Skip to main content

CNA. Schimb dur de replici între Narcisa Iorga şi Laura Georgescu. Un alt membru cere demisia preşedintelui CNA

 

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

Publicitate

TENSIUNI ÎN CNA. Narcisa Iorga şi preşedintele CNA, Laura Georgescu au avut azi un schimb dur de repici în timpul şedinţei, pe care Paginademedia.ro îl redă în continuare. "Acesta este n regim dictatorial", i-a reproşat Narcisa Iorga Laurei Georgescu. Un alt membru CNA, Valentin Jucan, a cerut demisia preşedinteleui instituţiei.

Detalii, în continuare:

Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA, a depus astăzi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, denunţul la adresa Laurei Georgescu care, spune el, s-ar face vinovată de faptul că două amendamente votate de Consiliu nu au mai ajuns şi la Monitorul Oficial.

"Denunţul are ca obiect falsificarea de către preşedintele C.N.A. a textului deciziei nr. 141 din 28 martie 2013, prin schimbarea textului adoptat de Consiliu în unanimitate cu unul ilegal", după cum se arată într-un comunicat semnat de Valentin Jucan.

În plus, Alexandru Jucan îi solicită Laurei Georgescu demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Valentin Jucan îşi exprimase încă din şedinţa trecuta intenţia de a face plângere penală împotriva Laurei Georgescu. În plus, Valentin Jucan, Narcisa Iorga şi Florin Gabrea au anunţat public că urmează să trimită sesizări către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, către primul-ministru şi către comisarul european pe educaţie în legătură cu această situaţie.

Din comunicatul semnat de Valentin Jucan:

"Este important de menţionat că acest demers reprezintă ultima etapă după mai multe încercări de a se găsi o rezolvare normală şi legală a acestei situaţii. Argumentele preşedintelui C.N.A. s-au constituit, de fapt, într-un refuz permanent de corectare a acestei fapte fără precedent.

Regret că necunoaşterea legii şi insistenţa preşedintelui C.N.A. de a rămâne în această stare atrage instituţia într-un scandal pe care nu îl merită. Mai mult, ţinând cont de faptul că preşedintele C.N.A. este ales de membrii Consiliului, prin votul acestora, conform art. 14 alin. 1 din Legea 504/2002, formal, doresc să fac public faptul că îmi retrag sprijinul dat doamnei Laura Georgescu şi îi solicit demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului."

Schimb dur de replici între Narcisa Iorga şi Laura Georgescu

În deschiderea şedinţei de astăzi, Narcisa Iorga şi Laura Georgescu au avut un schimb dur de replici într-un caz legat de o recomandare către posturile radio-TV de a promova campania de revizuire a Constituţiei, care nu a fost, potrivit regulamentului, discutată în şedinta publică a Consiliului. Narcisa Iorga i-a solicitat Laurei Georgescu "să nu mai luaţi niciun fel de decizie în numele CNA, decât cu respectarea legii. Altfel, voi contesta toate deciziile pe care le veţi lua personal în numele CNA".

Din discuţiile de la CNA de astăzi:

Narcisa Iorga:

Nu aveţi dreptul să recomandaţi în nume personal posturilor ce campanii de informare să facă (posturile - n.red.). (...) Bineînţeles că veţi putea face cu o majoritate de 8-3 orice recomandare, dar ele nu trebuie să depăşeasca prevederile legii.

Laura Georgescu:

De ce, în cursul anilor 2011-2012, nu aţi avut aceeaşi atitudine în cazul unor recomandări făcute în acelaşi mod?

Narcisa Iorga:

Ori nu înţelegeţi, ori nu vreţi să înţelegeţi. Nicio recomandare pe care o aveţi pe site nu s-a făcut de preşedintele Răsvan Popescu în nume personal. S-a facut de către CNA prin vot.

Laura Georgescu:

În 2011-2012 aţi procedat la fel de fiecare dată. Va rog să consultaţi din nou stenogramele şi înregistrările acestui Consiliu. (...) Va rog când mă atacati s-o faceţi cu temeiuri legale. (...) Va rog frumos să nu mai mâncaţi timpul din această şedinţă publică.(...) În şedinţe publice discutam rapoarte de monitorizare. V-am răspuns, dacă nu e suficient vă stau la dispozitie în celelalte trei zile ale săptămânii.

Narcisa Iorga:

Procedural nu aveţi dreptul să procedaţi aşa. Ţine de bun simţ.

Laura Georgescu:

Nu mă interesează ce ţine de bun simţ, mă interesează să aplic legea.

Narcisa Iorga:

Acesta e un regim dictatorial.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    va dati seama ca aceasta individa laura georgescu este pusa acolo sa exercite niste "treburi' in favoarea lui cacarau si a varanului, cel care detine closetul3, asa cum a fost pusa la Justitie ciocanitoarea pivniceru pentru nisti"treaba" c'itrebui s'rezolv problemili lu felix turnatoru, halal institutii ale statului, hala ce lichele au ajuns acolo pe banii nostri, dar o meritam din plin nu? ca doar si aceasta fufa georgescu are 70% nu?
  • Costel Viisoreanu Costel Viisoreanu
    Pentru ca Georgeasca nu pupa in acelasi loc cu care te-ai obisnuit, ci pupa in alta parte, te enervezi? Iti dai sama cata lume ai scos din minti cu incpatanarea si ravna evidenta de a-ti servi obiectul sarutat?! Poate ca viata te va rasplati asa cum meriti, ca sa ne mai bucuram si noi, cei satui de functia de "presh" pe care ai indeplinit-o atatia ani!!!!
  • Costel Viisoreanu Costel Viisoreanu
    Crezi ca daca va fi amendat Badea, cum a mai fost, iti va creste tie audienta, capdeporc?! El a castigat toate procesele cu CNA, asa ca iti faci sperante desarte, razbunarea fiind una de moment! Tu de ce iti permiti sa-i face „nesimtiti" pe cei din CNA? Pentru ca te enerveaza! Asa si Badea!! Il enerveaza si pe el atatia idi oti, ca si pe multi altii, ca noi!!
  • kolo kolo
    Doamna Iorga,
    Imi cer scuze pentru ca argumentele mele nu va mai incap si sunteti in situatia de a le desfiinta. Pe modelul "cine nu zice ca mine..". Eu personal n-o sa am vreo marire de salariu daca dvs. o sa aveti un alt comportament. Sunt destul de sigura ca nu e cazul. Dar chiar ati pus la punct in CNA tot ce credea altceva decat dvs. Sau cel putin asta e impresia din afara, "relatarile presei". Comunistoide ideile? Din partea unei femei nefericite care se da peste cap ca sa-si impuna ideile? Se poate dar e extrem de Iorga probabil.

    As putea crede ca va bateti pentru o functie. Sau o ciozvarsta de la EL.
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    Kolo, si comunistii ziceau despre disidenti ca sunt nebuni, ii ponegreau si ii marginalizau doar pentru ca spuneau altceva decat marele tavalug rosu. Ciudat cum un om relativ tanar, cum banuiesc ca sunteti, are argumente comunistoide, dar...
  • Radu Radu
    Va dati seama acum cine conduce CNA si de ce "comicul" Badea Mircea nu este amendat usturator!!! RUSINE SA VA FIE, NESIMTILOR DIN CNA!!!
  • kolo kolo
    Mai ramane ca doamna Iorga sa se certe cu ea si chiar sa se acuze de vreo iincompatibilitate si a rezolvat tot CNA-ul.
  • Adriana Nica Adriana Nica
    Doamne, in ce tara traim. Toate institutiile nu sunt altceva decat arene de lupta. Nimic altceva nu mai conteaza.

Trimite un comentariu

sus