Skip to main content

CNA a aprobat grilele de primăvară ale TVR

 

tvrCNA a aprobat cererile de modificare a grilei pentru canalele TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional. La şedinţa CNA de astăzi a fost prezent şi preşedintele director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu, pentru a da mai multe explicatii despre noile grile ale posturilor publice.

Publicitate

Aprobarea grilelor celor trei posturi publice s-a mai aflat o dată pe ordinea de zi de la CNA, dar a fost amânată deoarece o parte dintre membri Consiliului au dorit să discute cu preşedintele director general al Televiziunii Române, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Din discuţiile purtate la CNA despre grilele TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional:

Preşedintele director general al TVR, Claudiu Săftoiu:

Am venit pentru a da mai multe explicatii despre noile grile ale televiziunii publice. Sunt rodul noului consiliu director. Am produs grile nu numai pentru posturile naţionale ci şi pentru cele regionale. Am depus o cerere şi o poziţie privitoare la acceptul pentru ca împreună cu Loteria Naţională să realizăm o nouă emisiune. Perioada de reaşezare a televiziunii publice presupune şi posibilit de a obţine profit. Considerand ca un parteneriat ca Loteria Română poate să aducă un profit lunar considerabil.

Narcisa Iorga, membru CNA:

Solicitarea noastră de a ne vedea vine ca urmare a unei discuţii din decembrie 2012, când am avut discuţia referitoare la TVR Cultural ne-aţi prezentat intenţia de a prelua pe TVR2 misiunea culturală a TVR Cultural, motivând faptul că nu v-aţi dorit să închideţi TVR Cultural. Acum am văzut că aţi început noile emisiuni pe toate canalele TVR fară a avea acordul CNA.

Claudiu Săftoiu:

S-au întâmplat lucruri bune la Televiziunea Română. Începând cu 1 martie, TVR a anunţat noua grilă. Urmează să mai avem producţii în premieră primăvara aceasta pe grila TVR. În ceea ce priveşte transformarea postului TVR2 în TVR Cultural, noua grilă a TVR2 are un procent de 42,3 %, cu filmele ajungându-se la 57% programe culturale. Jurnalul Cultural s-a transformat într-un magazin cultural care se numeşte România frumoasă. Acestea sunt eforturile pe care le-am făcut să transferăm către TVR 2 tezaurul cultural de la TVR Cultural.

Irina Radu, director de programe:

Nu cred că se poate face în momentul acesta doar un canal cultural, atâta timp cât avem nevoie de publicitate, având în vedere situaţia economică precară. O emisiune culturală altfel va fi acceptată dacă vine pe un teren de audienţă. Degeaba fac cultură dacă în faţa mea sunt 10 telespectatori. România frumoasă arată lucrurile frumoase din ţara asta. Nu am luat un TVR Cultural şi l-am mutat pe TVR2. Nu se putea lua cu totul o grilă şi muta pe alt canal.

Narcisa Iorga:

Aţi promis că veţi prelua la TVR2 misiunea Culturală.

Irina Radu, director de programe la TVR:

Vă pot spune că în acest moment procentul de programe cultural-educative este de 42,3%. Magazinul pe care vi l-am anunţat este de luni până vineri, ceea ce schimbă procentele de emsiuni cultural-educative.

Claudiu Săftoiu:

Această componentă culturală pe linia cu filme va creşte. Va fi o aglomerare de film bun la TVR2. Avem un deficit la autopromovare a produselor proprii.

Christian Mititelu, membru CNA:

Eu mă tem de o creştere vertiginoasă a produselor culturale, dacă vorbim de o creştere cantitativă. Cred că e nevoie de o abordare mult mai nuanţată când vorbim de personalităţi.

Irina Radu:

Ne-am propus să menţinem această grilă până în luna iunie, totul depinde de bani.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • niky niky
    Au trecut aproape 2 luni de cand 627 de angajati ( mai bine spus profesionisti in trv) au fost aruncati , la propriu, in strada, de saftoiu, de "memorialul durerii", de super consilierul carator de filme si benzi magnetice la mesele de montaj, si altii, inclusiv sindicatul SPUSTv. Urmarea? Tvr a ramas Tvr. Au zis ei ca in tvr e un miros urat. Au gasit vinovatii, cei 627 de oameni. Si i-au dat afara. Problema e ca acum miroase si mai urat. Pestele se curata de la coada, inseamna ca mirosul vine de la cap? De mirosul asta ( poate chiar penal ) nu stie nimeni? Parlament, DNA, Procuratura, Curte de Conturi? De ce nu-i trimite nimeni sa verifice Tvr? E legat cumva de faptul ca anul acesta nu sunt nici un fel de alegeri (politice)? Are cineva, din conducerea Tvr, curajul, sa adreseze celor 627 urarea PASTE FERICIT? Cei care formati C.A. al Tvr veti avea curajul moral sa intrati,cu sufletul curat, in biserica acum de Pasti?
  • livia pila livia pila
    saftoiu si irina radu sunt niste politruci, zgabercea un escroc iar cna este intens politizat, controlat de usl.
  • mihaita mihaita
    Recunosc, n-am citi articolul insa din titlu imi pun multe intrebari:

    "CNA a aprobat grilele de primăvară ale TVR", care primavara, 2013?
    Adica pe 25.04.2013 s-a aprobat grila pentru primavara lui 2013 (1 Martie- 31 Mai)?
    Bine ca nu s-a aprobat programul de revelion 2013 :)
  • M.Marian M.Marian
    Oare DUDUIA Irina Radu se gandeste mai repede la BANI decat la CULTURA ? Ca la cati BANI ia TVR-ul ( Guvern ,Abonati si Publicitate ) Ar trebui 80 % CULTURA

Trimite un comentariu

sus