Skip to main content

Capatos, reclamat de Oana Roman pentru "o campanie de denigrare"

 

Un-show-pacatos_1Oana Roman, moderatoarea emisiunii "Drept la ţintă" de la Kanal D, a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la "campania de denigrare" dusă împotriva sa în emisiunea "Un show păcătos" de la Antena 1, de către Dan Capatos şi cei doi asistenţi ai lui.

Publicitate

Sesizarea acesteia a fost luată în discuţie în şedinţa de astăzi, dar nu s-a finalizat cu nicio sancţiune pentru postul Antena1.

Au existat mai multe propuneri de sancţiune printre care întreruperea emisiei cu 10 minute, o amendă de 40.000 de lei şi o somaţie, dar niciuna dintre acestea nu a primit numărul suficient de voturi pentru a fi pusă în aplicare.

“Atacurile sunt extrem de joşnice. Au creat practic o rubrica în cadrul emisiunii în ceea ce mă priveşte. Să ataci un om pentru fizicului lui se încalcă grav dreptul la demnitate umană”, a spus Oana Roman în faţa CNA.

Laura Georgescu a spus că îl invită pe Capatos la CNA să discute despre această situaţie.

“La următoarea reclamaţie aş dori să vină să aibă o discuţie cu noi”, a spus preşedintele CNA.

Cum s-a apărat Antena1?

Mirela Bomboe, reprezentant Antena1:

“Reclamatia nu se susţine pentru că nu s-a ascociat imaginea Oanei Roman cu personajul despre care se vorbea. În emisiune se vorbea despre Onuca sau cumătra, care este un personaj imaginar creat de realizatorii emisiunii. Niciodata nu a spus ca este vorba de Oana Roman. Nu se poate discuta despre o campanie impotriva ei.
Este o emisiune de divertisment, este o satiră, este un gen de umor. Nu este vorba de o persoană identificabilă prin nume, prenume şi imagine.
Singura solicitare a Oanei Roman a fost să nu i se mai folosească numele în emisiune, lucru care s-a şi întâmplat.”

Ce a mai declarat Oana Roman în faţa CNA?

Oana Roman:

“În cadrul emisiunii Un show păcătos a dus o campanie la adresa mea, campanie începută în luna septembrie a anului trecut. Eu le-am trimis o notificare să nu mai pronunţe numele meu sau să fie difuzate imagini cu persoana mea. Notificare a fost luată în batjocoră. Vorbim despre trei bărbaţi care timp de şapte luni atacă o femeie. Rugămintea mea este să luaţi o decizie. Eu cred că aceşti oameni trebuie sa fie traşi la răspundere. Aceşti oameni au calomniat o persoană. Atacă, jignesc şi calomniază o persoană oricare ar fi ea. Eu nu am avut niciodată niciun dialog cu ei, niciun conflict de niciun fel. Atacurile sunt extrem de joşnice. Au creat practic o rubrica în cadrul emisiunii în ceea ce mă priveşte. Să ataci un om pentru fizicului lui se încalcă grav dreptul la demnitate umană. Să fiu pusă la zid pentru că dânşii consideră că am un defect fizic mi se pare foarte grav.

Dacă aş fi fost atacată profesional sau moral, ar fi fost poate o justificare, dar să ataci un om pentru fizicul său nu este normal (...) Devine obsesiv, sunt 7 luni de zile. Nu cred că există precedent în televiziune, ca un moderator să facă un atac atât de virulent la adresa unei persoane.
Eu am avut un cotract cu Antena2, în momentul în care contractul meu s-a închiat ei s-au simţit liberi să mă atace pentru că nu mai eram colegi de trust.”

Cătălin Băleanu, reprezentant Kanal D:

“Noi ne considerăm victimă colaterală având în vedere că Oana Roman este angajata postului nostru.”

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexx Alexx
    Zau? Si de ce ma rog Oana Roman se considera Onuca? Chelul isi pune mana in cap!
  • Observator Observator
    Probabil ca dupa plecarea Oanei Roman din trustul Intact catre Kanal D, s-a "dat mînă liberă" la denigrat. E simplu: nu mai eşti cu noi, te-ai dus la "concurenţă", te facem praf fără niciun motiv. Emisiunile tabloide ca de altfel si presa tabloida scrisa, sunt o consecinta a lipsei de educatie care se manifesta din ce in ce mai acut in societatea romaneasca. Mă tem ca este doar vârful icebergului...suntem o societate damnată, pierdută şi este păcat!
  • Sadd Sadd
    cat timp nu se repeta..ar trebui sa fie ok :))
  • adi adi
    Cea mai scarboasa emisiune din Romania!Toate tariturile de pe centura sunt aduse in emisiune iar Capatos este cel care amesteca oala cu laturi!
  • Alfred Alfred
    Capatos + Simona gherghe = K K show !!
  • doru68 doru68
    Chiar daca nu ar fi fost vorba de ONUCA[OANA ROMAN],nu este normal sa iti bati joc de cineva intr una zilnic,lini larand decat daca ai ceva personal cu acea persoana.Deci cei de la CNA ar trebui sa ia masuri deoarece nu se poate sa lasi pe oricine are emisiune la tv. sa isi bata joc de aspectul cuiva,jignindul intr una,doar de dragul de amai rade un pic cu invitatii din platou.Chiar ar trebui sa il dea in judecata pe CAPATOS daca CNA nu ia masuri.
  • matei_a matei_a
    Onuca si la batranete tot crede ca toata tara e mosia lu' tac'su.
  • blondinaad blondinaad
    Ar cam trebui sa fie sanctionat CAPATOS,de luni de zile fac bancuri pe seama OANEI,o denigreaza in fiecare seara celapadiul ala de comic.Dar la ce oameni vin la aceasta emisiune ce pretentii sa ai.Numai parasute si alte personaje care nu sant primite la alte televiziuni.

Trimite un comentariu

sus