Skip to main content

Cozmin Guşă ameninţă Kantar Media cu plângere la Bruxelles

 

CONGRES PIN - IASI

Publicitate

Realitatea TV a continuat astăzi să difuzeze ştiri, din oră în oră, despre nemulţumirile legate de audienţele pe care postul le-a înregistrat. Cozmin Guşă, directorul editorial al postului, a anunţat la Realitatea că urmează să se întâlnească cu un reprezentant al Oficiului pentru concurenţă neloială din cadrul Comisiei Europene.

„În scurtă vreme să ma întâlnesc cu un oficial al Oficiului pentru concurenţă neloială de la  nivelul Comisiei Europene, sunt chiar la Bruxelles. Am făcut special această oprire, venind din Anglia, pentru că flagrantul în care i-am surprins pe cei de la Kantar Media, pe de o parte ne afectează pe noi, dar afectează în primul rând banii privaţi ai companiilor europene care sunt plătiţi pe publicitate în România într-un mod nejuduicios”, a spus Cozmin Guşă.

El a mai precizat că va căuta „modalităţile potrivite ca să încercăm să blocăm de acum înainte aceste demersuri ale Kantar Media, care, cred eu, că sunt în aceeaşi notă care-i fac pe mulţi din Europa să spună că suntem în continuare o ţară neeuropeană, o ţară a bunului plac, o ţară a dictaturii unor oameni excesivi din instituţiile statului care-şi bat joc de putere în favoarea unora sau altora”.

captura realitatea

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    @Nicu. Explicatia e cat se poate de simpla. Pe TV, Realitatea nu poate face magariile pe care le face pe net. Mai exact, ca sa citesti o anumite stire de pe site-ul realitatea.net, trebuie sa instalezi o aplicatie de Facebook. Odata ce ai facut asta, aplicatia posteaza in numele tau pe Facebook, raspandind stirea in randul prietenilor virtuali. Iar daca e vorba de 2-3 stiri de genul "Click aici sa vezi ce n-ai mai vazut", pe care le vad cateva sute de mii de oameni, traficul pe ziua respectiva e asigurat.
  • nicu nicu
    Cum se explica diferenta dintre site-ul realitatea.net, care pare a fi printre cele mai accesate pagini ale institutiilor media, si postul de televiziune, cotat atat de slab de cei de la Kantar. Poate ca esantionul pentru masurarea audientelor nu este relevant? Nu stiu, dar chiar ar fi interesanta o explicatie de la vreun sociolog.

    Top 3 VIZITATORI UNICI în categoria Ştiri Generale, luna ianuarie 2013, conform SATI

    Loc

    Site

    Categorie

    VIZITATORI UNICI

    1

    realitatea.net

    Stiri Generale

    3.819.983

    2

    stirileprotv.ro

    Stiri Generale

    3.691.424

    3

    gandul.info

    Stiri Generale

    3.072.905
  • Eisidisi Eisidisi
    Deseori m-am întrebat dacă anumite emisiuni infecte de divertisment chiar au audiența mare pe care firma de măsurare a audienței pretinde c-o au.
    Teoretic, prin măsluirea audienței poți menține pe piață emisiuni de genul ăsta oribil, numai bine ca să dai unei populații întregi senzația că fără speranță de retardă. Altfel spus, cu o astfel de firmă de măsurarea rating-ului poți să modifici imaginea de sine a unui întreg popor telespectator. Imagine de sine nașpa = reactivitate scăzută.
  • Eisidisi Eisidisi
    Deseori m-am întrebat dacă anumite emisiuni infecte de divertisment chiar au audiența mare pe care firma de măsurare a audienței pretinde c-o au. Teoretic, prin măsluirea audienței poți menține pe piață emisiuni de genul ăsta oribil, numai bine ca să dai unei populații întregi senzația că fără speranță de retardă. Altfel spus, cu o astfel de firmă de măsurarea rating-ului poți să modifici imaginea de sine a unui întreg popor telespectator. Imagine de sine nașpa = reactivitate scăzută.
  • zapp zapp
    Realitatea tv - pt ca are o politica de tip "curulindoualuntri" si-a pierdut audienta.

    Anchetele facute de post care sunt mai degraba metode asociate cu santajul- nu conving pe nimeni. Ca urmare, postul aflat sub conducerea gastii de la cluj - va crapa cat de curand. Ca audienta, pt ca banii se obtin - foarte multi - de la USL (via agentiile statului).
  • silviu29 silviu29
    eu am scos realitatea tv din grila
  • Alex is Alex is
    Termin-o nea Gusa, nu se mai uita nici dracu la iRealitatea, v-au luat toti fata:))

Trimite un comentariu

sus