Skip to main content

”Cultura 9”, o nouă emisiune la TVR2, din 18 mai

 

919392_626881097342053_1358085541_o
Foto: TVR - Facebook

Publicitate

Emisiunea „Cultura 9” începe mâine, 18 mai, de la ora 9.30, la TVR 2, şi este prezentată de criticul de artă Dan Popescu. Subiectul central al primei ediţii este expoziţia „Human Body”, care a stârnit atât aprecieri pozitive, cât şi reacţii controversate din partea publicului.

Invitaţii ediţiei sunt Laurenţiu Gheorghe (lector univ. Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti) şi Vintilă Mihăilescu (prof.dr în antropologie). Ei vor fi completaţi de directorul Muzeului Antipa, Acad, dr. Dumitru Morariu, de scriitorul Vasile Ernu şi de criticul de artă Erwin Kessler.

„A avea corp nu înseamnă doar a trăi, ci înseamnă a trăi în societate. Fără o definire a valorii corpului, viaţa oamenilor nu mai are sens. Discursurile economice, politice sau religioase tratează cu patos acest subiect. Corpul trebuie alimentat cât timp există, el trebuie să funcţioneze împreună cu altele în armonie şi are parte de un ritual de trecere la sfârşitul zilelor. Orice spaţiu cultural îşi construieşte lumea pornind şi de la corp şi felul cum este el funcţional, ce-l însufleţeşte, cine-l locuieşte şi de ce?”, spune Dan Popescu.

Emisiunea va fi difuzată de la ora 9.30, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi online pe TVR+.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Trimite un comentariu

sus