Skip to main content

Cozmin Guşă a primit licenţă pentru Realitatea Plus

 

Publicitate

Firma lui Cozmin Guşă, GeoPol, a primit licenţă audiovizuală pentru postul de ştiri Realitatea Plus, care ar urma să aibă acoperire internaţională.

Realitatea plus va avea un program tematic cu ştiri şi informaţii, ce va avea difuzare naţională şi internaţională în principal în Balcanii de vest şi Republica Moldova. Programul va fi în limba engleză, iar pe crawl vor rula informţii traduse în limba ţării în care este difuzat

În şedinţa de astăzi s-au prezentat Cozmin Guşă, Rareş Bogdan, realizator la Realitatea TV, Florin Bercea, administratorul special la Realitatea Media, Andreea Creţulescu şi Alin Petran, coordonator de proiect Realitatea Plus şi şef al reţelei Realitatea.

Cozmin Guşă a participat la şedinţă în calitate de coordonator editorial al trustului Realitatea Media, de reprezentant al companiei GeoPol, cea care solicită această licenţă şi de reprezentant al companiei care este principalul creditor al Realitatea Media.

  • Facem un demers în principal de a extinde un brand românesc într- o zonă emergentă. Este zona vizată de următoarea extindere a Uniunii Europene”, a declarat Cozmin Guşă.
  • „Un pilon imp va fi studioul de la Bruxelles care va deservi această televiziune, Realitatea plus”
  • „Echipa va fi un nucleu românesc, dar Realitatea Plus va avea o echipă de coordonare mixtă cu reprezentanţi din toate ţările. Avem în vedere colaborări cu mari branduri pe care le cunoaşteţi.”
  • „Nu se punea problema să facem solicitarea pe o societatea în insolvenţă pentru că ar fi fost imposibil”.

Cui se adresează postul? „Se adresează audienţei interesate de integrarea europeană, administraţiei care este preocupată de acest proce”, a spus Guşă în şedinţă.

La întrebarea cine este acum acţionar la Realitatea Media, Guşă a răspuns: „Noi suntem Realitatea Media. Suntem creditori. Decizia este la noi.”

„Suntem la a cincea şi ultima înf în Cipr care va fi la finalul acestei luni. Nu este nici Elan Schwartzenberg şi nici familia Vîntu, ci Strategies Research, companie care îmi aparţine mie şi lui Maricel Păcuraru. Ştiu că au fost comunicări masive din partea unora şi altora. Noi avem toate dovezile. Putem să vi le dăm, dar nu le putem înregistra. Nu este nicio îndoilaă că noi deţinem 80%.”, a mai completat Cozmin Guşă.

Narcisa Iorga – Mă tem că veniţi cu un proiect editorial foarte bun, dar vreţi un produs cu acelaşi brand. Mă tem că şi acum se va întâmpla ca în situaţia cu RTV. Ce siguranţă o să avem, domnule Guşă, că peste câteva luni veţi veni să faceţi o solicitare pentru ca Realitatea plus să emită doar pe teritoriul României?

Cozmin Guşă – Nu vreau să intru în detalii cu ce s-a întâmplat la RTV. Dacă lucrurile s-au contorsionat în acest fel, în primul rând, cei care au avut de suferit am fost noi. Această licenţă este una pentru România. Noi vom solicita licenţe şi pentru celelalte ţări din Balcani.

Cum au comentat membrii CNA solicitarea:

Cristina Trepcea, membru CNA – Cei care au fost la vremea respectivă în acest consiliu, îşi aduc aminte de prezentarea domnului Stelian Tănase. Ne-a prezentat un proiect editorial şi nişte planuri de viitor care mă făceau să sufăr că nu sunt jurnaist şi că nu pot participa la o asemenea minune editorială. Mi-ar fi mare drag dacă s-ar întâmpla măcar 10% din ce s-a discutat aici.

Viorel Vasile Buda, vicepreşedinte CNA - Şi mie mi s-a părut o viziune foarte deosebită. Mi-a plăcut modul în care s-au prezentat.

Narcisa Iorga, membru CNA – Eu aş propune să respinge solicitarea şi motivul este brandul. Îmi menţin rezervele cu privire la viitorul apropiat al acestui post. Aş solicita modificarea denumirii.

Laura Georgescu – Am avut aceleaşi dubii şi m-am consultat cu departamentul licenţe. Din moment ce OSIM-ul s-a pronunţat, noi nu mai avem ce să facem.

Narcisa Iorga – Este vorba de două societăţi care folosesc aceleaşi nume.

Viorel Vasile Buda – Mie mi s-a părut foarte fezabil acest proiect. Dacă vor să o facă, nu văd niciun impediement.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gigi Gigi
    realitatea, din fericire, n-are scapare
  • andreea andreea
    Fatuca asta Laura Georgescu haba n-are pe ce lume vietzuieste! Fetitzoooo, OSIM-ul nu are nicio treaba, aia inregistreaza orice firma vrei matale! Nu verifica nici pe dracu! Te judeci tu in instanta ca fraierul dupa.... E greu, nu-i asa?
  • andrei andrei
    Retardatii de la CNA, platiti sa o frece! Sa plateasca domnii de la CNA datoriile Realitatatea Media dupa ce smecherasul de Gusa o sa aplice tactica Ghita- Raitaru!
  • Andrei Andrei
    Eu cred ca va fi inca o data ce a fost. Realitatea Plus o sa se vrea Realitatea TV, ptr ca in februarie Realitatea Media sa intre in faliment, si uite asa totul continua cu alt nume, aceeiasi oameni, scule, format, imagine...etc...doar numele putin schimbat...
  • gheorghe gheorghe
    Treziti-va oameni buni de la CNA. Sunteti platiti din bani publici. Statul are de incasat bani buni de la realitatea. este o smecherie tipic romaneasca. realitatea cu zeci de milioane de euro datorii se inchide si apare realitatea plus fara datorii care emite cu exact aceeasi oameni!!!!! RUSINE.
  • Radu Radu
    Acoperire internationala? Pai ei nu sunt capabili sa treaca de cateva zeci de mii de telespectatori in prime-time si se vor CNN? Vai de capul lor de amarati. Praful si pulberea s-a ales de postul asta de cand la carma lui se afla marele strateg Cozmin Gusa

Trimite un comentariu

sus