Skip to main content

CNA lansează o petiţie online pentru îmbunătăţirea Legii Audiovizualului

 

CNA

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a lansat petiţia online Interesul public mai presus de gustul publicului. Scopul petiţiei este de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio, potrivit reprezentanţilor instituţiei. 

„Am văzut înmormântări în direct, momente înselătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat”, se artă în textul petiţiei.

Semnăturile sunt strânse AICI.

Ce spune textul integral al petiţiei: 

Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis ar trebui să treacă.

Am văzut înmormântări în direct, momente înselătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat

Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr.

Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră online.
Nu putem reuşi decât împreună cu dvs.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MIHAI DANA MIHAI DANA
    DE ACORD CU INIȚIATIVA PRIVIND ELIMINAREA EMISIUNILOR MAI MULT DECÂT PENIBILE.
  • MIHAI DANA MIHAI DANA
    SUNT DE ACORD CU PETIȚIA PROPUSĂ DE DUMNEAVOASTRĂ ȘI ÎN SCHIMBUL LOR, DEȘI NU SUNT TÂNĂRĂ, ÎMI DORESC SĂ VĂD DOCUMENTARE PE TEME ȘTIINȚIFICE, CU PERSONALITĂȚI CARE AU ÎNSEMNAT CEVA ÎN ISTORIA NOASTRĂ, MONDIALĂ, PE TEME DE ARTĂ, APARIȚIA OMULUI ȘI EVOLUȚIA LUI...ETC
    DAR ESTE MAI GREU PENTRU REALIZATORI SĂ SE ȘI INFORMEZE, SĂ SE PREGĂTEASCĂ PRIVIND SUBIECTUL AȘA DESPRE BÂRFA DE ZI CU ZI, ESTE MULT MAI UȘOR. COMENTEAZĂ ALTE PERSOANE UITÂND CĂ AU ȘI EI ÎN GRĂDINA LOR PE CINE COMENTA...
  • Steluta Ramona Maria Ramboiu Steluta Ramona Maria Ramboiu
    Sunt de acord cu petitia CNA-ului.

    Stela Ramboiu
  • Geo.ly Geo.ly
    ...nu stiu daca in final voi semna sau nu petitia,dar va propun un banal exercitiu de imaginatie;........"va aflati pe o strada de promenada,la o ora cu multa aglomeratie,la brat cu prietena,sotia,sau fiica,dupa caz.....Dintr-un spital iese un grup de medici care tocmai au salvat vietile unor oameni implcati intr-un grav accident,,,..din cladirea de vis a vis iese alt grup,de data aceasta de actori care tocmai au sustinut un spectacol de teatru cu sala plina...ceva mai incolo cativa adolescenti frumosi ce comenteaza cat de bine s-au distrat la..."balul bobocilor",sa zicem...Si exemplele ar putea continua,in timp ce dvs.va bucurati in prezenta celui (celei) de alaturi de atmosfera din jur...Deodata dintr-o carciuma iese un grup de cheflii (ca sa folosim un eufemism ) pusi pe scandal injurandu-se ca la usa cortului,ba mai mult,agresand si trecatorii!!...Care dintre grupurile de mai sus credeti ca vor atrage cel mai mult atentia???...Intrebarea fiind retorica,nu astept raspuns...dar,automat,se naste alta :"ce v-ati dori sa vedeti la urmatoarea iesire!?!?"...Ca atare sunt de parere ca aceasta petitie a CNA nu trebuie privita neaparat ca o intentie de cenzura,ci mai curand ca o invitatie la dezbatere,ceea ce,sa fim sinceri,ar cam fi necesara...
  • Daniel Daniel
    Daca ar fi mai concreti in ceea ce vor sa faca as semna petitia cu mare deschidere. Intuiesc ce vor dar daca vor lua, sub autoritatea multor oameni semnatari ai petitiei, niste masuri mult prea restrictive atunci trebuie sa fim atenti ce semnam.
  • bogdan bogdan
    Pentru o cenzura mai eficienta, avem nevoie de semanturile dvs. :))
    Din pc meu de vedere, CNA nici n-ar trebui sa mai existe, cat timp televizorul poate oricand fi scos din priza. Asa incepe orice cenzura, cu o institutie ce vrea sa defineasca interesul national, care sa fie mai presus decat doleantzele natiunii. Exista legi care apara deminitatea umana, dreptul la imagine, sau interesul copiilor...la ce mai e nevoi de CNA?/ cand acesta si-a aratat adevaratii colti numai cand a venit vb de alegeri?

Trimite un comentariu

sus