Skip to main content

Asociaţia Presei Sportive protestează: Steaua a ridicat acreditările pentru jurnaliştii de la ProSport

 

Steaua Stuttgart Sursa foto MediafaxConducerea clubului Steaua Bucureşti a decis să ridice acreditările jurnaliştilor de la ProSport din cauza "atacurilor repetate din emisiunea Ora de Pro Sport, moderata de către Ştucan Costin”, după cum se precizează într-un comunicat al Stelei.

Publicitate

Iniţial, Steaua retrăsese şi acreditările jurnaliştilor de la ProTV şi Sport.ro, dar a revenit asupra acestei decizii, rămânând cu acreditările suspendate doar gazetarii de la ProSport.

Asociaţia Presei Sportive protestează vehement faţă de decizia Stelei, pe care o consideră un abuz.

Ce a dus la suspendarea acreditărilor?

"Ştucan a făcut o serie de afirmaţii uşor riscante, acuzând prea direct şi fără a avea probe concludente de implicare în jocuri trucate şi pariuri ilegale atât echipa, cât şi (mai ales) pe antrenorul său, Laurenţiu Reghecampf. Că Steaua ar fi jucat în acest sezon mai multe meciuri "amicale", în campionat. A mers până acolo încât a afirmat, ce blasfemie!, că penalty-ul acordat de arbitru în meciul cu Chelsea ar fi fost prea uşor acordat, dacă nu chiar gratuit… Dar, se pare că lucrul care i-a deranjat cel mai tare pe cei de la Steaua a fost filmuleţul difuzat pe internet, în care se deduce foarte limpede cum Gigi Becali ia decizii tactice în timpul desfăşurării meciului cu Chelsea", se arată în comunicatul Asociaţiei Presei Sportive.

În continuare, câteva fragmente din comunicatul-protest al Asociaţiei Presei Sportive:

"Este vorba de un abuz grav al clubului Steaua Bucureşti, care îşi permite să se comporte discreţionar faţă de un coleg de breaslă, judecându-i articolele şi comentariile televizate în funcţie de interesele şi părerile proprii. Ba, mai mult, să-i ridice acreditarea acestuia, ca şi tuturor colegilor de ziar, cităm: "… reprezentanţilor ProSport le va fi interzis accesul la acţiunile oficiale ale clubului nostru, cum ar fi jocurile oficiale, conferinţele de presă, antrenamentele deschise presei sau acţiunile de promovare a imaginii Stelei".

Să le interzică aşadar posibilitatea şi dreptul de a-şi face meseria, fiindcă Ştucan i-a deranjat pe conducătorii Stelei! Un asemenea gest reprezintă o încălcare grosolană a drepturilor gazetarilor, iar Asociaţia Presei Sportive se vede nevoită să protesteze vehement împotriva acestei măsuri abuzive.

APS face un apel la solidaritatea gazetarilor de sport din întreaga ţară, pentru a convinge clubul FC Steaua Bucureşti să-şi recunoască eroarea şi să revină cât mai urgent asupra hotărârii sale discreţionare. Susţinem aici că libertatea presei este mai presus de orice interese de grup sau interese materiale şi orice încălcare a ei trebuie sancţionată fără întârziere. Chiar dacă un ziarist mai comite unele greşeli (şi este destul de posibil ca Ştucan să fi comis câteva), este infinit mai important ca vocea lui să poată fi auzită, chiar dacă uneori ea este distonantă. Pericolul pumnului în gură este cu mult mai grav şi cei care încearcă să practice o asemenea politică se vor lovi întodeauna de refuzul nostru.

Rugăm aşadar conducerea clubului Steaua Bucureşti să ia act de protestul Asociaţiei Presei Sportive din România şi să repare cât mai rapid cu putinţă greşeala comisă în cazul cotidianului ProSport şi a gazetarului Costin Ştucan".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicoleta Nicoleta
    Adrian, cred ca ai facut o gluma nereusita. Inteleg ca tu esti un mare jurnalist care citeste carti? Ca eu sunt un jurnalist mai mic si trag de ultimul capitol dintr-o revista de specialitate de o luna pentru ca efectiv nu am timp.
  • Nicoleta Nicoleta
    Astept sa protesteze asociatia asta si impotriva prosport, sport.ro si gsp ca scriu 95% numai despre Steaua, si de bine, si de rau, si inventii, si despre ce scriu unii si altii pe facebook, si orice alte mizerii, in timp ce restul campionatului si celelalte sporturi sunt TOTAL ignorate. Gimnastica, baschet, handbal, pe cand? Scorurile de la meciurile foarte importante si atat? Box numai cand e circ? Astia sunt marii jurnalisti suparati ca Stucan nu mai poate sa spuna ca toate meciurile sunt blaturi fara sa demonsteze MACAR ODATA sau macar sa arate pe ce se bazeaza? Pe cand un reportaj, o cronica de meci, un profil de sportiv? O analiza a evolutiei unor echipe din ROMANIA (nu din Spania, tradusa cu google translate fara citarea sursei). Nu mai zic de triliardele de gagici care n-au o treaba cu sportul dar umplu paginile. Daca erau macar gagici de sportivi mai ziceam.
  • Tataee Tataee
    @adrian purcelo n-a facut nici macar o greseala.
  • Raluca Raluca
    stiucane, erai cam tare in gura, acum ti-au taiat limba?
  • flo flo
    haha, bine ca protesteaza asociatia presei sportive, dar PRO se executa imediat si-l da afara, sa nu se supere seful postului, becali
  • nelu nelu
    s-a rezolvat, l-au dat afara pe Stucan.

    " Colegul Costin Ştucan, de la ProSport, nu mai face emisiunea “Ora de ProSport” de pe Sport.ro. De ce? Pentru că pe Gigi Becali l-au deranjat foarte tare dezvăluirile jurnalistului cu telefonul fără fir. Imaginile cu Becali cerînd schimbări prin stîlpii de telegraf Mache, MM şi cine mai era p-acolo."
  • ziareoffline ziareoffline
    @alex ... Am adormit la emisiunea lui Buzărin, noroc că a sunat telefonul și m-am trezit!
  • MirceA MirceA
    Steaua e un club privat, poate acorda si retrage dreptul de a fi prezent in incinta sa, oricui.
    Nu confundati statul cu privatul.
  • adrian adrian
    Purcelo mai pune mana pe carte ca te faci de ras.Mama ei de limba romana!Si te mai legi de un jurnalist!Astia macar au mai citit cate ceva.Tu.......
  • Dragos Vlad Dragos Vlad
    Stucan nu este un jurnalist de sport, locul lui este la Capatos in emisiune. Cu asta am spus totul.
  • purcelo purcelo
    In momentul in care tot ce faci la televizor e afirmatii nesustinute, neverificate si defaimatoare, cu tot respectul, dar nu te mai numesti jurnalist. Stucan asta trebuia dat afara de trustul PRO inainte sa se ajunga aici. Iar Steaua trebuia sa il dea in judecata. Sa probeze acolo afirmatiile pe care le face. In Romania nu se mai face jurnalism decat in foarte putine cazuri.
  • alex alex
    pai are si cu cine , daca aduce toti papagalii care lucreaza in ziarul ala , mai putin Alin Buzarin care a facut o emisiune foarte buna azi tinandu-i locul veritabilului stucan :D
  • alex alex
    tu crezi ca celor de acolo le convine sa se vorbeasca toata ziua de ei , mai putin jiji , nu stiu cate dezmintiri vad mereu date de clubul steaua in legatura cu subiectele marca prosport sau gsp ,
    Mereu superiori / 24 !
  • c_on c_on
    proasta emisiune face stucan, numai caterinca face
  • cotos cotos
    Ma sper ca toti ziaristii sa se enerveze si sa nu mai dea nici o stire despre steoaia...

Trimite un comentariu

sus