Skip to main content

Doar 18% dintre prezentatorii TV de peste 50 de ani din Marea Britanie sunt femei

 

Sursa foto: The Guardian. Anna Ford, fostă prezentatoare de ştiri la BBC
Sursa foto: The Guardian. Anna Ford, fostă prezentatoare de ştiri la BBC

Publicitate

Doar 18% dintre prezentatorii TV de peste 50 de ani din Marea Britanie sunt femei, potrivit unui studiu citat de The Guardian.

Posturile BBC, Sky, ITV şi Channel 5 au împreună doar 26 de femei în vârstă de peste 50 de ani care care lucrează ca prezentatoare dintr-un total de 481.

Harriet Harman, deputat laburist, acuză industria de televiziune de descriminare sexuală şi de vârstă. “Posturile de televiziune se comportă ca şi cum publicul ar trebui să fie protejate de vedere unei femei în vârstă. Nu este nimic în neregulă cu a fi o femeie mai în vârstă”, spune Harman.

"Trebuie să luptăm împotriva ideii că femeile în vârstă sunt mai puţin valoroase, în timp ce bărbaţii acumulează înţelepciune, autoritate şi experienţă odată cu înaintarea în vârstă", a mai spus deputata laburistă.

Miriam O'Reilly, fosă prezentatoare la BBC, care a castigat un caz de discriminar pe considerente de vârstă, acum doi ani, împotriva postului public de televiziune din Marea Britanie, a declarat:

“Trebuie să ajungem în punctul în care femeilor nu le mai este arătată uşa din cauza vârstei lor, fapt la fel de inacceptabil precum discriminările etnice”, a spus fosta prezentatoare.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus