Skip to main content

CNA, dezbatere-maraton despre „Libertatea de exprimare, drept fundamantal dar nu absolut”

 

CNA

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului va lansa, pe 8 februarie, o dezbatere, la Palatul Parlamentului, despre ce modificări ar putea fi făcute în Legea Audiovizualului, potrivit Laurei Georgescu, preşedintele CNA.

 „Pe 8 februarie, adică vinerea viitoare, avem un maraton de dezbateri la Palatul Parlamentului care se va numi Libertatea de exprimare, drept fundamantal dar nu absolut, care se va încheia cu semnarea unui protocol şi acolo veţi avea o primă dezbatere pe ceea ce vrem să modificăm”, a declarat Laura Georgescu. Protocolul ar utma să fie între CNA şi „toate ONG-urile şi toate societăţile care se ocupă de libertatea de exprimare”.

Ce fel de schimbări ar urma să apară în Legea Audiovizualului?
„Sunt schimbări impuse de realitatea celor 10 ani de când funcţionează legea. Nu sunt schimbări de restrângere a libertăţii de exprimare. Mare atenţie, de aceea dezbatem, ca să priceapă toată lumea că orice drept fundamental funcţionează în limite normale interne şi externe. Din momentul în care le-ai depăşit ai intrat în zona abuzului. Vorbim de libertatea de exprimare atâta vreme cât se supune unor criterii de reglementare”, a încheiat Laura Georgescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    nu poti sa le tai limba, dar amenzi poti sa le dai
  • Horea Horea
    @Alex D.

    Hai sa te mai enervez un pic!

    "... sa fi concis"-> sa fii ...
  • Alex.D Alex.D
    Vai tu paule,nu am apasat butonul, apasa-l tu pt mine penibilule.
    Din moment ce mi-am cerut scuze spunand ca am tastat in graba era foarte posibil sa mai fi fost vreo omisiune prin text dar atata timp cat e vorba de faptul ca nu am apasat un SPACE si nu e vorba de alte "egzprimari" pe care am vazut ca le tot au colegii dumitale(pt ca sunt sigur ca faci parte din breasla), eu ma impac cu mine insumi . P.S : Daca dumitale ai fi stiut sa fi concis si in acelasi timp precis in "egzprimare" poate ar fi fost benefic sa imi soliciti scuze " pt un spatiu LIPSA intre nu si mai". Ce sa-i faci,asa e in tenis.
  • Nicu Nicu
    Nu e vorba de ingradirea libertatii presei.
    Trebuie sa existe aceeasi situatie ca la revistele porno: vrei sa difuzezi scandaluri si cururi goale? Emiti criptat. Vrei sa urmaresti asemenea emisiuni? Scoti banu'!
    Prostia se plateste!
  • Radu100% Radu100%
    Eu NU vreau linistea si intunericul de pe vremea comunismului. Sa fim seriosi, chestia cu crimele si imoralitatea de la TV a devenit un cliseu slinos.
  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    mai cere-ti scuze si pentru un spatiu intre nu si mai.
  • Alex.D Alex.D
    *aparatoarea-> scuze graba tastarii.
  • Alex.D Alex.D
    Daca sunteti chiar Dvs Doamna Tatoiu, intr-adevar sunt de acord, trebuie sa existe responsabilitatea consecintei INSA inainte de a va erija in aparatoare bunului simt la TV ar trebui sa numai participati chiar Dvs la emisiuni care contin MACAR o dara de can-can. Zic si eu, nu dau cu parul.
  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Trebuie impusa o taxa/impozit de 50% din incasarile din publicitate in emisiunile tabloid/stirile tabloid/presa de jeg.
    50% din acesti bani (cheltuielile de publicitate) sa mearga direct la Ministerul Invatamantului.
    Consumul de tigari este taxat deoarece fumatul aduce cheltuieli suplimentare sistemului de asigurari de sanatate.
    La fel, aceasta presa jegoasa, emisiuni jegoase, distrug ceea ce se realizeaza prin invatamant.
    Iresponsabilii din agentiile de media si iresponsabilii din televiziuni/presa, vor fi astfel responsabilizati.
    Unii vor cauta sa obtina audienta fara jeg in emisiuni, ceilalti nu se vor mai repezi sa arunce bugetele in emisiuni-gunoi sau publicatii-gunoi.
    Spirala care avanseaza spre jeg de la tabloidizarea Libertatii din 1998, cu fetite de 12 ani goale la pagina 5 (Adrian Halpert redactor-sef, Razvan Corneteanu director executiv) va putea fi astfel oprita.
    Trebuie curaj si vointa pentru a impune aceasta regula si elaborarea unui mecanism de impunere care sa nu poata fi evitat (pacalit) de agentiile romanesti de media, atat de inventive, creative, cinice si iresponsabile.
    La fel ca televiziunile si presa tabloida.
    Ce frumoasa ar fi Simona Gherghe intervievand olimpici, inventatori, campioni, artisti reali...
    Iar Oana lis, Bianca lu' Bote, Clejanii (parinti+repetenta), Crudu si Pamfile, Israela, Magda Ciumac, Nikita sa fie uitati.
    S-au distrus doua generatii deut deja.
    Si televiziunile si agentiile de media ar fi obtinut exact aceiasi bani.Oamenii s-ar fi uitat la TV la fel de mult, dar la lucruri de valoare.
    Este distrus efortul facut de natie cu invatamantul, sa fie contracarata distrugerea cu mutarea acestor fonduri la invatamant.
    Si fara IAA Romania, ca acolo nu exista nimic national, profund sau de valoare.
    Doar clinchet de banuti.
  • Monica Tatoiu Monica Tatoiu
    CNA trebuie (si poate fi)sa fie garantia pastrarii echilibrului dintre profit si moralitate.
    Nu exista libertate fara responsabilitate,individuala si colectiva.Exercitiul drepturilor trebuie corelat cu responsabilitatea consecintelor actiunilor.Fara echilibru sistemele intra in colaps.Drumul spre iad este pavat cu intentii bune.
  • radu radu
    Da dar preferi sa vezi crime, scandaluri, barfe, inmormantari live, cancunuri tot felul de paraziti la tv ? Bine acum poate veni un raspuns de genul: exista telecomanda. Insa nu ai alternativa, toate canalele au aceste genuri de emisiuni. Daca cu vorba buna nu se poate trebuie o "deratizare"
  • Radu Radu
    CNA, cea mai comunista institutie din Romania. Eu nu as pune in discutie Legea Audiovizualului, ci mai degraba pe cea de functionare a CNA-ului. Degeaba l-am impuscat pe Ceausescu, roiul de comunisti la CNA este.

Trimite un comentariu

sus