Skip to main content

Concedieri la Jurnalul Naţional. 15 jurnalişti au fost notificaţi

 

jurnalul national

În jur de 15 jurnalişti, dintre care trei de la online, de la Jurnalul Naţional au fost concediaţi. Cei disponibilizaţi au fost notificaţi, ieri, prin e-mail de această măsură, potrivit informaţiile paginademedia.ro.

Din informaţiile paginademedia.ro, cei restructuraţi au primit un salariu din cele patru restante. Fapt care nu s-a întâmplat şi în cazul jurnaliştilor care au rămas angajaţi la ziar.

Concedierile au fost anunţate încă de acum o săptămână de către Dan Matiescu, general manager al Intact Publishing.

Tot săptămâna trecută câţiva jurnalişti ai cotidianului au lansat un protestul anonim ca urmare a faptului că aceştia nu şi-au mai luat salariile de patru luni.

În mesajul semnat de Dan Matiescu săptămâna trecută jurnaliştii au fost asiguraţi că îşi vor primii banii pe cele patru luni „fie că vor face sau nu parte din noua echipă”.

Paginademedia.ro prezintă în continuare mesajul trimis ieri de Dan Matiescu. 

Pe scurt, din protest:

  • Am ales această formă de protest anonim, din pricina clauzelor contractuale impuse de conducerea Intact Publishing SRL, care interzic orice formă de protest, orice divulgare a clauzelor contractuale şi orice informaţie dată publicităţii, care ar putea aduce atingere intereselor societăţii.
  • Motivul protestului este neplata VOLUNTARĂ a salariilor şi drepturilor de autor cuvenite pe ultimele patru luni de către societatea Intact Publishing SRL, parte a Intact Media Group, care deţine Jurnalul Naţional.
  • Tipizatul contractului pentru drepturi de autor prevede că societatea Intact Publishing  îşi rezervă dreptul de a întârzia plata drepturilor de autor cu până la 60 de zile, fără niciun fel de compensaţii sau de pretenţii din partea titularilor.
  • Orice iniţiativă, cât de timidă, de a obţine mai mult decât promisiuni fără acoperire, a fost înăbuşită în faşă de Marius Tucă, care a alternat ameninţările (puse în practică, în cazul unora dintre redactorii mai „înfipţi”), cu alte promisiuni, tot fără acoperire şi care, aşa cum am mai arătat, nu au fost onorate.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Om Om
    Ce rusine... peste tot se lauda ca au incasari si profit, iar pe partea cealalta taie in carne vie... pacat, ar trebui sa-si respecte mai mult angajatii, cei care au muncit pentru ca firma lor sa aiba profit...

Trimite un comentariu

sus