Skip to main content

Leonard Miron demisionează din TVR şi acuză postul de discriminare. A fost în cărţi pentru Eurovision

 

Leonard Miron

Publicitate

Cunoscutul prezentator TV Leonard Miron şi-a depus demisia din funcţia pe care a deţinut-o la televiziunea publică aproape 20 de ani. Într-o postare pe blogul său, Miron îşi acuză şefii inclusiv de discriminare pe motive sexuale, el recunoscând recent, în mod public, că este gay.

El a mai adăugat că a fost contactat pentru a prezenta Eurovisionul şi, după ce a ”bătut palma”, ”înţelegerea şi producătorul dispar amândoi în ceaţă…ca măgarii…”.

”Pentru că m-am plictisit să mă justific de ceea ce fac în pat în faţa unei adunături de falşi juraţi cu paşapoarte europene dar mentalitate de gulag. Ei da, şi ce dacă iubesc cu aceeaşi pasiune de mai bine de 10 ani acelaşi bărbat? Nu pot urma modelul unei celebrităţi din TVR care-şi schimbă soţii la fel de des ca şi simpatiile politice, nu e genul meu…şi nici treaba mea. Fiecare cu ce-i al lui…şi eu sunt fericit cu ceea ce am. Dar cred că ar fi cazul să nu se uite că “poponarul” vorbeşte vreo 4 limbi străine, că “homălăul” are un masterat, un doctorat şi vreo 3 diplome prin buzunare, că “pidosnicul” chiar ştie să lucreze într-o echipă de televiziune şi să facă performanţă. Inexplicabil, precum piramidele sau unele cazuri sociale de la evaluare, este faptul că “bulangiul” este bun să fie chemat când nu vrem să cheltuim bani din deviz sau când nimeni nu vrea să încerce marea cu degetul sau când am uitat că trebuie să facă cineva ŞI emisiunea cu pricina. Scuze pentru invectivele folosite; erau doar citate din managerii în viaţă şi în funcţie.”, a scris Miron pe pagina sa.

Pe lângă motivele de mai sus, prezentatorul a precizat că s-a plictisit de ”compromisiul devenit calitate editorială”. El a mai adăugat că a fost contactat pentru a prezenta Eurovisionul şi, după ce a ”bătut palma”, ”înţelegerea şi producătorul dispar amândoi în ceaţă…ca măgarii…”.

”Mi se sugerează timid şi şoptit că ar fi mai bine să îmi iau concediu până se liniştesc apele şi asta pentru că pe o LISTĂ numele meu e marcat cu o steluţă….şi asta nu-i bine. (...) Când te gândeşti că atunci când făceam 3 emisiuni pe săptămână şi foloseam salariul din UK şi bonurile de masă ca suplimentare de buget, unii colegi erau interesaţi numai de bilete de avion cu preţ redus până în Canada, ofertele şi cadourile din duty-free sau upgradări la business class”, a mai adăugat Miron câteva motive pe lista de nemulţumiri.

Prezentatorul a mai precizat şi că nu vede rostul semnării unei condici la 9 dimineaţa, în condiţiile în care a lucrat uneori chiar şi 14 ore pe zi. În faţa noii situaţii, Leonard Miron a propus o variantă:

”Încercând să găsesc o soluţie la mocirla care începuse să mi se mute de pe bocanci pe covorul de la intrare m-am gândit că aş putea să fiu mai folositor, mai ieftin şi mai puţin deranjant pe post de corespondent la Londra. La urma urmei salariul rămâne la fel, TVR nu plătea nici diurne, nici cazari şi nici bilete de avion, iar eu încetam să mai zgârii retinele manageriale sensibile. Un om în care cred ţi pe care îl respect a agăţat ideea, dar s-a izbit încă o dată de zidul minţilor înguste. Aşa că a rămas cum a fost!”, a adăugat Miron pe blogul său, semnând ”Proaspăt şomer”.

În urma evaluărilor de la sfârşitul anului trecut, Leonard Miron a obţinut 61,38 puncte, iar în urma contesaţiei a făcut un salt de 27 de puncte, până la 88,50 puncte, după cum a anunţat în exclusivitate Paginademedia.ro AICI.

Leonard Miron s-a născut în Galaţi, pe 11 aprilie 1969, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti şi lucrează în mass-media chiar din timpul facultăţii.

A prezentat numeroase emisiuni la TVR, printre care: Viaţa şcolii, Care pe care, Veniţi cu noi pe programul doi, Sănătate pentru toţi, Practic matinal, Miezul zilei şi Vitrina lui Leo. A fost prezentator al unor festivaluri precum Mamaia, Callatis (Dopo festival), Cerbul de Aur sau Eurovision.

Vorbeşte fluent limbile engleză şi franceză, precum şi germană şi spaniolă. Din 2003 lucrează ca steward la British Airways, iar din septembrie 2005 locuieşte la Londra. Anul trecut a recunoscut în mod public şi oficial că este gay.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • Daca taceai.... Daca taceai....
    Emil: 3/4 din comentariu nu are nuanta de media ci, de propriile tale frustrari sexuale.
    E logic ca o televiziune publica sa nu se faca cu stereopustime, 16(citeste noul Cod al Muncii)-60 si de ani. In rest, e vremea ca si acolo sa mai ajunga profesionisti. De toate varstele, etniile, sexele sau orientarile sexuale, dar, sa faca treaba!...Daca mai persista multa vreme Cooperativa Pile-Cunostinte-Relatii, riscam sa ne uitam la MiraTVR...
  • adi m adi m
    nu serios? si unde e umorul in textul tau?
  • Emil Emil
    Lol. Cat de cretini sunt baietii! Ce va doare pe voi ma ca-i omu' homosexual? Ce face omul pe timpul si banii lui e problema lui. Evident, si eu consider ca are o problema la mansarda, dar e a lui! Oricum, nu foloseste in mod vadit termenul homosexual ci prefera gay, e mai soft asa, dar cine l-a pus sa o spuna public? Daca eu fac o laba ma duc repede la tv si latru i gura mare? Nu sunt nici pro si nici anti homosexuali. Mi-e indiferent. Imi e greu sa fac o evaluare a oamenilor din tvr, dar s-a saturat lumea de toti prafuitii.
    Spor la impins tavi!
  • Telespectatoare Telespectatoare
    adi m, mi-e mila de tine, esti total lipsit de simtul umorului! Te pomenesti ca televiziunea o fi ceva de domeniul elitelor, ceva foarte savant, numai unii au capacitatea de a intelege filozofia atat de profunda a extraordinarelor emisiuni! E adevarat din cauza asta nici nu ma mai uit la televizor de vreun an, nu ma mai duce capul sa inteleg profunzimea acestui mijloc de culturalizare. Lungul nasului...da, chiar am un nas cam lung...cum ai ghicit?
    Ai uitat aspectul cel mai important, talentul. In alte tari televiziunile se bat pe vedete. Marele talent Leonard Miron sunt convinsa ca va primi zeci de oferte, nu numai din tara, ci si din strainatate. Eu, daca eram in locul lui, nu ma apucam sa-mi plang de mila pe blogul personal. Bad strategy!
  • cip cip
    incercati sa faceti diferenta intre ce se intampla si emisiunea lu' moise. venit di partea de media unde muncesti si se cam vede diferenta. la tvr oamenii pe care ii platiti au "sanse" in timpul emisiuni sa iasa din direct si sa fumeze desi ar cam trebui sa stea la mana regizorului de emisie si a publicului ( ce copii suntem)
  • cip cip
    discutati aiure in tramvai cum se spune. nu-s mare fan de leonard desi il stiu bine. ma doare "pidosnic" cum spune el :) uitati-va ce prezentatori au ajuns sa dea pe "sticla". radeam cateodata de leonard dar imi este rusine de rusinea paulei ce texte a avut de interpretat. daca cineva a platit din banii nostri prezentare de eurovision trebuie sa avem reducere la abonamente. ii doare in basca :) comentai baieti ca tot se vinde pro. ce naiba mai aparati in viitor ? :) si uite asa se duce tot de rapa. si ma tot intreb de ce nu comenteaza nimeni din postaci si cercetatori sau chiar agentii de publicitate( ca e vorba de banul clientului) de cum se baga bani in radiouri cand conform unor sondaje(lucruri nepublicate) in romania este asculat radio undeva pana in 60% . vina e a cui? discutie mare de tot
  • adi m adi m
    platitori de taxa tv suntem multi, dar asta nu inseamna ca opinia ta e avizata. Romania, tara in care toata lumea se pricepe la toate. mai vedeti-va lungul nasului si mai usor cu critica.... asta cu "tu stii cine sunt eu?" m-a dat pe spate, era sa pic pe jos, noroc ca stau bine. Stii cine esti tu? platitor de taxa si atat!
  • Liana Liana
    @Alex is: si de ce nu poti respecta un om pentru ca e gay? Mai degraba, tu ai fi de nerespectat pentru ca te intereseaza ce face un om in patul lui si sub patura lui. Minte, fura, e agresiv, violent, arivist, intr-un cuvant, faptul ca e homosexual are vreo pondere in trasaturile lui de caracter? NU! Si atunci, de ce n-ar fi demn de respect? E ca si cum ti-ar spune dumitale cineva ca nu esti demn de respect pentru ca-ti place sa stai deasupra, sau dedesubt, cand faci sex. Are asta vreo relevanta in lumea larga?! Puneti-va, fratilor, in locul lor si vedeti cum v-ar fi sa va discrimineze lumea pe niste criterii absolut irelevante si idioate.
    Auzi, nu e demn de respect!
  • Telespectatoare Telespectatoare
    adrian 4 cred ca nu ai vazut nicio emisiune cu marele prezentator.
    Nu pot sa tac din gura fiindca asa vrei tu. Tu stii cine sunt eu? Sunt platitoare de taxa TV si am dreptul sa spun ce imi place sau ce nu imi place la TVR. Chiar ar fi trebuit ca evaluarea sa includa si optiunile telespectatorilor, fiindca degeaba arunca banii TVR-ul pe productii la care nu se uita nimeni. Daca Leonard Miron este atat de bun, poate sa mearga la o televiziune privata, unde poate sa-si insire toate diplomele, sa vad daca vorbesc ele in locul lui.
  • Alex is Alex is
    Bine Diana, whatever, te las sa crezi ce vrei. Esti vertebrata, esti ai verticalitate si nu gresesti niciodata. Hai sa ii acceptam pe toti poponarii din Romania.
  • Alex is Alex is
    Esti homo?
  • vladvlad vladvlad
    @ alex is
    si daca ai un coleg gay si nu stii,ce te faci? fugi?iti dai demisia?te bati cu pumnul in piept ca o maimuta ce esti?
  • vladvlad vladvlad
    nu e o optiune e cum te nasti dar asta e prostia la romanii e mare pacat
  • vladvlad vladvlad
    prin asta ti ai aratat prostia si limitarea stai jos! 2
  • Diana Diana
    Pentru MINE totul e alb sau negru? Tu esti cel care califica un om dupa orientarea lui sexuala, care pana una-alta nu te priveste, ca nu stai in pat cu el.

    De emigrat in Somalia sau Lesotho ar trebui sa emigreze nevertebratii ca tine.

Trimite un comentariu

sus