Skip to main content

Proteste în Grecia faţă de închiderea televiziunii publice: grevă la mijloacele de transport

 

Capturaţi ecranul complet 13.06.2013 111218.bmp
Captura: Euronews

Publicitate

Greva pentru televiziunea publică. Muncitorii de la companiile de transport public  protestează faţă de închiderea bruscă a televiziunii publice, potrivit The Guardian.

Guvernul a subliniat că decizia de a închide instituţia, lansată în urmă cu 75 de ani, este una temporară. Postul public ar urma să fie relansat într-o nouă formulă, cu mult mai puţini angajaţi.

Se aşteaptă organizarea mai multor demonstraţii la sediul principal al ERT, unde muncitorii s-au strâns. Potrivit The Guardian, business-urile private nu s-au alăturat grevei.

„Un angajat ERT câştigă într-o zi cât câştig eu într-o săptămână, de ce aş face grevă pentru ei”, a spus un vânzător de legume, citat de The Guardian.

„Mii de oameni şi-au pierdut slujbele. Pentru ei cine protestează?”, a spus o chelneriţă.

Antonis Samaras, primul ministru al Greciei, a spus într-o declaraţie de presă că vaa continua planurile sale de reformare a ERT şi că va relansa o instituţie mai eficientă.

Opoziţia a reacţionat dur la decizia guvernului. „Ceea ce s-a întâmplat marţi a fost fără precedent, nu doar în Grecia ci în toată Europa. Televiziunea publică este închisă doar în două circumstanţe: când ţara este ocupată sau în cazul unei lovituri de stat”, a spus Alexis Tsipras, liderul stângii radicale elene.

Rata de şomaj în Grecia a ajuns la 27% după ce peste 850.000 de persoane şi-au pierdut locurile de muncă.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • comb comb
    Peste tot in lume ori greve ori e blocata circulatia..
    Turcia, Franta acum Grecia iar.

Trimite un comentariu

sus