Skip to main content

Ce producţii religioase pregătesc televiziunile pentru perioada Paştelui

 

Sursa foto: cinemagia.ro
Sursa foto: cinemagia.ro

Publicitate

Mai mult decât de Craciun, de Paşti televiziunile se întrec în a difuza filme pe teme religioase.

Iisus din Nazareth, Un copil numit Iisus şi Apostolii sunt câteva dintre filmele care vor rula la TV în perioada Paştelui. Pro TV, Antena1, TVR2, National Geographic, Naţional şi Film Cafe sunt posturile de televiziune care vor difuza filme şi documentare religioase.

Naţional Geographic este televiziunea care va difuza cele mai multe programe religioase. Postul de documentare are în grilă, pentru perioada Paştelui, zece documentare.

3 Mai. Iisus din Nazareth, serialul Biblia, Mormântul lui Irod, Misterele creştinătăţii - Templierii, Capul lui Ioan Botezătorul, Biblia secretă: rivalii lui Iisus

Pro TVIisus din Nazareth, va fi difuzat la ora 15.15. Acest film de 6 ore si un sfert, regizat de Franco Zeffirelli în 1977, a dominat aproape fiecare sărbătoare de Paşti de la Revoluţie până în prezent. Filmul este foarte pictural, iar prestaţia lui Robert Powell în rolul lui Iisus a devenit foarte populară, mulţi oameni identificându-l cinematografic pe Iisus cu acest actor.

Antena1 difuzează pe 3 mai, de la ora 17.00, ultimele două episoade din serialul Biblia. Miniseria a redat, în cele zece părţi, cele mai semnificative capitole ale Sfintei Scripturi.
În aceeaşi zi, postul generalist al trustului Intact difuzează şi filmul Iuda, de la 00.45.

Pentru ziua de 3 mai, postul National Geographic are programate cinci documentare religioase. Este vorba de Mormântul lui Irod, Misterele creştinătăţii - Templierii, Capul lui Ioan Botezătorul, Biblia secretă: rivalii lui Iisus şi Templierii: Ultima bătălie.

Mormântul lui Irod este programat de la ora 8.00. Documentarul urmăreşte eforturile arheologului israelian Ehud Netzer de a descoperi cea mai intimă creaţie irodiană - mormântul.

Irod cel Mare este una dintre cele mai dispreţuite figuri ale Vechiului Testament, cunoscut pentru masacrul împotriva tuturor copiilor de sex masculin, cu vârsta sub doi ani, din Bethleem. Cu toate că puţini învăţaţi cred în veridicitatea acestei poveşti, reputaţia sângeroasă a lui Irod a umbrit faptul că el a fost, totodată, şi un geniu al arhitecturii. Fortăreţele, templele şi oraşele ridicate la comanda lui au fost atât de îndrăzneţe încât continuă să uimească arhitecţii şi inginerii moderni.

Documentarul Misterele creştinătăţii va fi difuzat de la ora 11:00 şi în reluare, pe 6 mai, la ora 9.00.

Documentarul urmăreşte mistere tulburătoare stau la temelia datinei creştine. Poveştile care au modelat cultura occidentală sunt studiate în lumina unor noi dovezi de necontestat.

Poveştile care au modelat cultura occidentală sunt studiate în lumina unor noi dovezi de necontestat. Fiecare episod cercetează indicii arheologice sau istorice care destramă mituri adânc înrădăcinate în tradiţie. Cu ajutorul experţilor, descoperim conspiraţiile şi muşamalizările care au ţinut adevărul în umbră, aflând în final realitatea istorică a fiecărei poveşti.

Capul lui Ioan Botezătorul, de la ora 17.00.

Îndrăgit de popor şi temut de cei aflaţi la putere, acest personaj revoluţionar a răspândit o practică ce a devenit, în cele din urmă, un element de bază al creştinătăţii.

Ioan Botezătorul, care a reprezentat o ameninţare atât de însemnată pentru Imperiul Roman încât regele Iron Antipa i-a luat viaţa, expunându-i, se presupune, capul înaintea invitaţilor în timpul unui ospăţ.

Biblia secretă: rivalii lui Iisus, ora 18.00.

Documentaruul Rivalii lui Iisus încearcă să găsească răspunsul la întrebarea de ce atât de mulţi predicatori şi presupuşi făcători de miracole au apărut în zona mediteraneeană în jurul primului secol î.e.n. şi de ce cultul lui Iisus a fost cel ce a dăinuit.

Templierii: Ultima bătălie, de la ora 15.00.

Documentarul este despre prăbuşirea ordinului cavalerilor templieri. Aceştia au purtat cruciade timp de 200 de ani. Biserica i-a înlăturat în 1307, considerându-i eretici.

4 Mai: Serialul Biblia, Biblia secretă: Rivalii lui Iisus şi Apostolii

Pe 4 mai, Antena 1 difuzează episoadele 8 şi 9 din miniseria Biblia, de la ora 00.15. În aceeaşi zi pe Antena 1 va rula şi filmul Toma, de la 4.15.

Toma e ultimul dintre apostolii lui Iisus, un constructor impulsiv pasional şi cu o voinţă enormă. Moartea maestrului îl întristează foarte mult şi faptul că nu l-a putut vedea pentru ultima oară îl aduce la disperare.

TVR2 va difuza de la ora 6.00 Taina Cerului pe Pământ - Sfânta Liturghie.

Desi ar putea părea greu de înţeles, formula Liturghiei ortodoxe de astăzi este aceeaşi de 2000 de ani. Ortodoxia a păstrat întreaga această taină, ca un bun de mare preţ.

Postul Naţional va difuza pe 4 mai, de la ora 20.15 şi în reluare pe 5 mai, de la ora 8.45, filmul Imperiul: Sfântul Petru.

Filmul urmareste evenimentele din viata sfantului Petru de la crucificarea lui Iisus pana la moartea sa pe cruce. Sunt incluse fapte din Noul Testament, continuand cu despartirea apostolilor si intamplarile prin care acesta trece dupa ce ajunge la Roma.

Naţional Geographic va difuza de la ora 6.00 Rivalii lui Iisus.

Documentarul încearcă să găsească un rapspuns la întrebarea de ce atât de mulţi predicatori şi presupuşi făcători de miracole au apărut în zona mediteraneeană în jurul primului secol î.e.n. şi de ce cultul lui Iisus a fost cel ce a dăinuit.

Postul de documentare va difuza în aceeaşi zi, de la ora 21.00 Apostolii.

Înainte de biserică. Înainte de evanghelii. Înainte de cuvântul ”creştin”. Au fost apostolii. Iată povestea lor. În doar trei sau patru decenii, seminţele unei religii globale au încolţit de-a lungul celui mai puternic imperiu din lume. Într-o eră fără internet, fără mass media, fără avioane, trenuri sau combustibil fosil... cum a fost posibil acest fenomen? NGC investighează deceniile misterioase ce au urmat morţii lui Iisus şi studiază grupul de 12 bărbaţi obişnuiţi care au sacrificat totul pentru a răspândi mesajul lui Iisus.

5 Mai: Înălţarea creştinismului, Biblia secretă: Apocalipsa şi Un copil numit Iisus

National Geographic va difuza pe 5 mai, de la 21.00, documentarul Înălţarea creştinismului. Documentarul va fi difuzat în reluare pe 6 mai de la ora 15.00.

Dr. Michael Scott porneşte către teritoriile pline de istorie ale lumii antice din dorinţa de a descoperi cum şi de ce, în doar 400 de ani, puţin cunoscutul cult iudaic al lui Iisus s-a ridicat din mijlocul unei minorităţi persecutate şi a devenit religia oficială a Imperiului Roman.

Postul de documentare va difuza în aceeaşi zi, de la ora 1.00 documentarul Biblia secretă: Apocalipsa.

Cu ajutorul datelor ştiinţifice, în documentar vor fi examinate profeţiile biblice despre sfârşitul lumii.

Film Cafe va difuza pe 5 mai, de la ora 21.00 filmul Un copil numit Iisus.

Atunci cand regele Irod a poruncit omorârea pruncilor mai mici de trei ani, temându-se că s-a născut un Mesia, Iosif a plecat cu familia sa în Egipt. Filmul prezintă copilaria lui Iisus şi relaţia sa cu Iosif până la vârsta de 12 ani.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    lasa ca l-am vazut de 3 ori la tv si inca o data la liceu dar atunci nu mai m-am uitat ca ma plictisisem de el
  • un cetatean un cetatean
    chiar nu da nimeni Patimile lui Isus? ma mir.
  • alex alex
    Dar pe bune, tu câte filme despre crucificarea lui Iisus ai vrea să vezi?
  • Radu100% Radu100%
    Programe rasuflate ( Pro TV, Anrtena 1 si TVR) ca de obicei, varianta ramanea la aer liber.
  • david david
    Si care e problema daca le tot repeta? Protv-ul aplica strategia asta mereu si uite ca e primul in clasament. Antena ii da copy, paste si Kanal D, vine din urma cu turcisme... nu va place? Atunci apasati pe telecomanda alte canale.
  • mad79 mad79
    Aceleasi si acleasi filme,an de an!
    Realizatorii cred ca avem toti Alzheimer,de uitam de la mana pana la gura?????

Trimite un comentariu

sus