Skip to main content

Concedieri la Jurnalul Naţional. Ziariştii îşi vor lua restanţele eşalonat „fie că vor face sau nu parte din noua echipă”

 

jurnalul national

Publicitate

La o zi după protestul anonim al jurnaliştilor de la Jurnalul Naţional, aceştia au fost anunţaţi că urmează disponibilizări deoarece se pune în aplicare „o nouă organigramă”.

În mesajul semnat de Dan Matiescu, general manager la Intact Publishing, jurnaliştii sunt asiguraţi că îşi vor primii banii pe cele patru luni „fie că vor face sau nu parte din noua echipă”.

Paginademedia.ro prezintă în continuare mesajul trimis ieri de Dan Matiescu. 

Pe scurt, din mesaj:

  • Jurnalul Naţional trece la o nouă etapă organizaţională.
  • Toţi angajaţii ziarului vor primi, eşalonat, sumele în cauză, fie că vor face sau nu parte din noua echipă.

Mesajul integral, în continuare: 

Stimaţi colegi,
Aşa cum s-a comunicat la finele lunii martie, Jurnalul Naţional trece la o nouă etapă organizaţională. Astfel, în această perioadă, se pune în aplicare noua organigramă, care presupune valorificarea justă a resurselor companiei, adaptate la noul număr de pagini şi la contextul general al pieţei. În această nouă formulă care va eficientiza activitatea companiei, am identificat soluţii de achitare a onorariilor. Toţi angajaţii ziarului vor primi, eşalonat, sumele în cauză, fie că vor face sau nu parte din noua echipă.

Resursele umane şi viitorul Jurnalului Naţional constituie o preocupare permanentă pentru managementul companiei. Situaţia nedorită din prezent a fost generată, în bună măsură, de promisiuni neonorate, de unii parteneri de business de mai bine de jumătate de an. Existenţa noastră continuă, chiar dacă realităţile pieţei sunt dificile.  Avem soluţii pentru a menţine un simbol al jurnalismului românesc. Mulţumim tuturor celor care înţeleg situaţia şi luptă pentru Jurnalul Naţional.

Protest anonim la Jurnalul

Angajaţii Jurnalului Naţional au lansat zilele trecute un protest anonim faţă de faptul că nu şi-au mai primit salariul de patru luni.

Pe scurt, din protest:

  • Am ales această formă de protest anonim, din pricina clauzelor contractuale impuse de conducerea Intact Publishing SRL, care interzic orice formă de protest, orice divulgare a clauzelor contractuale şi orice informaţie dată publicităţii, care ar putea aduce atingere intereselor societăţii.
  • Motivul protestului este neplata VOLUNTARĂ a salariilor şi drepturilor de autor cuvenite pe ultimele patru luni de către societatea Intact Publishing SRL, parte a Intact Media Group, care deţine Jurnalul Naţional.
  • Tipizatul contractului pentru drepturi de autor prevede că societatea Intact Publishing  îşi rezervă dreptul de a întârzia plata drepturilor de autor cu până la 60 de zile, fără niciun fel de compensaţii sau de pretenţii din partea titularilor.
  • Orice iniţiativă, cât de timidă, de a obţine mai mult decât promisiuni fără acoperire, a fost înăbuşită în faşă de Marius Tucă, care a alternat ameninţările (puse în practică, în cazul unora dintre redactorii mai „înfipţi”), cu alte promisiuni, tot fără acoperire şi care, aşa cum am mai arătat, nu au fost onorate.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonima Anonima
    La Romania libera mai exista si tupeul de a da stiri despre situatia de la Jurnalul. Ca si la Realitatea, care da stiri despre situatia de la JN, dar in paralel isi concediaza oamenii din propria redactie si pe restul ii trece pe drepturi de autor. Cam cat tupeu exista pe patronii din mass-media romanesti? De ce se mai studiaza jurnalismul in facultati, oameni buni? Nu e nimeni constient ca amaratii aia care au invatat ceva in scoala devin victimele sigure ale javrelor in mainile carora a incaput presa din Romania?
  • Adi Rus Adi Rus
    La Romania libera restantele salariale au ajuns la sapte luni si nimeni nu se pplinge ca voi. Domnu Adamescu Pirtz si Turturica zis Gunoi se pricep sa managerieze si nici un trepadus nu se plinge. Uite si situatia mea, fara scoala, nu am scris un rind si sint ditamai director. Pe Turturea il am la degetu mic, pe Adamescu il sug de bani. Ce mai vreti? La munca baaaaa!
  • angajat img angajat img
    dar ce ne facem cu cei care nu sunt redactori,gen femei de servici,soferi,secretare,etc?ei ce vina au pt ce s-a scris in ziar?
  • Andra Vladan Andra Vladan
    Stiti ce ma mira? Ca probleme financiare majore, cu luni de neplata, au fost si la Newsin (chiar 9 luni), si la Adevarul, si la Realitatea TV (vreo 6 luni), si la Romania libera, dar nu a existat nicio stire la televiziuni despre asta. In schimb, despre Jurnalul e tam-tam national.
  • asas asas
    o sa primeasca banii ca la Adevarul....
  • boro boro
    După prăbuşirea ce va urma a JN, mă aştept la Gazeta Sporturilor şi mai apoi pe tv GSP and Antena 2 & Antena 2. A3 e greu de doborât momentan. Poate după ce intră Varanul la căldurică.
  • odin odin
    in vremuri de criza oamenii isi arata adevarata valoare . La fel si leprele. Intotdeauna m-am intrebat cum se face ca in presa din Romania ajung sefii numai aia care nu au valoare in meserie sau, mai rau, care au fost adusi direct pe functie , fara sa fi lucrat o zi in domeniu. desigu exista si o categorie speciala, accea a geniilor neintelese, gen Tuca...pentru el si pentru altii asemanatori as reinveta Inchizitia...
  • Costin_el Costin_el
    Bine ca se duce si Jurnalul asta si poate odata cu ei toate slugile Varanului. Asteptam cu nerabdare sa se duca si Varanul...Acolo unde-i este locul.
  • Radu Radu
    Ce sa fac, stimate domn, asa sunte noi "basistii". Nu ne punem cu voi, "slugile" Varanului, persoane cu o gandire nelimitata, orientat spre Rusia si practicile staliniste (vezi ce se petrece la ziarul matale).
  • unu' de care-si bate joc Matiescu unu' de care-si bate joc Matiescu
    Dane, pai la JN sunt vreo 20 de sefi (inclusiv tu) si vreo 25 de sclavi care presteaza la greu pe 11-13 milioane pe luna. Toti astia la un loc, adica sclavii, castiga cam cat incaseaza Dan Constantin. Io zic ca daca scapi de jumatate dintre cei care taie frunza la caini poti sa mai si angajezi niste reporteri. Astia tin ziarul, nu poetul inchipuit Marius Tuca si nici atarnatorii din dotarea lui Felix. Mai mult, pune pe cineva sa schimbe linia editoriala, pentru ca eternii sefi si-au atins limita de in/ competenta. Atat pot, doar nu vrei sa mori cu ei de gat, fraiere!!!
    Da banul oamenilor si trimite-i pe teren, sa produca marfa. Lasa-i sa fie onesti, elimina comenzile "marca Dan Constantin", scapa de editorialistii compromisi care oricum scriu in limba de lemn si o sa fie bine. JN crapa pentru ca NU AI CE CITI in el. Fii onest cu tine macar, Matiescule: ia ziarul in mana o saptamana, parcurge-l in totalitate si vezi daca-ti place ceva!
  • jurnalist jurnalist
    Radule, ai o gândire limitată.
    http://protest-jurnalul.blogspot.ro/2013/04/de-ce-suntem-la-jurnalul-national.html
  • Radu Radu
    Slugile lui Voiculescu, sa nu mai aiba ce manca!!!! Sunt satule de cat "rahata" au papat de la seful lor!!! Adormitul de Tuca mai primeste salariul??? Peste cativa ani si Antena 3, pardon Latrina 3, va avea aceeasi soarta (oamenii se vor destepta si vor vedea ca pastorul si gasca lui fac jocul Varanului, pe banii buni).
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Stimate domn Dan Matiescu, sunt absolut convinsa de bunele tale intentii..insa te-as intreba, daca nu este un secret de stat, care este salariul matale si de cite luni nu ti l-ai mai luat...pentru ca nu cred ca esti in situatia celui cu 1.500 de lei neplatit de luni bune si care are cheltuieli si facturi multe si mari neplatite.

Trimite un comentariu

sus