Skip to main content

Electricianul TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului pleacă din ţară

 

adrian-sobaru
Foto: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto

Publicitate

Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului în decembrie 2010, a decis să părăsească România definitiv, împreună cu familia sa. Informaţia a apărut într-un editorial semnat de Lucian Avramescu şi publicat astăzi pe site-ul A.M. Press, cu titlul ”A doua aruncare de la balcon a lui Sobaru”.

Conform editorialului, Adrian Sobaru l-ar fi sunat pe Avramescu pentru a-şi lua rămas bun, cu intenţia de părăsi definitiv ţara.

”Ieri seară, în timp ce aşteptam anunţul cu persoana noului papă, m-a sunat Adrian Sobaru, un om pe care l-am cunoscut îndeaproape după gestul său unic şi eroic petrecut în Parlamentul României. (...) Adrian îmi cerea să ne vedem cinci minute. Sunt la Sângeru, i-am spus. Dacă e ceva grav şi urgent, vin la Bucureşti. Nu, a zis el stingherit, vroiam doar să-mi iau la revedere de la dumneavoastră. Plec. Cum pleci? Plec din ţară. Cu familia cu tot. Plec definitiv. Am rămas mut.”, a scris Avramescu în editorial.

Adrian Ion Sobaru, electrician în TVR, s-a aruncat de la balconul Parlamentului, invocând tăierea ajutorului de însoţitor pentru persoană cu handicap. Sobaru are un copil care suferă de autism. La acea vreme, conducerea televiziunii publice a precizat, prin persoana lui Alexandru Lăzescu, director general, că electricianul nu se află în niciun fel de litigiu cu TVR şi că nu are probleme la locul de muncă.

Ulterior, în urma evaluărilor din decembrie 2012, Sobaru a primit un punctaj extrem de mic (42,66 puncte) şi nu a mai depus contestaţie. El nu s-a aflat însă nici pe lista cazurilor sociale, dar nici pe cea a disponibilizaţilor.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Hai ca l-am facut erou si pe Sobaru... Sa ne gandim logic: ai un copil bolnav si vrei sa-l ajuti. Ce faci? Te sinucizi, sa ramana copilul fara parinte si familia fara o sursa de venit? Daca asta e solutia pe care o gasesti si nici macar in TVR nu mai poti lucra, atunci iti meriti soarta!
  • Sieu Sieu
    La valoarea lui, sigur o sa gaseasca numai lapte si miere... Cred ca are nevoie de bilet la Balaceanca, nu de bilet dus. O sa moara de foame acolo, exact asa cum o face si in tara. Nu o sa-i mai dea nimeni bani sa sara in cap.
  • ana ana
    bravo lui. si eu imi iau doar dus.
  • UnPixelAlbastru UnPixelAlbastru
    Daca nu e multumit de noul guvern, de noua majoritate parlamentara, de noua conducere a TVR, de ce nu mai incearca o data faza cu balconul ?!?
  • tom tom
    Cât de deştepţi sunteţi!
  • Geo anti limonada Geo anti limonada
    Corect ! Si ia-ti bilet doar dus !
  • Simby Simby
    Drum bun si cale bătută
    Televiziunea Româna nu este singurul loc de munca la care poate lucra.... Dar daca are in cap doar TVR atunci CFR Marfa si Călători îl așteaptă.

Trimite un comentariu

sus