Skip to main content

Video. CNN este acuzat că a înscenat un duplex live

 

CNN

Publicitate

Postul de televiziune CNN este ţinta acuzaţiilor conform cărora ar fi înscenat un duplex live. Mai exact, cei doi corespondenţi care pretindeau că se află în locuri diferite şi comunică prin satelit, în două ”ferestre” separate, erau de fapt în dialog la câţiva metri distanţă.

Nancy Grace de la HLN/Headline News şi Ashleigh Banfield de la Newsroom comentau pe tema răpirilor din Cleveland, pretinzând că discută via satelit. În imagini însă, prin spatele celor două jurnaliste trec la intervale foarte scurte aceleaşi maşini. Pe ecran apare totuşi ca loc al transmisiei Phoenix, Arizona, în ambele cazuri.

Grace şi Banfield lucrează pentru două reţele de televiziune diferite, dar sunt angajate ale aceleiaşi companii care deţine CNN, Time Warner. Conducerea postului nu a răspuns întrebărilor legate de ”înscenarea” transmisiunii live şi nu a comentat în niciun fel acuzaţiile.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • Florin Ghioca Florin Ghioca
    nu am de zis decat aceleasi comentarii ca cele de mai sus. au fost multe institutii de presa care au discutat pe marginea acestei probleme. nu cred ca vorbind de CNN ne putem inchipui ca ar pune doua camere una langa cealalta pentru ca cei doi reporteri sa vorbeasca "prin satelit"...
  • regizoru regizoru
    mda, cam trasa de par stirea avand in vedere ca au aceeasi locatie. e ca si live-urile STUDIO X( care este in bucuresti) & Bucuresti( evenimentul este undeva in bucuresti. sau cum ar da live B1 cu o camera in studio( se vede Calea Victoriei in spate) si o camera afara pe bulevard....
  • Florin Ghioca Florin Ghioca
    uite, ca sa vezi ca nu sunt singurul care a gresit. impart vina cu niste amatori... :))

    http://www.huffingtonpost.com/2013/05/08/cnn-nancy-grace-ashleigh-banfield_n_3240169.html?ir=Media
  • Florin Ghioca Florin Ghioca
    asa e, greseala mea. inseamna ca toti ceilalti colegi de presa (hai ca imi permit sa le zic asa...) de la Huffington, The Examiner, Daily Show, Hollywoodreporter s.a. s-au inselat si ei. La fel si twitteristii jurnalisti care au semnalat povestea. Ce sa zic, imi cer scuze in numele presei din toata lumea. O sa mergem prin televiziuni sa mai invatam cum se pun oamenii in cadru. Si trei ture de biserica drept pedeapsa. :)
  • dizident dizident
    atunci stii si de ce pui doi oameni in ferestre in loc sa-i bagi p-amandoi intr-un singur cadru. dar totusi tie ti se pare anormal... cred ca mai trebuie sa treci de cateva ori prin acele televiziuni. parerea mea. doar ca aia de la CNN au facut foarte prost cadrele. si asta nu e o "stire".
  • Sandokan, tigrul Malaeziei Sandokan, tigrul Malaeziei
    Bine, draga Adela, dar e musai sa te uiti la Capatos? Eu nu urmaresc asemenea emisiuni scabroase, dar nu pot sa nu remarc culmea ipocriziei unora care blameaza anumite productii (in special ale trustului Intact), dar stiu fiecare detaliu al emisiei. Acum serios, daca CNA l-ar interzice pe Capatos, tu la ce te-ai mai uita seara de seara?
  • Florin Ghioca Florin Ghioca
    nu te contrazic, nu am trecut doar prin una. :)
  • dizident dizident
    la ce stiri dai, nu prea ai trecut in viata ta printr-o televiziune.
  • catalin catalin
    Aiurea pe ecran scria că transmisia era din aceeaşi zonă, acum hai că nu puteau scrie şi distanta dintre una şi cealaltă. Ştire aiurea.
  • paul paul
    faza asta e ca si aceea cu furtuna de nisip de la realitatea!:))
  • adela adela
    aaaa, de ce nu ma mira ... si capatos zicea ca parlamentara aia asa zisa sexi (mie oricum femeia aia mi se pare de un grotesc demn de actualul parlament) este intr-o alta locatie ... si brusc zana maseluta a teleportat-o la el in studio. Pentru facaturile astea de la noi de ce nu plateste nimeni niciodata? Daca cei de la CNA ar fi mai fermi, poate problema s-ar rezolva, dar din pacate si in CNA aproape toti sunt pe stat-ul lui Felix.
  • Florin Ghioca Florin Ghioca
    la nivelul CNN, cand pretinzi ca ai un duplex prin satelit si ambii reporteri sunt de fapt in aceeasi parcare... este anormal! :) sau cel putin ciudat. :)
    imagineaza-ti scena dialogului prin casti intre cele doua, care se aflau la 20 de metri una de cealalta. de ce nu au stat impreuna la cadru? :)
  • Alin Alin
    Se intampla lucrul asta in special la Antena 3, dar ,,bony`` sa nu generalizam. Sunt jurnalisti care inca isi bat capul cu fiecare live, dat in fiecare ora.
  • tic tic
    aproximativ cum se fac transmisiile prin telefon la jurnalele/emisiunile televiziunilor. din redactii, de pe hol... nimic anormal
  • Andrei Andrei
    In urma acestei dezvaluiri, departamentul Promo de la CNN a conceput un nou spot: "CNN International - Singura televiziune de stiri din SUA afiliata Antena 3 Romania".

Trimite un comentariu

sus