Skip to main content

Robert Turcescu contestă dur amenda CNA. Un Turcescu nervos şi o interlocutoare care a recunoscut că a avut contract cu Antena 3

 

turcescu
Robert Turcescu şi-a pus mâna la nas şi i-a spus "ciu-ciu" interlocutoarei

Publicitate

“Nu îmi place să vorbesc în emisiunile mele despre mine”. Aşa şi-a început Robert Turcescu emisiunea de aseară de la B1 TV. O emisiune în care jurnalistul a contestat dur amenda pe care a primit-o de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. O emisiune cu un alt fel de Robert Turcescu, mai agresiv, mai revoltat şi mai nervos decât este de obicei, un Turcescu care îşi întrerupe repetat interlocutorul, vorbeşte peste şi chiar se strâmbă la el.

Ce l-a făcut pe jurnalist să reacţioneaze în acest mod?

CNA l-a amendat pe Robert Turcescu cu 5.000 de lei. Motivul: într-o ediţie a emisiunii de la B1, Robert Turcescu, în care realizatorul a vorbit despre Cristiana Anghel, profesoara care a făcut greva foamei şi care ulterior a devenit senator din partea Partidului Conservator.

CNA a considerat că Turcescu nu a difuzat şi punctul de vedere al Cristianei Anghel când a afirmat că profesoara a făcut greva foamei şi “s-a dovedit apoi că e plătită de Antena 3”.

Robert Turcescu a susţinut că amenda CNA nu este corectă, invocând declaraţia de avere a Cristianei Anghel, în care se arată că a încasat de la Antena 3, în anul 2011 “Drepturi de proprietate intelectuală” în valoare de 13.613 lei.

Ce a urmat? O discuţie aprinsă între senatoarea Cristiana Anghel (prin telefon) şi Robert Turcescu, agresiv, în studio.

“O “fantomă” din CNA ne-a amendat cu 5.000 de lei”, titra pe burtieră B1 TV. “Fantoma” este Monica Gubernat, membru CNA, cea care a propus amenda pentru că, spune Turcescu, nu există pe site-ul CNA nicio fotografie şi nici CV-ul ei:

„A venit Monia Gubernat de la CNA. Spun fantomă pentru că până nu-i văd poza şi nu-i văd CV-ul să văd ce studii are, ce a făcut ea de merită un post în CNA o să-i spun fantomă. (...) Dacă există o invit să intre în direct”, a spus Turcescu vizibil nervos.

„Eu nu am adus nicio acuzaţie Cristianei Anghel. Eu am vorbit despre nişte lucruri, dovedite chiar de doamna Anghel (...) A făcut contract cu Antena 3 pe care a luat bani la acel moment”, a mai spus el.

La un moment dat, a intrat în direct şi profesoara Cristiana Anghel pentru a lămuri care au fost problemele. Jurnalistul a avut o atitudine dură la adresa profesoarei. „Da ce, trebuie să ştiu când aţi făcut greva foamei? Credeţi că este un eveniment mondial greva aceasta făcută de dumneavoastră?”. „Nu am nicio obligaţie să vă cer un punct de vedere atâta vreme cât rostesc lucruri care sunt de notorietate. Contractul dumneavoastră cu Antena 3 este unul asumat în declaraţia dumneavoastră de avere”.

Jurnalistul a întrebat-o pe Cristiana Anghel de zeci de ori „De ce v-a plătit trustul Antena 3?” şi „Fata dumneavoastră are o funcţie în Ministerul Educaţiei? De când lucrează fiica dumneavoastră în Ministerul Educaţiei?”.

Doamnă, lăsaţi gargara, lăsaţi gargara. (...)Spuneţi pentru ce aţi luat bani de la Voiculescu?

Cristiana Anghel: Cum pentru ce? Dumneavoastră când îi daţi bani lui Cristoiu pentru drepturi de autor, pentru ce îi daţi?

Turcescu: Doamnă, ştiţi ce înseamnă asta? Bărbi! Bărbi!

Tudor Barbu: Vă spune eu pentru ce îi dă B1 TV bani lui Cristoiu. Ca să apară la masa asta.

Cristiana Anghel: Pentru asta mi-a dat bani şi mie.

Afirmaţia Cristianei Anghel a fost urmată de un furtunos ropot de aplauze din partea celor din studio.

(...) Silviu Sergiu: Doamnă, de ce nu v-aţi dus la Antena 3 gratis?

Cristiana Anghel: Dacă ai salariu 10 milioane şi de duci de 7 - 8 ori pe lună la Bucureşti şi trenul costă un milion dus şi întors, dacă nu un milion două sute, nu am înţeles, din ce voiaţi să mă duc?

După dialog aprins cu Robert Turcescu, senatoarea a recunoscut că a avut contract cu Antena 3 “ca să apar în studio”.

Finalul a fost unul în ton cu discuţia: Robert Turcescu îşi duce mâna la faţă şi, cu degetul sprijinit pe nas, îi arată şi îi urează senatoarei un jurnalistic "ciu-ciu".

Înregistrarea momentului de aseară, aici:

Robert Turcescu va contesta amenda primită de la CNA, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro.

Robert Turcescu, pentru Paginademedia.ro:

”Da, sigur vom face contestaţie. Aşa cum am demonstrat şi aseară, nu era necesar niciun drept la replică. Eu n-am acuzat, am afirmat în emisiunile precedente lucruri de necontestat: doamna Anghel a făcut greva foamei, a primit bani de la Antena 3, are o fată angajată la Ministerul Educaţiei.

Ce legătură există, dacă există, între toate acestea nu ştiu şi nu mă interesează. CNA a greşit.

Niciodată n-am ezitat să ofer dreptul la replică sau să sun o persoană pentru un punct de vedere dacă era cazul sau dacă erau nelămuriri ori inexactităţi în anchetele mele jurnalistice.

În cazul Anghel nu era cazul. Şi nici nu era o anchetă. Erau fapte şi documente. Atât. Deci, unde e culpa subsemnatului, stimaţi membri ai CNA?! Nu mai spun că până şi departamentul lor juridic, al celor de la CNA, a înştiiinţat membrii Consiliului că nu se susţine amendarea mea... Jenant, ce să mai zic...”.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • profesor profesor
    Ipocrizia dnei Anghel te scoate din sarite instantaneu. Madama in cauza este cunoscuta in Caracal ca o mare reclamagioaica si procesomana. S-a judecat cu rudele, cu colegii de scoala, cu vecinii ... mai avea sa se judece si cu papa de la Roma. Multi jurnalisti acceseaza acest site ... faceti minime investigatii la Caracal si veti ramane siderati.
  • alex alex
    Ce spuneti domnule Turcescu ? Nu prea merge să scoţi ochii cuiva cånd ai de împărţit şi altceva decåt principii cu respectivul. Chiar colegul dumneavoastra de platou, Ion Cristoiu, s-a aflat în postura de evazionist fiscal şi nimeni nu l-a auzit atunci pe Turcescu apostrofåndu-l în direct pe Cristoiu: „măi băieţel, măi chiştoacă, plăteşti şi tu banii datoraţi statului sau o arzi la rece pe banii lui Udrea?“. Cristoiu a relatat cam opărit cum a fost cu „convocarea la Inspecţia fiscală pentru a fi somat să plătesc TVA, plus penalizări pentru drepturile de autor încasate începånd din 2006 de la trustul Intact. Prilej cu care am aflat că timp de patru ani am fost evazionist fiscal fără s-o ştiu“.
    Turcescu a scăpat ocazia de a-l pune la punct cu Fiscul pe Cristoiu, dar pånă una alta discursul său moralizator şi-a primit deja pe loc replica de la internauţi, care i-au amintit unele mici amănunte biografice nu tocmai măgulitoare. Ca şi Ciutacu, ca şi Buşcu, ca şi alţi învårtitori de zeci de mii de euro, Turcescu s-a învårtit de domiciliu de la stat, ca şi cånd ar fi un terchea-berchea de coate goale. Buşcu, care licita milioane pentru marca beşită a revistei „Caţavencu“, stă la RAPPS, într-un mega viloi, Ciutacu stă într-o locuinţă socială destinată persoanelor cu probleme de viaţă, ca şi Turcescu, beneficiar al ANL, după cum zic internauţii, şi ei inspiraţi de lupta împotriva ipocriziei al cărei apostol a devenit brusc Turcescu. Delator, sau mare om de caracter, cuprins de nevoia dreptatii absolute , cum este domnule Turcescu cu casa de la ANL din spate la Romexpo, repet cum este cu ,casa de la ANL , repet cum este cu, casa de la ANL, asa faceai aseara nu? Asa intrebam si noi iti place , hai spune domnuloe Turcescu ,doar sunteti justitiar si o dati ca sunteti corectul, corectilor de pe pamant , cum este cu casa de loa ANL, inca o data va intreb , va place ? Intai uitati-va la voi cum sunteti si pe urma deschideti gura, ca tupeu nesimtit aveti destul, ati avut de unde sa invatati , cu este domnule Turcescu cu casa de la ANL ? Apropos mama Oanei Sarbu nu a fost directoare pe vremea lui Ceausescu la liceul I.L.Caragiale? Cam cine era atunci director undeva ? Ne intrebam si noi domnule Turcescu , apropos cum este cu casa de la ANL domnule Turcescu ? Cand raspundeti la astea , poate aveti dreptul sa dati in altii ,pana atunci mai usor cu pianul pe scari ,ca nu aveti nici o demnitate si moralitate sa vorbiti de altii!!!
  • cristina cristina
    Foarte bine a facut !
  • eu70 eu70
    .....nu ai de facut comentarii pe marginea emisiunilor lui turcescu deoarece el confunda studioul cu cobza pe diferite scene,Nici cu senatoarea "fripturista"multe nu potsune!!!!!!
    TOTI O APA SI UN PAMANT!!!!!
  • kkozoo kkozoo
    Am vazut aseara din intamplare, scena si chiar aceea tanti aceea e o mare impostoare doar ce si-atins scopul personal+ca a mai si angajato pa FICASA la MINISTER,,noi pleaba nu avem nici un loc de munca pai ie CORECT.Cei care spun ca turcescu a avut o atitudine obraznica fata de tanti cu perfuzia televizata de haznaua 3 va inselati,
  • mirela mirela
    Turcescu are un comportament mizerabil fata de unii invitati. Am vazut cateva secvente in urma cu ceva timp cand s-a purtat sub orice critica cu Ana Birchall de la PSD. M-a dezgustat tonul agresiv folosit in dialogul cu o femeie. Nici macar nu conteaza ca era de la PSD, era o invitata in studio, o femeie. Rolul lui ar fi trebuit sa fie de moderator, nu de inchizitor. Din pacate, nu e singurul asa zis ''moderator'' care isi jigneste si umileste invitatii.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    de acord cu tine. exemplele urite nu trebuie urmate.
  • jean jean
    jenantă reprezentația
    rușine, dinu-turcescu!...
  • 1q 1q
    anghel: o impostoare !
    turcescu: un mediocru muuuult prea bine platit !
  • Costin_el Costin_el
    Cam asa se desfasoara emisiunile de la antena 3 impotriva celor care nu sunt de partea USL .Diferenta e ca aseara Turcescu si-a iesit un pic din minti in timp ce la antene sunt o gramada de Latrai care isi ies din minti de dimineata pana in noapte. De altfel sincer nu l-am vazut niciodata pe Turcescu asa si nici nu i sta bine.
  • gabi gabi
    doamna anghel este o impostoare - acum are mai multe motive sa faca greva foamei, veniturile bugetarilor au scazut si mai mult, dar de ! doamna s-a aranjat, nu-i mai pasa .
  • cactuss cactuss
    Turcescu, pana sa o tragi la raspundere pe d.na Cristiana Anghel, daca are sau nu contract cu trusutl INTACT, ai face bine sa spui cum ai obtinut acel milion de euro, evident, dupa ce ai ajuns sa-l lingi in *** pe prezidentiabilul razgandac?!
  • bahmuteanca bahmuteanca
    il apreciam pina acum pe Turcescu dar agresivitatea si purtarea lui indecenta, fata de o doamna in primul rind, ma face sa imi schimb punctul de vedere. chiar daca sanctiunea nu este una dreapta nu asa te comporti...ca un copil fara 7 ani de acasa caruia i-a fost luata o jucarie.

Trimite un comentariu

sus