Skip to main content

Narcisa Iorga îl acuză pe Christian Mititelu de incompatibilitate. Mititelu: „Incompatibilităţile nu le stabileşte un coleg”

 

christian-mititelu-dcnews_639x426
Sursa foto: Christian Mititelu

Publicitate

Narcisa Iorga, membru CNA, îl acuză pe Christian Mititelu de incompatibilitate cu funcţia de membru CNA, deoarece acesta este şi vicepreşedinte al Alianţei Civice. În timpul şedinţei, Narcisa Iorga i-a spus lui Christian Mititelu: "Dumneavoastră sunteţi în stare de incompatibilitate, iar eu nu mă simt bine sa stau la masă cu dumneavoastră”. Discuţia a apărut în contextul în care, Christian Mitielu a făcut referire la presiunea sub care se desfăşoară şedinţa CNA

Iorga a făcut în 4 februarie 2013 o adresă pe care a înregistrat-o la secretariatul CNA cu privire la posibila incompatibilitate a lui Christian Mititelu. Narcisa Iorga cere astfel demararea procedurilor „de înştiinţare a Parlamentului României cu privire la demiterea şi vacantarea postului de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului ocupat de către dl Christian Mititelu, aşa cum prevăd art. 80, art.99 alin.(1) lit. j), alin. (4), (5) şi (6) din Legea nr. 161/2003 şi în conformitate cu Legea audiovizualului nr. 504

Narcisa Iorga precizează că „doi dintre membrii CNA, anume Radu Calin Cristea si Christian Mititelu participă la emisiuni ale unui post de televiziune (Realitatea TV) în calitate de analişti deşi ei, în calitatea de membri CNA, reglementează şi controlează activitatea acelui post, deci se află cel puţin în stare de conflict de interese din punct de vedere moral”.

Christian Mititelu, pentru paginademedia.ro: „Incompatibilităţile nu le stabileşte un coleg sau o persoană ci o agenţie abilitată să facă acest lucru şi, în ultimă instanţă, justiţia”.

„În momentul la care am fost numit, se considera că este un lucru bun ca într-un organism de reglementare să fie cineva care nu are o coloratură politică şi reprezintă, cum se zice, societatea civilă. Eu nu m-am ascuns”, a mai adăugat Christian Mititelu.

Solicitarea Narcisei Iorga vine după ce chiar astăzi Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Mihai Mălaimare, fost membru CNA, a fost în incompatibilitate din decembrie 2008 până în ianuarie 2013, întrucât a fost atât membru titular al Consiliului Naţional al Audiovizualului, cât şi manager, respectiv director al Teatrului Masca din Bucureşti, după cum a anunţat Mediafax.

Narcisa Iorga a mai atras atenţia asupra unei posibile incompatibilităţi a lui Christian Mititelu la sfârşitul lunii ianuarie, când pe Consiliul a discutat un subiect legat modul în care a fost reflectat referendumul de la Roşia Montană de către posturile de ştiri. „Având în vedere că domnul Christian Mititelu este membru CNA şi vicepreşedinte al Alianţei Civice, care s-a pronunţat împotriva acestui proiect, solicit ca domnul Mititelu să nu ia parte la acest punct. Consider că este un conflict de interese. Menţionez că am mai făcut solicitarea asta şi în trecut. Nu este prima oară", a spus Narcisa Iorga la vremea respectivă.

Mihai Mălaimare a demisionat din funcţia de membru CNA în ianuarie 2013, după ce ANI a demarat o ancheta privind incompatibilitatea acestuia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zxcvbnm zxcvbnm
    Ce simplu se rezolva lucrurile pentru tine, Dan! Ce usoara e viata pentru cei spalati pe creier de Antena 3!
  • Dan Dan
    Nu trebuie sa-ti citim cv-ul sa stim ca esti basista !
  • rut rut
    Doamna, chiar nu stiu ce ati facut in viata. Stiu doar ca membri CNA sunt numiti de partide (pe langa presedintie si guvern) deci sunt sanse mari sa aiba afinitati politice puternice. Din pacate nu pot vizualiza link-ul postat de dumneavoastra din cauza ca telefonul (probabil inspirat de posesor) e prea prost. O sa-mi dau silinta sa citesc in zilele urmatoare.

    Altfel, asa cum bine stiti si sustineti in sesizare -n-am citit si nu pot citi articolele la care faceti referire din aceleasi motive tehnice-"legalitatea" si "dreptatea" sunt notiuni destul de diferite. De exemplu, chiar si in zilele noastre exista tari in care legea nu permite femeilor sa conduca o masina, sa faca parte din C.A.-ul unei institutii publice sau chiar sa voteze. Un parlament interesat si sprijinit putin ar putea impune astfel de legi si in Romania. Intr-o astfel de situatie stupida ar fi nelegal ca dumneavoastra sa aveti opinii publice sau sa fiti menbra a CNA. Ar fi insa "drept" sau "moral"? NU.

    Asa si cu sesizarea dumneavoastra. S-ar pute sa fie in litera legii (chiar nu stiu) insa cred ca e la distanta fata de ceva moral sau corect. Imi cer scuze pentru ca nu stiu ca sunteti jurnalista din cate inteleg.
  • robin hood robin hood
    cna ar trebui desfiintat!sa terminam cu cenzura de orice fel in televiziune!
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    Rut, eu cred ca stiti foarte bine ce am facut inainte de a fi membru CNA, altfel nu cred ca ati fi scris postarea respectiva, cu referiri la grupurile de interese care m-au promovat, nu-i asa? Luand insa in calcul si varianta de buna credinta, cum ca nu ati sti ce as fi facut eu in ultimii 20 de ani, iata aici un link care va poate clarifica http://www.cna.ro/NARCISA-CLEMENTINA-IORGA.html. Nu am ascuns si nu m-am rusinat niciodata cu trecutul meu profesional, ba dimpotriva. Toti membrii CNA suntem numiti ca sa aplicam legea audiovizualului, dar unii membri CNA nu respecta ei insisi legea, considerand ca sunt deasupra ei. Aici, da, sunt de acord cu dvs.: pacat ca astfel de oameni ajung sa aplice legea. Dar va asigur ca eu nu ma numar printre ei. Imi permit sa pun o intrebare retorica: sa presupunem ca eu as fi fost vicepresedinte al Institutului de Studii Populare, ca as fi semnat declaratii publice in care as fi atacat membrii Guvernului sau asta-vara pe dl presedinte interimar al Romaniei sau ca as merge la televiziuni in calitatea mea de fost jurnalist, specializat in politica interna. Cum ar fi reactionat majoritatea membrilor CNA, propusi de USL? Ia faceti un exercitiu de imaginatie!
  • rut rut
    Foarte interesanta aceasta Narcisa Iorga. Nu stiu ce a facut domnia sa inainte de a deveni membra CNA insa (chiar daca pe texte legalexs-ar putea sa aiba drepate) face fix ce face si Dan Voiculescu. Profita de lacune si interpreteaza subiectiv ca sa-si atinga scopurile proprii si ale grupurilor de interese care au promovat-o. Nu e ceva condamnabil decat din perspectiva morala chestie pe care si dansa o invoca. Pacat ca astfel de oameni ajung sa judece prestatia tv.

Trimite un comentariu

sus