Skip to main content

Grigore Cartianu nu mai scrie la Adevărul

 

cartianu2Fostul redactor şef al ziarului Adevărul nu mai scrie la ziarul pe care l-a condus timp de cinci ani. “O vreme nu mai scriu la Adevărul”, a declarat Cartianu pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Grigore Cartianu:

“Am alte lucruri mai urgente şi mai presante de făcut în următoarea perioadă. De exemplu, să-mi documentez şi să scriu câteva cărţi, dintre care pe una vreau să o finalizez până la târgul de carte Bookfest. Mai am şi emisiunea zilnică la postul de televiziune Naşul TV”.

Ţi s-a cerut să renunţi la a scrie în Adevărul?

“Prefer să nu comentez. Oricum, iniţiativa în acest sens a fost a mea, în urmă cu ceva timp. De mai multă vreme aveam în plan să renunţ, temporar, la rubrica din ziar, pentru a mă concentra pe cărţi.

Dacă nu se întâmplau nenorocirile politice din vara anului trecut, renunţam de mai mult timp la rubrica din Adevărul, dar acele evenimente m-au ţinut în priză.”

Rămâi în relaţie contractuală cu Adevărul?

“Da, rămân pe poziţia de editor public, ombudsman, care îmi oferă mai mult timp pentru celelalte proiecte. Nu mai sunt implicat în conducerea ziarului. Deciziile legate de ziar nu mai au legătură cu mine acum.”

Alte mişcări în interiorul redacţiei

Redacţia Adevărul este în plin proces de reorganizare, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro. Printre schimbări se anunţă şi venirea Simonei Catrina (de la revista Tango), pe funcţia de redactor-şef adjunct peste secţiile vedete şi viaţa. Andrei Velea, cel care până acum avea departamentele vedete şi viaţa, va gestiona externele, economicul şi tech. Liviu Avram - investigaţii, eveniment şi politic, iar Alin Paicu - corespondenţă, publicistică şi sport.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • flory flory
    Macar a aratat altor stalinisti ce se intampla!!! Dece nu vedem mortii!!!! De ce nu mai vad USLA, decat moarta!!!!!! Nu sunt intrebari?????
  • flory flory
    E greu sa stai in strada sa aperi CE
  • flory flory
    INTREBARE ? CINE A AVUT INTERESUL SA OMOARE USLA, COPII NEVINOVATI LA OTOPENI????????
  • Manistul Manistul
    CARTIANU – Aparent, Bun ziarist, dar UN MODEL NEDEMN ca Istoric – q.e.d. !
    Ref.: Pamfletele din “CRIMELE REVOLUTIEI” – autor Grigorie Cartianu ====
    Domnule Cartianu,
    Pamfletul Revolutiei este cu totul altceva decat Istoria Revolutiei din decembrie 1989. Toata lumea stie ca a fost o revolutie furata, numai ca dumneata, cel care la revolutie ai “impuscat doi teroristi, unul militian si altul securist”, pe care i-ai recunoscut “dupa uitatura”, (dupa cum ai scris la ziar povestea ta, “eroica”) vrei ca revolutia sa aiba neaparat marca Cartianu, fara virgula! Ffacand pe moralistul oltean, ai pus numele meu in cartea ta pamfletara, in urma “cercetarilor” facute de doi ciudati trimisi de tine sa afle “adevarul” prin tot felul de carciumi ploiestene de pe DN1, intervievand ospatarii, ajunsi in cele din urma, bauti, la sediul Asociatiei, ocazie in care “au incurcat inregistrarile”…? Pamfletul acela poate o sa va coste bine, o data! Am fost cenzurat continuu si de aceea nici nu-ti cer scuze, pentru ca stiu din batrani: “Neamul prost tot neam prost ramane!” Iata de ce nici nu poti intelege ce inseamna Manist !… Oricum, inseamna altceva decat un parasutist ajuns inginer nepracticant, apoi g… stirist sportiv si ziarist pamfletar de “Adevarul”, autor de pamflete oltenesti, de ocara! Uita-te-n oglinda si dojeneste-te singur cand ii pui pe toti la gramada cu hotii! Chiar nu iti este rusine? Familia ta este oare mandra de tine? Poate ne vom intalni o data, cu cartile (documentele) pe masa! Ar fi trebuit sa stii ca adevarul amestecat cu rahat, tot rahat este! Ca sa ajungi un “model”, aceasta nu se mai poate, pentru ca, prin Istoria ta pamfletara, ai ajuns un profitor ipocrit al revolutiei tale, de-acum ...pamfletare! In cazul Revolutiei din decembrie 1989 si a eroilor revolutiei, oricat ai fi de meschin, unsuros si murdar, tot trebuie sa te inclini, domnule Cartianu! Am rabdat multe mizerii de la tot felul de ipocriti, pretinsi ziaristi, chiar daca cu dv. nu m-am intalnit niciodata! ...
    Exista totusi o anomalie cu atitudinea dv., ceva ce nu-mi pot explica !
    Este incredibil cum, desi nu mai este o intamplare , pozitia publica a domnului Cartianu fata de alte subiecte, pe varii teme, inclusiv si din mai multe capitole de analize ale revolutiei, imi este in concordanta cu propria-mi atitudine, fapt deosebit de provocatoriu fata de “jurnalistul Cartianu” ! De aceea consider ca marea vina in unele aprecieri pamfletariste apartine erorilor si superficialitatii colaboratorilor dv., (asa-zisi cercetatori) tampiti sau infectati cu patimi nedemne!
    Admit ca, in presa libera, un Cartianu trebuie sa existe, dar nu un Cartianu batjocoritor fata de cei ce au avut curaj impotriva celui mai crunt sistem totalitar, atunci, in decembrie 1989! Verificarile, reverificarile si re-reverivicarile dosarelor de revolutionar sunt intr-un continuu progres si nu este demn si legitim pentru nimeni sa-i batjocoreasca pe toti revolutionarii pentru motivul ca sunt revolutionari! Demnitatea se castiga si prin respect, capitol la care (si dv.) aveti destule lacune! Istoria, asa cum va fi ea perceputa, ne va judeca pe toti, deopotriva! Iata de ce trebuie sa mai existe si aceast comentariu!... In rest, prea multa risipa si batjocora etalata in pamfletele dv.!...
    Semnat: ing. Sorin Nicolescu – Ploiesti – [email protected] si/[email protected]
  • Byzantium Byzantium
    Grigore Cartianu e cineva, are cu ce se mindri, spre deosebire de restul detractorilor de-aici din site si de aiurea, care miine poimiine vor fi nu slugile oligarhilor criminali de la Moscova ci sclavii lor, asa cum cer sufletele lor de sclavi.
  • fox fox
    Vai ce tragedie,inca un slugarnic bashist tras pe linie moarta!
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    @ovialex23: grigore, nu-ti mai lua apararea ca esti penibil. n-ai fost niciodata nici ziarist, nici scriitor. cartile pe care le-ai publicat sub semnatura ta sunt rezultatul muncii altora, asta stie toata lumea. iar editorialele... scrii la fel cum vorbesti: bolovanos, cu stropi de saliva care sar in toate partile.
  • ovialex23 ovialex23
    Idiotii care-l birfesc pe Cartianu sunt probabil din aceeasi specie umanoida din care fac parte dl Copy-Paste si dl Kakarau.
    Specie aflata pe cale de disparitie.
  • pitic pitic
    Se spune "agramat" nu "anagramat"; stai cam prost cu limba romana, asa ca nu-ti mai bate capusorul ala cu un singur neuron, ca esti neinteresant!
  • Dan Dan
    Pa pa Ca cartianule !
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    da, reporter, i=fi, am un laptop nou si inca nu m-am obisnuit cu tastele. folosesc metoda "oarba", de aceea unele taste sunt presate cu mai putina forta decit altele. in 2-3 zile ma obisnuiesc cu tastatura si promit ca n-o sa se mai intimple :) Ar fi bine sa fii la fel de atent la greselile gramaticale, dunt mai grave decit cele de typing.
  • reporter reporter
    i = fi?
    :)
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    @liviu, in contextul de fata se spune agramat. Anagramat inseamna altceva. N-as i comentat, dar daca tii la gramatica...
  • Ciprian Voinea Ciprian Voinea
    Draga Liviu,
    O fi Cartianu prost, nu zic. Dar cum vine aia anagramat? Ceva de genul "Grigore cinci CARTI pana la ANU" (ca, deh!, fara alea 30 de randuri din Adevarul, are acu' timp de scris)? Or, poate ai vrut sa spui agramat, dar n-ai avut cuvintele la tine...
  • Doctor psihiatric Doctor psihiatric
    Forma de viata Cartianu este caracterizat de clipul de pe net in care descrie o tableta !

Trimite un comentariu

sus