Skip to main content

Posturile Radio ZU şi Kiss FM, somate public, primul pentru publicitate mascată, al doilea pentru farse

 

radioPostul Radio ZU a fost somat public pentru reclamă mascată la marca de cafea Doncafe şi la marca de cosmetice Maybelline.

Publicitate

Iar postul Kiss FM a fost sancţionat cu somaţie publică pentru mai multe farse realizate de Viorel Gaiţă în rubrica Tembelefonul lui Gaiţă.

“Este o făcătură care se poate fi văzută şi de un muncitor necalificat”, a spus Narcisa Iorga cu privire la reclama mascată de la Radio ZU.

Despre reclama mascată de la Radio ZU

Reclama mascată a fost făcută în zilele de 8 şi 9 aprilie. Reclama mascată la Doncafe a fost făcută sub forma unor farse în care oamenii care cumpărau cafea de la nişte dozatoare din Gara de Nord, primeau în schimbul băuturii boabe de cafea. În ediţia din 8 aprilie, realizatoarea de radio Denis a făcut reclamă mascată prin mulţumirea adresată unei prietene cu privire la un cadou care consta într-o mascară de la Maybelline New York.

Reprezentanta trustului Intact la CNA, Mirela Bomboe, a apărat postul de radio spunând că ascultătorii au fost anunţaţi că urmează publicitate.

“Confuzia a fost pentru că reclama a fost făcută în direct. Noi considerăm că nu se încadrează în publicitate mascată”, a spus Bomboe.

Despre farsele sancţionate de la Kiss FM

În ediţia din 11 aprilie a rubricii Tembelefonul lui Gaiţă a fost difuzată o farsă în care Viorel Gaiţă a sunat la un sex shop dorind să facă o comandă.
În ediţia din 16 aprilie a rubricii Tembelefonul lui Gaiţă, un curier sună la o unitate militară în vederea livrării unor articole de la sex shop.

CNA a monitorizat emisiunile matinale difuzate în perioada 1 aprilie - 30 aprilie de posturile Radio Guerrilla, Kiss FM, Pro FM, Radio ZU şi Radio 21.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • noName noName
    Probabil "FM" face parte din denumirea postului şi atunci ar trebui scris aşa. Din punct de vedere tehnic este corect în ambele variante (MF=Modulaţie în Frecvenţă pe româneşte sau FM=Frequency Modulation în engleză) şi reflectă felul în care este modulată unda purtătoare.
  • Dan Dan
    În titlu se găseşte o greşeală imensă. MF sau FM?

Trimite un comentariu

sus