Skip to main content

Robert Turcescu contestă dur amenda CNA. Un Turcescu nervos şi o interlocutoare care a recunoscut că a avut contract cu Antena 3

 

turcescu
Robert Turcescu şi-a pus mâna la nas şi i-a spus "ciu-ciu" interlocutoarei

Publicitate

“Nu îmi place să vorbesc în emisiunile mele despre mine”. Aşa şi-a început Robert Turcescu emisiunea de aseară de la B1 TV. O emisiune în care jurnalistul a contestat dur amenda pe care a primit-o de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. O emisiune cu un alt fel de Robert Turcescu, mai agresiv, mai revoltat şi mai nervos decât este de obicei, un Turcescu care îşi întrerupe repetat interlocutorul, vorbeşte peste şi chiar se strâmbă la el.

Ce l-a făcut pe jurnalist să reacţioneaze în acest mod?

CNA l-a amendat pe Robert Turcescu cu 5.000 de lei. Motivul: într-o ediţie a emisiunii de la B1, Robert Turcescu, în care realizatorul a vorbit despre Cristiana Anghel, profesoara care a făcut greva foamei şi care ulterior a devenit senator din partea Partidului Conservator.

CNA a considerat că Turcescu nu a difuzat şi punctul de vedere al Cristianei Anghel când a afirmat că profesoara a făcut greva foamei şi “s-a dovedit apoi că e plătită de Antena 3”.

Robert Turcescu a susţinut că amenda CNA nu este corectă, invocând declaraţia de avere a Cristianei Anghel, în care se arată că a încasat de la Antena 3, în anul 2011 “Drepturi de proprietate intelectuală” în valoare de 13.613 lei.

Ce a urmat? O discuţie aprinsă între senatoarea Cristiana Anghel (prin telefon) şi Robert Turcescu, agresiv, în studio.

“O “fantomă” din CNA ne-a amendat cu 5.000 de lei”, titra pe burtieră B1 TV. “Fantoma” este Monica Gubernat, membru CNA, cea care a propus amenda pentru că, spune Turcescu, nu există pe site-ul CNA nicio fotografie şi nici CV-ul ei:

„A venit Monia Gubernat de la CNA. Spun fantomă pentru că până nu-i văd poza şi nu-i văd CV-ul să văd ce studii are, ce a făcut ea de merită un post în CNA o să-i spun fantomă. (...) Dacă există o invit să intre în direct”, a spus Turcescu vizibil nervos.

„Eu nu am adus nicio acuzaţie Cristianei Anghel. Eu am vorbit despre nişte lucruri, dovedite chiar de doamna Anghel (...) A făcut contract cu Antena 3 pe care a luat bani la acel moment”, a mai spus el.

La un moment dat, a intrat în direct şi profesoara Cristiana Anghel pentru a lămuri care au fost problemele. Jurnalistul a avut o atitudine dură la adresa profesoarei. „Da ce, trebuie să ştiu când aţi făcut greva foamei? Credeţi că este un eveniment mondial greva aceasta făcută de dumneavoastră?”. „Nu am nicio obligaţie să vă cer un punct de vedere atâta vreme cât rostesc lucruri care sunt de notorietate. Contractul dumneavoastră cu Antena 3 este unul asumat în declaraţia dumneavoastră de avere”.

Jurnalistul a întrebat-o pe Cristiana Anghel de zeci de ori „De ce v-a plătit trustul Antena 3?” şi „Fata dumneavoastră are o funcţie în Ministerul Educaţiei? De când lucrează fiica dumneavoastră în Ministerul Educaţiei?”.

Doamnă, lăsaţi gargara, lăsaţi gargara. (...)Spuneţi pentru ce aţi luat bani de la Voiculescu?

Cristiana Anghel: Cum pentru ce? Dumneavoastră când îi daţi bani lui Cristoiu pentru drepturi de autor, pentru ce îi daţi?

Turcescu: Doamnă, ştiţi ce înseamnă asta? Bărbi! Bărbi!

Tudor Barbu: Vă spune eu pentru ce îi dă B1 TV bani lui Cristoiu. Ca să apară la masa asta.

Cristiana Anghel: Pentru asta mi-a dat bani şi mie.

Afirmaţia Cristianei Anghel a fost urmată de un furtunos ropot de aplauze din partea celor din studio.

(...) Silviu Sergiu: Doamnă, de ce nu v-aţi dus la Antena 3 gratis?

Cristiana Anghel: Dacă ai salariu 10 milioane şi de duci de 7 - 8 ori pe lună la Bucureşti şi trenul costă un milion dus şi întors, dacă nu un milion două sute, nu am înţeles, din ce voiaţi să mă duc?

După dialog aprins cu Robert Turcescu, senatoarea a recunoscut că a avut contract cu Antena 3 “ca să apar în studio”.

Finalul a fost unul în ton cu discuţia: Robert Turcescu îşi duce mâna la faţă şi, cu degetul sprijinit pe nas, îi arată şi îi urează senatoarei un jurnalistic "ciu-ciu".

Înregistrarea momentului de aseară, aici:

Robert Turcescu va contesta amenda primită de la CNA, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro.

Robert Turcescu, pentru Paginademedia.ro:

”Da, sigur vom face contestaţie. Aşa cum am demonstrat şi aseară, nu era necesar niciun drept la replică. Eu n-am acuzat, am afirmat în emisiunile precedente lucruri de necontestat: doamna Anghel a făcut greva foamei, a primit bani de la Antena 3, are o fată angajată la Ministerul Educaţiei.

Ce legătură există, dacă există, între toate acestea nu ştiu şi nu mă interesează. CNA a greşit.

Niciodată n-am ezitat să ofer dreptul la replică sau să sun o persoană pentru un punct de vedere dacă era cazul sau dacă erau nelămuriri ori inexactităţi în anchetele mele jurnalistice.

În cazul Anghel nu era cazul. Şi nici nu era o anchetă. Erau fapte şi documente. Atât. Deci, unde e culpa subsemnatului, stimaţi membri ai CNA?! Nu mai spun că până şi departamentul lor juridic, al celor de la CNA, a înştiiinţat membrii Consiliului că nu se susţine amendarea mea... Jenant, ce să mai zic...”.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan73 dan73
    ......tu esti ziarist??????tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    mor si nu mai vreu sa revin la viata cu acest turcescu pe ecranul tv,b1
  • un moldovean prost un moldovean prost
    foarte bine turcescule !
  • geo geo
    Oltean ambitios care calca pe cadavre parvenit si tupeist ca si cei ce-l platesc. Ca si CEL ce-l plătește...boierește și cotrocenește...
  • gipsi gipsi
    un bolnav psihic mai face cum a facut turcescu in acea seara si e clar ca are mare nevoie de tratamente pentru bibilica lui
  • vlad vlad
    atunci si-a aratat adevarata fata turcescu ,cit caracter are ,cred ca banii primiti pentru asemenea circuri l-au facut nebun si e clar ca e nevoie de psihiatru
  • Turcescu Turcescu
    A disparut OTV, a ramas B1. un post tv cu acelesi apucaturi de mahala, cu moderatori de 2 bani.Mahalaua e la mare pret.Turcescu si Banciu, doi idioti ce se cred jurnalisti. mai mare rasul. Locul lor e la puscarie nu la TV B- sescu.Il uitasem pe Cristoiu. E la fel de tampit ca ceilalti doi.
  • Turcescu Turcescu
    a disparut OTV, a ramas B1. un post tv cu acelesi apucaturi de mahala, cu moderatori de 2 bani.mahalaua e la mare pret.Turcescu si Baciu, doio idioti ce se cred jurnalisti. mai mare rasul. Locul lor e la puscarie nu la TV B- sescu
  • ema ema
    Domnule Turcescu, nu ştiu ce se întâmplă cu dumneata dar cred că ai început să o iei razna de tot! Eşti urâcios, pătimaş,...şi aş putea să mai adaug multe asemenea, dar devii din ce în ce mai de nesuportat la tv! Oare ce te mână în luptă în asemenea hal??? Pari sau chiar eşti un om nefericit şi frustrat. Păcat. că eşti tânăr! Cred că e necesar un consult psihiatric.
  • Ivan Mihai Ivan Mihai
    Draga Turcescu,
    Tinand cont de varsta si pregatire cred ca pot sa-ti transmit un sfat prietenesc. Vino la un consult pentru ca ar fi bine sa-ti scoti o hartie care sa te protejeze in viitor.
  • Razvan Razvan
    Eu n-as fi luat bani. Nu, nu. Eu sunt moral ca voi toti :)))
  • B2K B2K
    Turci și-a arătat adevărata față!
  • mariana mariana
    grevista nu este profesoara este o amaraita de invatatoare iar acum a devenit o mare mincinoasa nesimtita, a facut foamea pe un pat de spital cu medici linga ia si cu haznaua3 a varanului securistul securistilor, rusine duduie ti-ai angajat odrasla in minister cu nesimtirea ta.
  • un roman un roman
    foarte bine a facut turcescu. profesoara aia care venea sa spuna la tv, ca moare de foame, de fapt nu murea de foame. nu doar ca a primit bani de la antena, dar am inteles ca are si o masina frumusica. iar acum e in partidul lui voiculescu. cat de tare-i asta.
  • gregoarecrivian gregoarecrivian
    Senatoarea/deputata Anghel a luat lovele de la Voiculescu după greva foamei, că până atunci nu ştia nici dracu cine e duduia, logic vorbind.
    Cantautorul jurnalist a luat lovele de la oricine a avut de dat, chiar dacă mirosul lor, al banilor, era insuportabil iar cauza pentru care combătea realizatorul contrasta cu statutul său de jurnalist corect şi curat, mai ales curat. Dacă ţinem cont de audienţele micuţe ale emisiunii domnului realizator, tragem concluzia că amenda a fost luată pe nedrept, adică nu sunt f. sigur că a remarcat cineva ce s-a întâmplat. Când zic "cineva" mă refer la telespectatori, deci pagubă-n ciuperci.
    Cu cât eşti mai amendat, cu atât cresc şansele ca lumea să afle că exişti, domnule dragă, aşa că...
    Cu respect, detaşare şi degetele încucişate, vă urez toate cele bune.
  • simplu telespectator simplu telespectator
    N-ar trebui sa-si faca Turcescu un control psihiatric? Din gesturi, mimica, ton, replici aiurea date, se vede ca omul are, de la o vreme, mari probleme. Am mai vazut oameni de-astia: vorbesc potolit pentru o scurta vreme, dupa aia o iau pe aratura si nu-i mai aduci inapoi. Cand il lasa pe un om nervii, nu e bine ca ala care-i e sef sa-l trimita undeva la o mica relaxare, la munte, la o clinica, la ceva de genu`...? Nu de alta, da` il exploateaza pur si simplu. Vedem cu totii asta, constatam de la o posta mersul pe de araturi al omului. Chiar nu-i e nimanui mila, dintre sefii de la B1, de ceea ce se intampla la "etajele superioare" ale lui Robert ?! Sigur, ne uitam cu oarece curiozitate si la femeia cu barba, si la unul de-si trage galosii pe strada cu o sfoara, la altul care vorbeste cu copacii, dar stim cu totii ca, desi ne uitam, ne e mila, sila...si cam atat. Ajutorul nu-i de la noi, ci de la cineva specializat.

Trimite un comentariu

sus