Skip to main content

BOMBA ZILEI. CNA a retras licenţa OTV. Dan Diaconescu rămâne fără televiziune

 

DAN DIACONESCU - RETINERE - DNA

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa OTV, deţinută de Ocram Televiziune, din cauza mai multor amenzi neplătite încă din 2009. Propunerea a fost făcută de Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi votată în unanimitate.

Decizia intră în vigoare din momentul în care societatea va fi informată de decizia CNA, potrivit reprezentanţilor CNA.

Laura Georgescu, preşedinte CNA – „Decizia intră în vigoare din momentul în care este comunicată reprezentantului postului. CNA va trimite peste 30 de minute decizia, când o primesc trebuie să o pună imediat în executare.”.

De ce aţi propus retragerea licenţei? – Laura Georgescu: „A fost un abuz unic în istoria CNA-ului şi, jurnalistic vorbind, unic în istoria României. OTV s-a dus şi a solicitat în iulie 2012 la Tribunalul Bucureşti, secţia civilă, atribuirea calităţii de „consumator captiv” în raport de CNA şi prelungirea duratei valabilităţii licenţei după data de 21 martie 2013, când ar fi expirat”.

Laura Georgescu a aflat despre solicitarea Ocram de a deveni „consumator captiv” în urmă cu trei zile. „Am aflat acum trei zile şi mi-am documentat-o făcându-mi auditul pe Oficiul Juridic pentru că trebuie să preiau o instituţie cu o situaţie, nu pot să preiau o siglă.”

Propunerea de retragere a licenţei a fost făcută în baza articolului 27 din Legea Audiovizualului, care prevede, printre altele, că licenţa unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plăţii amenzii în termen de şase luni de la data aplicării.

Reprezentantul Ocram - Societatea noastră este în insolvenţă. Proiectul de reorganizare a fost depus la judecătorul sindic. Niciun fel de plăţi nu au mai fost acceptate. Ce pot să vă asigur este că prioritară este plata amenzilor.

Laura Georgescu – M-a fascinat faptul că exact pe 28 martie 2012 aţi intrat în insolvenţă, cu un an înaintea expirării valabilităţii licenţei. În iulie 2012, aţi cerut calitatea de consumator captiv în raport de CNA. Aţi solicitat, la cel moment, şi prelungirea valabilităţii licenţei până când va fi fost redresat tot ce era, economic, de rezolvat. (...) De ce aţi făcut acest demers şi de ce sunteţi un consumator captiv?

Reprezentant Ocram - Nu ştiu să vă spun. Nu a fost voinţa Ocram să intre în insolvenţă. Expresia pe care aţi menţionat-o aparţine administratorului special, cel care este delegat să caute o modalitate prin care societatea să-şi achite datoriile.

Valentin Jucan – „Ce este mai deranjant este că în pofida încercării CNA de a avea o relaţie normală cu radiodifuzorii, în permanenţă am observat din partea Ocram această sfidare şi neglijenţă în ceea ce priveşte Consiliul. Aţi ajuns să ne consideraţi nişte furnizori de servicii în condiţiile în care licenţa obţinută este un bun al statului, este un drept care a fost câştigat cu greu la Revoluţie”.

Ocram a intrat în insolvenţă în martie 2012 la solicitarea Mamitzu Production, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI.

În primăvara anului trecut, CNA a sancţionat de două ori postul OTV cu înjumătăţirea licenţei audiovizuale pentru publicitatea politică făcută în afara campaniei electorale Partidului Poporului. Detalii AICI şi AICI. Licenţa OTV ar fi expirat pe 28 martie 2013.

Dan Diaconescu mai deţine o licenţă TV, pentru postul DDTV, prin firma Telecroma Media SRL, licenţă care ar urma să expire în februarie 2014.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iancu iancu
    cna sa plece cu tot cu bahmutianca in korea de nord. otv va emite din nou .
  • VULTURU VULTURU
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/406132_254697451328023_35896169_n.jpg
  • nimeni nimeni
    ce oameni ! :)
    oricat de aiurea era OTV-ul, nu te obliga nimeni sa se te uiti la el. Cat de primitiv sa fii sa vrei raul altuia? Daca nu va place un post TV, nu va uitati la el.
    Mynele TV va place? De ce nu zbierati sa il inchida? :)
  • cristi` cristi`
    ASA SE CREDE INTELECTUALA DOAMNA.DACA AM ZIS CEVA PRO PENTRU OTV GATA SUNTEM PROSTII ANALFABETII.NE-AM SPUS O PARERE NU SA NE JIGNEASCA IN FELUL ASTA..RUSINE MIRELA
  • mad79 mad79
    zi zau cu limba scoasa si te cred :))
    Nu cumva a fost inchis ,pentru amenzile primite si neplatite?Atat de mic a devenit OTV-ul in momentul de fata,in schema jocurilor poloitice,incat nici nu iti imaginezi.Doar credulii si naivii,mai puneau botul,la zicalele domnului Dan!
  • VULTURU VULTURU
    Chiar devii enervanta Mirela! te crezi cumva buricul pamantului?
  • cristi` cristi`
    NU SUNTEM ANALFABETII SI PROSTII ASA CUM SCOTI DIN GURA AIA A TA MIRELA FANA LUI VOICULESCU...FI OM NU JAVRA :) :*:*
  • paul S paul S
    Dar de ce vrei tu sa scapi de Antena 3?
    De vrei tu "sa scapi" de un post la care se uita atat de multi oameni?
    Dorinta ta ii jigneste pe ei. De ce faci tu asta?
    Cine esti tu (adica voi, ca vorbesti la plural)?
    Astia, carora le place Antena 3 cum ar trebui sa raspunda "dorintei" tale?
    Sa te caute prin ce cotlon te ascunzi, sa se certe cu tine, sa te injure pe site-urile astea gen paginademedia care, exact ca OTV-ul, lasa toti cretinii sa se "mediatizeze"?
    Ce vrei tu de fapt?
    Eu, de exemplu, nu dau doi bani pe tine, sau pe altii ca tine.
    De ce nu faci altceva, sa fii si tu bogat ca Tiriac, sa fii patron, ca Diaconescu, politician ca Elena Basescu?
    Ca nu pari un gunoi frustrat, din contra.
    Pari foarte valoros.
    Si atunci, ce-ti lipseste?
    Ia uimeste mapamondul!
    Sa crape Felix, Mircea Badea si Gadea de ciuda!
    Asteptam vesti noi de la tine.
  • cristi` cristi`
    EU SUNT FAN OTV D-NA MIRELA..SI DUMNEATA FANU LUI DL VOICULESCU????SECURISTUL ALA???CINE VORBEA..CIOB DE OALA SPARTA :))))) MIRELA FAN NR.1 DAN VOICULESCU;)))))) DUTE IN BANEASA SI ASTEAPTAL CU O BUCATA DE PAINE CALDA POATE TE FACE SI PE TINE VEDETA LANTERNA 123456789 CATE O AVEA:))))) PUPICI :*:*:*
  • mirela mirela
    Au invadat fanii lui Domnu' Dan pana si acest spatiu care era destinat unor dezbateri de calitate. Sunt usor de recunoscut:)
  • VULTURU VULTURU
    O T V un post de televiziune unde sa spus mereu ADEVARUL . Asta este motivul real al retragerii licentei de catre CNA , nu amenzile pe care trebuia sa le plateasca. D-na Laura Georgescu stie foarte bine ca sunt probleme de acest gen si la celelalte posturi TV dar se face ca nu vede . Eu suspendam pe PRO tv un post care imi arata pe cineva care sparge cu titele de 24 kg varza si pepeni . Microfonul il folosea ca pe un penis imaginar pus intre sani ...si mai departe sa privesti emisiunea d-na Laura Georgescu si sa tragi concluzia singura. Nu ne spuneti si noua care posturi TV urmeaza sa le fie inchise ? sau numai OTV il deranja pe BASESCU.
  • henkel henkel
    Democrație adevarată! Libertatea de exprimare garantată! Cam așa se garantează toate drepturile fundamentale ale cetățenilor în capitalismul de tip occidental, în care ne înghesuie UE. OTV nu convine grupurilor mafiote din guvernările României pentru că le dă pe față o mică parte din excrocheriile pe care le fac pentru sărăcirea romanilor! Doar ignoranții se bucură de o asemenea încalcare flagrantă a libertății de exprimare!
  • cristi` cristi`
    DOAMNE AJUTA!
  • cristi` cristi`
    MULTUMESC DNA MIRELA FANA LUI GADEA SI VOICULESCU..NU TREBUIE SA IMI TII TU CONT MARE PROFESOARA CE ESTI TU, SA MA INVETI CUM SA SCRIU.NU SUNT FAN OTV SI DACA AS FII NU TREBUIE SA IMI ZICI CA SUNT ANALFABEET.TOTI ACEEA CE SE UITA LA OTV SUNT PROSTII??INVATA SA FII OM INTELECTUALA LUI FELIX MOTANU.PUPICI :l*:*:*
  • ion ion
    Datoriile care sunt pe firma care detine otv nu se vor plati niciodata daca postul a fost inchis, domul dd se muta pe ddtv si si o sa zica sa ia creditori bani de la cna
    Intentionat cred ca nu a platit din amenzile alea, ca daca din 30 platea 10, nu ii suspendau emisia .
    Cred ca e si o manevra politica , ca tot se vorba de limitarea atribuniunilor cna si tocmai ce la da un motiv contestatarilor+ ca sunt si alte televiziuni in situatia otv si care nu au platit amenzile poate mai inchid niste posturi zilele astea

Trimite un comentariu

sus