Skip to main content

8 Aprilie. Televiziunea Mediaset Italia, din grupul lui Silvio Berlusconi, s-a lansat în România

 

Publicitate

berlusconi - fprbes romania
Silvio Berlusconi - Sursa foto: Forbes Romania

TELEVIZIUNEA LUI BERLUSCONI S-A LANSAT ÎN ROMÂNIA. Televiziunea Mediaset Italia, parte a grupului Mediaset controlat de Silvio Berlusconi, a fost lansată oficial în România, vineri seară, în cadrul unui eveniment organizat la Bucureşti, la care a fost prezentată strategia companiei de media italiene pe piaţa audiovizualului românesc, scrie Mediafax.


"În urmă cu trei ani am decis să lansăm Mediaset Italia, o televiziune internaţională, dedicată celor aproximativ 60 de milioane de italieni din întreaga lume, dar şi telespectatorilor interesaţi de ţara noastră", a spus Paola de Santiago Haas, Project Manager la Mediaset Distribution.
Ea a precizat că Mediaset Italia reuneşte cele mai importante programe difuzate de trei dintre televiziunile principale ale grupului lui Silvio Berlusconi - Canale 5, Italia 1 şi Rete 4 -, care emit în prezent în Italia.
Astfel, programul televiziunii Mediaset Italia cuprinde: divertisment (31,4%), ştiri mondene (soft news) (26,2%), ştiri (hard news) (4,5%), programe de tip dramă (23,3%), telenovele (7,3%), programe culturale (2,7%) şi programe de colecţie (2,9%).
Programele difuzate de Mediaset Italia sunt în limba italiană, nefiind subtitrate sau dublate întrucât majoritatea sunt transmise live, a explicat Paola de Santiago Haas.
Televiziunea Mediaset Italia, din grupul lui Silvio Berlusconi, s-a lansat oficial în România


ANGAJAŢII TVR PRIMESC PRIMELE DE VACANŢĂ PE 2012. Salariaţii SRTv vor încasa, până la 31 decembrie 2013, bonificaţiile şi primele de vacanţă pentru anul 2012, a hotărât Comitetul Director al SRTV în şedinţa din 29 martie 2013. Atât primele, cât şi bonificaţiile vor fi acordate în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă (CCM) aflat în vigoare în anul 2012.

Pentru cei ce sunt încă angajaţi în TVR, banii vor fi viraţi în momentul efectuării concediului de odihnă pe anul în curs.
Persoanele disponi bilizate vor primi primele de vacanţă sau bonificaţiile acordate diferenţiat, pentru perioadele 01.01-07.04.2012 şi 08.04-31.12.2012, în funcţie de prevederile CCM-ului în vigoare în intervalele respective. Pentru aceştia, banii se vor vira în data de 15 aprilie 2013.
Angajaţii TVR primesc prima de vacanţă pe 2012


FINANŢARE PENTRU PUBLICAŢII CULTURALE DE LA MINISTERUL CULTURII. AFCN, o institutie aflata in subordinea Ministerului Culturii, a lansat sesiunea anuala de finantare pentru proiecte editoriale pe 2013, avand un fond disponibil de 2,5 milioane de lei si oferind finantare pentru carti, reviste si publicatii culturale, inclusiv cele care apar online, scrie DailyBusiness.ro.

Administratia Fondului Cultural National (AFCN) acorda finantari nerambursabile pentru proiecte editoriale, cu derulare in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie 2013. Suma disponibila pentru finantare nerambursabila oferita de AFCN anul acesta este de 2,5 milioane de lei, potrivit unui anunt al institutiei.

Ariile unde se pot inscrie proiecte editorial si sumele disponibile sunt: carte (1.425.000 de lei), reviste (475.000 lei), publicatii (237.500 lei), proiecte noile media - inclusiv online (237.500 lei).
Ministerul Culturii va finanta proiecte editoriale cu 2,5 mil. lei


REACŢIILE ELEVILOR LA CAMPANIA CNA. 100 de experţi ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) s-au întalnit cu peste 10.000 de elevi în campania "Violenţa din scoli iese de pe TV", pentru a-i informa cu privire la drepturile şi libertăţile lor în audiovizual.

Întrebările adresate de elevi au fost diverse şi de multe ori surprinzătoare: De ce lăsaţi sa se difuzeze atatea ştiri false? De ce desenele animate nu au încadrări pe grupe de vârstă? De ce nu dă CNA o recomandare referitoare la consumul de media?, De ce sunt promovate persoane fără talent în emisiunile TV?, De ce sunt atât de multe ştiri violente în programele TV?, De ce sunt filmate persoane cu camera ascunsă şi sunt apoi difuzate la ştiri?, Ce înseamna PP de pe ecran?, Cum se face monitorizarea posturilor de televiziune şi de radio?, Cum sunt puse semnele de avertizare pentru emisiuni?, De ce în multe emisiuni se folosesc cuvinte vulgare?, notează DailyBusiness.ro, care citează Mediafax.
Ce reacţii au elevii la campania "Violenţa în şcoli iese de pe TV"


FILM AUTOBIOGRAFIC DESPRE GORBACIOV. Postul de televiziune HBO pregăteşte un film biografic despre Mihail Gorbaciov, care va fi produs de doi actori celebri de la Hollywood - Leonardo DiCaprio şi Tom Hanks, scrie Wall-Street.ro, care citează site-ul publicaţiei Le Nouvel Observateur.
HBO Films, compania de producţie creată de postul TV american omonim, dezvoltă în această perioadă acest proiect pentru televiziune despre viaţa fostului lider sovietic, relatează site-ul Deadline.com.
HBO pregateste un film biografic despre Mihail Gorbaciov. Va fi regizat de Leonardo DiCaprio


WIKIPEDIA, PROBLEME CU UN SERVICIU DE INFORMAŢII FRANCEZ. Wikimedia Foundation a acuzat sâmbătă un serviciu francez de informaţii, Direcţia Centrală de Informaţii Interne (DCRI), că a dispus suprimarea "sub ameninţare" a unui articol din enciclopedia online gratuită Wikipédia, apreciind că aducea atingere secretului apărării naţionale, notează Mediafax.

Ministerul francez de Interne a contestat sâmbătă seara, pentru AFP, orice "ameninţare". "Într-un stat de drept, nu poate fi asimilată unei ameninţări angajarea unei proceduri judiciare" cu privire la un "pasaj care ridică probleme securităţii naţionale", a subliniat ministerul.
Articolul respectiv, creat la 24 iulie 2009, este dedicat unei staţii radio militare din departamentul Puy-de-Dôme, în centrul Franţei.
Wikipedia acuză un serviciu francez de informaţii de suprimarea unui articol. Pentru ce material a fost cenzura


ATAC CIBERNETIC LA ADRESA ISRAELULUI. Israelul este vizat în prezent de un atac informatic masiv, dar a reuşit pentru moment să limiteze pagubele, cu ajutorul unei mai bune pregătiri decât în urmă cu un an, au anunţat duminică Guvernul şi unul dintre cei mai cunoscuţi experţi informatici din ţară, scrie Mediafax.

Grupul de hackeri Anonymous a anunţat sâmbătă un atac important pentru duminică împotriva site-urilor israeliene, cu obiectivul "ştergerii Israelului din spaţiul cibernetic", în solidaritate cu poporul palestinian.
Atacul a afectat mai ales site-urile premierului, ministerelor Apărării şi Educaţiei, dar şi pe cel al Biroului Central de Statistică, însă toate aceste site-uri păreau că funcţionează în mod normal duminică.
Pagube sunt "mai mult sau mai puţin inexistente", a dat asigurări pentru postul militar de radio profesorul Yitzhak ben Israel, fondatorul unui Centru naţional împotriva infracţionalităţii cibernetice, aflat în subordinea Biroului premierului Benjamin Netanyahu.
ATAC informatic masiv: OBIECTIVUL- ştergerea Israelului din spaţiul cibernetic. Cine e în spatele operaţiunii


FUZIUNE PE PIAŢIA INTERNAŢIONALĂ DE CARTE. Comisia Europeană a autorizat, vineri, fuziunea editurii britanice Penguin şi a corporaţiei media germane Bertelsmann, care deţine editura Random House, în vederea creării unui gigant pe piaţa mondială de carte în limba engleză, relatează Mediafax.

Potrivit Comisiei Europene, crearea gigantului Penguin Random House nu încalcă legislaţia europeană privind concurenţa, în special datorită faptului că noua entitate va trebui să se confrunte cu numeroşi concurenţi puternici.
Compania Pearson, care deţine editura britanică Penguin, şi corporaţia media germană Bertelsmann, care deţine editura Random House, au anunţat la sfârşitul lunii octombrie 2012 că au încheiat un acord prin care cele două case editoriale vor fuziona în vederea creării unui gigant pe piaţa mondială de carte în limba engleză, după cum a relatat la momentul respectiv AFP.
CE a autorizat fuziunea editurilor Penguin-Random House

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mishu mishu
    @bahmuteanca: In acea perioada posturile erau preluate fara licenta. De altfel nici nu se pot prelua, posturile neavand licenta pentru emisiuni/filme decat in Italia.
    Acum la noi s-a lansat Mediaset Italia, care e un fel de ProTV international.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Mediasetul nu avea nevoie de nicio lansare, ptr ca cele trei canale cu care vin ei erau in grilele operatorilor de cablu romani in anii '90...insa au disparut in timp ptr ca macaronarii au cerut bani iar sarantocii nostrii de cablisti nu au platit. acum nu cred ca mai "prind" la publicul larg, ptr ca la noi nu prea functioneaza sisteml pay TV ...

Trimite un comentariu

sus