Skip to main content

Demisie la EVZ din cauza lui Gigi Becali. Daniel Conţescu părăseşte ziarul după 15 ani. Ce spun redactorul şef şi patronul ziarului

 

UPDATE 2. Simona Ionescu, redactor şef EVZ, spune într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro că "articolul nu a reflectat ce s-a discutat la şedinţa de sumar". Poziţia, în articol.daniel contescu evz

Publicitate

UPDATE 1. Dan Andronic, acţionarul Editurii Evenimentul zilei şi Capital, a declarat, pentru paginademedia.ro, că lui Daniel Conţescu nu i s-a cerut altceva decât să scrie un material „echilibrat” despre mandatul lui Becali la Steaua în ultimii 10 ani. Declaraţia intergală, în continuare.

Daniel Conţescu, şeful secţiei sport, şi-a anunţat astăzi demisia de la Evenimentul zilei după ce a fost retrogradat pentru că „nu e executat un ordin: acela de a fi indulgent cu Gigi Becali”, după cum jurnalistul a anunţat pe pagina sa de Facebook.

Odată cu el, şi-a dat demisia şi adjunctul său, Tavi Cojocaru, angajat de 10 ani la Evenimentul zilei. „Au fost şi alte situaţii neplăcute, aşa că am considerat că trebuie să uit de faptul că am de plătit 1500 de lei lunar către bănci şi că trebuie să redevin OM”, a mai precizat jurnalistul.

Dan Andronic: „Comentariile lui Daniel Conţescu arată altceva numai coloană vertebrală nu. Nu i s-a cerut altceva decât să facă un material echilibrat despre mandatul lui Becali la Steaua în ultimii  10 ani, în niciun caz să-l cocoloşească. Însă, aşa cum am mai văzut de câteva ori în paginile de sport, aici funcţionează alte reguli, care sunt dictate de impresari şi acţionari ai cluburilor de fotbal. Rezultatul muncii lor nu avea nicio legătură cu jurnalismul, iar cu echilibrul nici pe departe. Am susţinut şi susţin decizia redactorului-şef de a-l schimba din funcţie. De aici până la a-ţi pune poalele în cap e o cale destul de lungă şi bănuiesc că am deranjat interesele unor oameni din fotbal.

Ce spune Daniel Conţescu pe Facebook:

După 15 ani la EVZ (a existat o singură întrerupere, în 2000, timp de şase luni), astăzi îmi dau demisia! Am fost retrogradat din funcţia de ŞEF deoarece n-am executat un ORDIN: acela să fiu indulgent cu GIGI BECALI. M-a retrogradat o ANALFABETĂ (nu ştie când trebuie scris cu 2 şi când cu 3 de i etc). Au fost şi alte situaţii neplăcute, aşa că am considerat că trebuie să uit de faptul că am de plătit 1500 de lei lunar către bănci şi că trebuie să redevin OM. 364 DE ZILE DIN AN SUNT O OMIDĂ. ÎNTR-O SINGURĂ ZI SUNT MÂNDRU DE MINE. Iar această zi este ASTĂZI.

P.S. Sper doar ca EVZ, ziarul vieţii mele, să nu devină o publicaţie de şantaj, aşa cum se prefigurează. Cu mine îşi dă demisia şi adjunctul TAVI COJOCARU. El n-are FB, aşa că anunţă asta doar pe mess, dar în schimb are altceva: COLOANĂ.

Simona Ionescu, redactor-şef EVZ: "articolul nu a reflectat ce s-a discutat la şedinţa de sumar"

Simona Ionescu, redactor şef EVZ, spune într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro că "articolul nu a reflectat ce s-a discutat la şedinţa de sumar".

Poziţia integrală, în continuare:

"Ca redactor şef al Evenimentul zilei îmi precizez poziţia în legătură cu demisiile celor doi editori ai secţiei ”Sport”, Daniel Conţescu şi Octavian Cojocaru.

La şedinţa de sumar de marţi dimineaţa, Daniel Conţescu a propus ca paginile de sport (două) să fie alocate subiectului ”Steaua, 10 ani cu Gigi Becali”. Pentru că era un subiect interesant, o dată aniversară, am căzut de acord să facem patru pagini pentru tratarea acestui subiect.

Şeful secţiei, Daniel Conţescu nu a avut nicio obiecţie, de niciun fel. Din acel moment, el a gestionat tema. Iar ceea ce a ieşit este publicat în ziarul de astăzi, cu câteva retuşuri făcute de mine, înainte de a da ”bun de tipar”. Acestea se referă la eliminarea de pe câteva fotografii a unor explicaţii ce lezau persoana şi aduceau prejudicii de imagine, precum şi a introducerii unei fotografii cu nişte fotbalişti de la Steaua.

Motivaţia e limpede pentru orice jurnalist: nu poţi scrie despre clubul Steaua, cu Gigi Becali sau fără, şi să-i omiţi pe jucători! Printurile respective sunt în redacţie şi constituie probele a ceea ce susţin.

În cursul acestei dimineţi, la şedinţa de sumar, i-am reproşat lui Daniel Conţescu că a promovat un material prost despre Clubul Steaua, pentru că acesta era subiectul articolului şi nu Gigi Becali-exclusiv. De altfel, ziarul a titrat pe prima pagină ”Steaua, 10 ani în Era Becali”, titlul care reprezintă (sau ar fi trebuit să reprezinte tema abordată de ziar). Articolul, însă, conţine numai opinii despre patronul Becali, scandaluri în care a fost implicat de-a lungul timpului (tratate de EVZ), omiţând, voit sau nu, prezentarea unor fotbalişti care au facut performanţă în ultimul deceniu.

Am decis să-i retrag lui Daniel Conţescu funcţia de şef de secţie din două motive: pentru articolul slab, care nu reflectă ce am discutat la şedinţa de sumar, dar şi pentru ora mult peste limita de predare a materialului, ceea ce a dus la întârzierea ziarului către tipografie.

Legat de mesajul postat de Daniel Conţescu pe pagina lui de Facebook, mi se pare inadmisibil din partea unui om care a lucrat atâţia ani la acest ziar să facă o astfel de afirmaţie ca aceea privind şantajul. Nu se bazează pe absolut nimic, dar afirmaţia lui este de o gravitate enormă şi va trebui să şi probeze ce a scris acolo."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex is Alex is
    Intrebarea e alta: cine dracu mai citeste Evz? Si ce credibilitate mai are ziarul asta? Sau Jurnalul National. Astea sunt ziare de propaganda, oamenii sunt pe baricade si isi arunca galeti cu rahat unii in ceilalti, nu ai ce citi in aceste 2 ziare.
  • mihai mihai
    Bravo !Iata ca mai sunt caractere in presa de azi.Adica ce a mai ramas din ea.Cu specimene gen Simona Ionescu sau parveniti ca Dan Andronic ziarul e pe cale de disparitie .Cat de jos au ajuns scursurile ca sa stea drepti in fata lui Becali!
  • Mircea Mircea
    Daniele, Tavi, succesuri va doresc! E primul gest ok pe care l-ati facut de cand pacaliti presa. Nu moare ziarul fara voi: o sa fie doar mai putine articole inventate!
  • Satan Satan
    Dan Andronic a inceput sa se inconvoaie in fata ciobanului ! Banii nu au miros !
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    da' analfabeta, cine e analfabeta? simona, cumva?
  • Cristi Cristi
    Un jurnalist slab - i-ai citit un articol, le-ai citit pe toate. Dar a iesit frumos din scena.
  • Horea Horea
    BRAVO baieti!

    Va doresc sa va gasiti cat mai repede un alt loc de munca.

    Un loc in care sa predomine VALOAREA si nu ... "santajul!"
  • Adi Popa Adi Popa
    Bravo, Daniele! RESPECT!

Trimite un comentariu

sus