cum ati vazut se face reclama agresiv la voyo deci vor sa devina canal premium gen hbo ...etc pentru a solicita abonament suplimentar
  protva sa face parte din CM firma care a creat aceeasi situatie si in bulgaria
  oricum in aprilie expira contractul la upc si in iunie la rds
  daca rds nu a platit grupului itact o suma mai mica de 12 mil de euro cu siguranta nu vor plati nici catre pro tv , oricum deja au parteneriat pe voyo si fac reclama in mod agresiv
  content-ul pe protv nu se compara cu canalele activate de romtelecom bbc knowledge are o audienta mare in uk
  din pacate suntem o natie de telenovelisti ,manelisti si emisiuni ce promoveaza prostia si incultura
  nu se mai apreciaza o grila de canale documentare buna
  mai conteaza si calitatea nu doar cantitatea
  m-am saturat de tanar si nelinistit ep 19876

Trimite un comentariu