Skip to main content

VIDEO. Rubrica Meteo de la Prima TV, prezentată de vagabonzi

 
Capturaţi ecranul complet 14.01.2013 170510.bmp
Capturaţi ecranul complet 14.01.2013 170510.bmp

Publicitate

Rubrica „Meteo” a principalului jurnal informativ al Prima TV ”Focus” îşi schimbă prezentatorii, timp de o săptămână. Aceştia vor fi înlocuiţi de Jeni (65 de ani), fără adăpost de 17 ani, Bogdan (42 de ani), om al străzii de 11 ani, şi Nicuşor (41 de ani), care locuieşte pe stradă de mai bine de 11 ani.

Timp de cinci zile, cei trei oameni ai străzii şi alţii ca ei le vor spune telespectatorilor postului tv cum va fi vremea şi cum să-şi potrivească ţinutele, astfel încât să se protejeze de gerul de afară.

„Zilele Speranţei” este campania prin care Samusocial, singura organizaţie neguvernamentală din Bucureşti care oferă asistenţă social oamenilor străzii, şi Prima TV încearcă să sensibilizeze opinia publică cu privire la pericolele nebănuite care îi pândesc pe cei care, din cauza unei conjuncturi, nu au un acoperiş deasupra capului.

Sabina Nicolae, director executiv al organizaţiei Samusocial: „Pentru un om obişnuit, un grad în minus afară se traduce într-o haină mai groasă. Pentru un adult fără adăpost, un grad în minus poate însemna distanţa dintre viaţă şi moarte. Pentru mulţi dintre noi, această graniţă poate părea exagerată. Ea este însă o realitate, cu care noi, cei de la Samusocial, ne confruntăm în fiecare an. Doar împreună, comunitatea poate transforma această situaţie dramatică în incidente izolate.”

Persoanele care doresc să se implice şi să susţină campania „Zilele Speranţei” o pot face prin donaţii, în contul RO93BRDE441SV49929504410, deschis la BRD, agenţia Carol.

“Pentru noi, a fost o experienţă pe cât de inedită, pe atât de emoţionantă. În timpul filmărilor, am descoperit în fiecare din cei cinci colaboratori o doză impresionantă de curaj, de poftă de viaţă, de omenie şi de bunătate sufletească”, au declarat la unison membrii echipei Meteo Focus de la Prima TV.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • trompeta trompeta
    Da partenere, e DEXu' pe net, iar tu ai scris comentul asta cu stiloul, traditional.
    Ce treaba avem noi cu persoanele care folosesc termenu' in sens "negativ". Cum e corect ne intereseaza.
    Tu ai studiat "vagabonzii"? La Oxford sau unde?
    Intelectualule ai facut tu sondaj cu cati la suta folosesc sau nu cuvantu.
    Apreciez pareria ta.
  • Marian Marian
    Bravo!!!
  • Tabloidus Tabloidus
    S-a sarit repede la DEX ca e pe net, iar neuronu' consuma si vine factura mare. Cel (cei) care au rotunjit aceasta definitie oare cati vagabonzi au studiat, sa-si dea seama exact ce fac ei, de unde vin si incotro se duc? Ce vor ei sa exprime? :)
    Termenul "vagabond", in limba romana folosita in 80% din cei 90% vorbitori de limba romana in 100% din cazuri are sens negativ.
    Cand cineva apeleaza cu "vagabondule" nu cred ca se deschide DEX-ul ci arcada (se afla pe langa ochi, nu cred ca e in DEX). Parerea mea...
  • cici cici
    ce o mai iubiti pe sefa voastra :))
  • mad79 mad79
    @ anti prostie
    daca puneai anti destept o nimerai,handicapat se foloseste,numai in sens peorativ,corect este persoana cu dizabilitati!
    Cat despre tigan nu cred ca nu are rost sa iti amintesc ca se numesc,persoane rrome sau de etnie rroma sau este un efort prea mare pentru tine si alte nevertebrate,de pe aici sa foloseasca termenii potriviti?
  • eu eu
    Ce-mi plac mie frustratii astia care nu au loc nicaieri, nicio ocupatie (in afara de accea de a-i monitoriza pe ceilalti) si niciun rost in general. De-asta sunteti nesemnificativi! Pentru ca sunteti atat de meschini, ca nici nu existati!
  • SDF SDF
    La mine in tara se zice : "persoane fara domiciliu fix"
  • Lukas Lukas
    Daca tot l-au adus pe unu Nicusor, nu inteleg de ce nu l-au adus pe Nicusor de la Braila ! Atunci sa vezi audiente si show la Meteo :
    " In Bucuresti se anunta vreme ploioasa, Sicutza si Morena luati-va umbrelele sa nu va ude, aoleu ma latra cainii lu Radel etc etc etc "
  • da da
    Ai dreptate.
  • Radu Radu
    DEX vagabond: (Om sau animal) care rătăcește fără rost pe drumuri, care hoinărește fără țintă; (om) fără ocupație stabilă, fără domiciliu fix. ♦ (Om) de nimic, fără căpătâi

    Ce-i atata strofocire cu titlul? Sunteti prea afectati, intelectualilor.
  • anti-prostie anti-prostie
    Dar tu stii ce inseamna vagabond?
    Nu e nimic jignitor sau peiorativ sa zici tigan, vagabond, handicapat.
    Sunt exact definitiile corecte, fara niciun fel de conotatie negativa.
    Daca propagandistii ti-au resetat mintea cu termenii "persoana de etnie rroma", "persoana fara adapost" si "persoana cu dizabilitati", solicita-ti si tie titlul de "persoana cu capacitate cognitiva redusa".
    Dar eu te te voi numi simplu, in limba romana, "prostovan".
    Care n-are treaba.
  • trompeta trompeta
    VAGABÓND, -Ă, vagabonzi, -de, adj., s. m. și f. (Om sau animal) care rătăcește fără rost pe drumuri, care hoinărește fără țintă; (om) fără ocupație stabilă, fără domiciliu
  • Vaga Vaga
    Vagabonzi ? Jenant titlu pentru paginademedia . Asteptam si epitete gen jidani , poponari , sau curve in titluri .
  • je sus je sus
    Bai, aia cu JAVRILA imi apartine :)))
  • alinka alinka
    Mai este Cancan Tv pe Acasa? Cand incepe?

Trimite un comentariu

sus