Skip to main content

NewsIn a intrat în faliment. Ce datorii avea compania

 

Publicitate

Agenţia de presă Newsin a intrat în faliment, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, din data de 14 ianuarie. Tribunalul a dispus dizolvarea societăţii Newsin Media şi sigilarea bunurilor din averea debitoarei.

Cum s-a ajuns la faliment? „S-a ajuns pentru că nu au reuşit să asigure veniturile strict necesare pentru a continua şi pentru că Realitatea Media nu a luat o decizie referitoare la planul de reorganizare propus de noi. Marea majoritate a creanţelor erau deţinute de Realitatea Media, iar planul de restructurare nu a putut fi votat din cauza repretatelor schimbări ale administratorului judiciar al acestei societăţi din ultimul an”, a declarat, pentru paginademedia.ro, Silvan Găvenea, reprezentantul administratorului judiciar al NewsIn.

Potrivit acestuia, datoriile NewsIn Media se ridică la 12,9 milioane de lei (2,8 milioane de euro), dintre care 9,7 milioane de lei (2,1 milioane de euro) erau datorii către Realitatea Media.

Cei aproximativ 30 de angajaţi ai agenţiei de presă vor fi disponibilizaţi, iar bunurile firmei vor fi scoase la licitaţie. Nu însă şi brandul NewsIn care este în proprietatea Realitatea Media.

NewsIn a intrat în insolvenţă în martie 2012, după cum paginademedia.ro a anunţat AICI.

Agenţia de presă NewsIn a fost lansată în iulie 2006 şi condusă, pe atunci, de Andreea Roşca, din funcţia de director general, şi de Valeria Dorneanu, redactor-şef.

În ianuarie 2010, agenţia NewsIn a trecut printr-o schimbare radicală, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Din cei aproximativ 100 de oameni, câţi lucrau în agenţie, au mai rămas în jur de 30.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion din balon ion din balon
    ma rog in fiecare zi si,daca Dumnezeu intr-adevar exista, imi va indeplini dorinta de a vedea si trustul intact desfiintat si aruncat la groapa de gunoi a istoriei impreuna cu preotul raspopit gadea,haidamacul badea,nulitatea ciuvica si agentul acoperit ficeac!
  • Gigi Gigi
    presa occidentala e falimentara de cativa ani, doar noi o tinem in perfuzii pentru salariile nesimtite ale unor jurnalisti cu 4 clase
  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    Dupa cum bine spunea cineva, ce se intampla in Romania este cum va arata viitorul presei occidentale. Macar la acest capitol suntem cu cativa ani inainte.
  • Sorin Sorin
    Sa ramana doar Agentia nationala de presa Voiculescu News domnule , ce atatea chestii de dreapta ?
  • Radu Radu
    bai, astia is dati afara, ce stiri sa produca? poate la maturat strazile, bai jurnalistule
  • new new
    faliment, nefaliment, inca au stiri...din cate vad ;) deci...nu va bucurati degeaba :)
  • Han Han
    EXPLOZIV, INCENDIAR, CUTREMURATOR
  • Han Han
    o veste foarte buna, e de bine. SENZATIONAL, SOCANT, INEDIT
  • HH HH
    Astept cu nerabdare sa intre si HOTNEWS in insloventa iar mai apoi B1 TV, Nasu TV si alte trompete ale propagandei portocalii.

Trimite un comentariu

sus