Skip to main content

RCS&RDS, somat să retransmită Naşul TV

 

CNA_29_ian_09_050Consiliul Naţional al Audiovizulaului a somat public RCS&RDS să retransmită postul Naşul TV în oferta digitală.

Publicitate

“RCS&RDS încalcă legea privind must-carry”, a spus Radu Moraru în faţa CNA cu privire la refuzul RCS&RDS de a retransmite postul Naşul TV.

CNA a luat în discuţie refuzul RCS&RDS de a retransmite postul Naşul TV, ca urmare a mai multor sesizări pe această temă.

Ce mai spus Radu Moraru, patronul Naşul TV, în faţa CNA:

"Având în vedere faptul că RCS&RDS difuzează mai mult de 120 de programe, aplicând 25% constatăm că poziţia 20 (cea pe care se află Naşul Tv pe lista must-carry) ar trebui să intre între canalele difuzate.
Din totalul programelor incluse pe lista must-carry, doar poziţia 20 este sărită. Pur şi simplu nu există. Naşul TV este singurul post din lista must-carry care nu este difuzat de RCS&RDS.

Noi am avut sprijinul tuturor cabliştilor din România mai puţin al RCS&RDS. RCS&RDS încalcă legea privind must-carry. Orice încercare amiabilă n-a dus la nicio rezolvare. RCS n-a vrut să ne retransmită. Cred că şi noi şi RCS RDS suntem egali în faţa legii. Avem şi o problemă de concurenţă şi rog CNA-ul să sesizeze Consiliullui Concurenţei acest abuz de poziţie dominantă.
Faptul ca RCS&RDS îşi permite să încalce legea a dat idei unor cablişti care procedează la fel, “domne dacă el nu respectă legea eu de ce să o respect?”."

Avocat RCS&RDS:

“Nu sfidăm nici Consiliul nici telespectatorii. În măsura în care CNA va dechide obligaţia de a retransmite acest post, RCS&RDS va retransmite postul Naşul TV.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • barbaiani ioan barbaiani ioan
    Alegatorii sunt dezinformati de Antena 3 ,in timp ce Nasul TV este singurul post care arata realitatea ,RDS (cu cea mai mare audienta) nu este transmis.
  • POP POP
    nu va atingetii de nasu t v ca va atingetii de popor este un avertisment celor care fac nelegiuirii la fel vom face si noi si punct .
  • crina dorina crina dorina
    pt.ca traim in ROMANIA nu la buda.
  • Pompiliu Pompiliu
    Ar trebui, sa se modifice legea, pentru ca sa nu se mai dea loc la interpretari, asa incat ce este "must carry" sa fie obligatoriu toata lista pentru toti cablistii, fara procente de 25% sau 50% etc. Ori e "must carry", ori nu mai e! CNA-ul sa ia urgent masuri, pentru a nu permite batai de joc pe seama clientilor.
  • qwerty qwerty
    a disparut otv din grila, asa ca este suficient loc pentru alt gunoi.
  • mihai mihai
    Acel ins ce se da >un om< habar nu are cat de interesant e acest canal B1tv si mai treb respectata si legea.E o televiziune unde se spun lucrurilor pe nume si asta probabil deranjeaza....
  • Claudia Claudia
    Cu siguranta se uita mai multi oameni la Radu Moraru decat la tine... :))
  • Claudia Claudia
    Le arajezi prietene, doar nu lasi oridinea aia idioata de la RCS
  • escu escu
    La cat de prost e gandit must-carry, e clar ca orice televiziune de doi bani ai face, cu audienta cu 0.015% intri in lista aia...
    Dovada e chiar Nasul TV. Daca o audienta de 0.0..% ii poate obliga pe TOTI cablistii sa te preia, e clar ...
    Oricum, o sa mai treaca vreo 6 luni pana o sa bage RCS si Nasul TV in grila, cum a fost si in cazul GSP TV. Iar cand va intra, va fi asezat probabil undeva la coada programelor, intre Speranta TV si CCTV :)
  • marius marius
    Sa introduca si MGM ca e loc, dar si NASUL TV ca ii obliga legea. Sa respecte legea ca nu sunt der capul lor in tara asta1
  • lukky lukky
    Nashu doreste sa intre in grila RCS&RDS pentru a putea vinde o parte din pachetul de actiuni catre anumiti oameni cu bani. Se pare ca si un asa zis om de afaceri sibian asteapta ca Nashu TV sa intre in grila RCs pentru a cumpara cel putin 15% de la Radu Moraru. Asta sta la baza acestei povesti cu mustcaryy-ul din franzela si postul asta cu nasi si fini...
  • un om un om
    Dar ce sa vedem la Nasul TV? RDS nu binevoieste sa bage in grila lor de programe postul MGM care este mult mai important decat Nasul Tv, oare chiar crede Radu Moraru ca se mai uita cineva la el ?

Trimite un comentariu

sus