Skip to main content

Ilie Dumitrescu, în juriul Academiei Cartoon Network. Concurs de fotbal pentru copii

 
Ilie Dumitrescu Mediafax_Foto-Marian_Ilie
Ilie Dumitrescu Mediafax_Foto-Marian_Ilie

Ilie Dumitrescu, pe vremea când evolua în echipa României, alături de Gică Popescu. Foto: Marian Ilie, Mediafax Foto

Publicitate

Fostul internaţional Ilie Dumitrescu este membru în juriul Academiei Cartoon Network, o campanie a postului TV care îşi propune să îi încurajeze pe copii să facă mişcare. Din juriu pentru România mai fac parte comentatorul sportiv Bogdan Socol şi jurnaliştii Andrei Niculescu şi George Dobre, de la DigiSport.

Ce este Academia Cartoon Network?

În cadrul Academiei CN, care se va desfăşura vara aceasta în şapte ţări europene, printre care şi România, Cartoon Network lansează un concurs dedicat copiilor cu vârsta între 5 şi 15 ani, care îşi pot demonstra talentul la fotbal şi au şansa de a câştiga un antrenament în capitala Marii Britanii cu Lukas Podolski, atacantul de la Arsenal Londra.

Microsite-ul campaniei, CartoonNetwork.ro/academia-cn, va fi lansat pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului.

Între 1 şi 30 iunie, concurenţii pot încărca clipuri în care îşi arată talentul la fotbal, iar în iulie copiii îi vor putea vota pe cei 20 de semifinalişti.

Câştigătorul va fi anunţat pe 23 iulie 2013 şi va fi ales de juriul Digi Sport – partenerul media al campaniei.

Juriul din România:

  • Ilie Dumitrescu, care face parte din echipa Digi Sport din 2010 în calitate de analist, este unul dintre componenţii Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, a evoluat în 62 de meciuri şi a marcat 20 de goluri pentru echipa naţională.
  • Bogdan Socol, cu o experienţă jurnalistică de peste 13 ani, şi Andrei Niculescu, care lucrează în persa sportivă de 19 ani, sunt moderatori şi comentatori la Digi Sport.
  • George Dobre este jurnalist de peste 14 ani, iar din 2009 e redactor-şef, moderator şi comentator la Digi Sport.

Pe tot parcursul lunii iunie, Cartoon Network va difuza un program special în fiecare sâmbătă dimineaţa de la ora 10:05. Un antrenor va explica pe înţelesul copiilor cele mai faimoase tehnici de fotbal din lume, precum “Ruleta lui Zidane”, “Elasticul lui Ronaldinho”, sau “Pasul peste minge al lui Cristiano Ronaldo”.

Fiecare dintre cele şapte ţări participante la Academia Cartoon Network îşi va desemna câte un câştigător, iar copiii se vor antrena la Londra cu Lukas Podolski în a doua jumătate a acestui an.

Despre Lukas Podolski:

Jucătorul german de origine poloneză şi-a început aventura fotbalistică la vârsta de 6 ani şi a devenit vedetă în Bundesliga evoluând pentru FC Koln şi Bayern Munchen. A fost selecţionat în echipa naţională a Germaniei de peste 100 de ori, a jucat în trei Cupe Europene şi în două Campionate Mondiale, iar acum este atacantul formaţiei Arsenal Londra.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus