Skip to main content

VIDEO. Guvernul din Grecia a decis ieri închiderea televiziunii publice. Postul nu mai emite de noaptea trecută

 

Capturaţi ecranul complet 12.06.2013 013626.bmp
Prezentatoarea ştirilor de la ERP, cu ochii în lacrimi

Publicitate

DECIZIE NEAŞTEPTATĂ. Guvernul grec a anunţat închiderea imediată a postului public de radio şi televiziune, ERP. Postul public a încetat să mai emită de noaptea trecută. Mutarea afectează 2.700 de joburi, potrivit AFP.

„La ERP lipseşte transparenţa şi este o extravaganţă incredibilă. Trebuie să se oprească acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Acesta a mai spus că instituţia se va redeschide sub un nou format şi cu mult mai puţini angajaţi.

„Este absolut şocant”, a declarat un jurnalist ERT pentru AFP. „Am luat legătura cu un avocat şi cu organizaţiile media internaţionale”.

Când transmisia a fost închisă, ministrul finanţelor a reacţionat spunând că televiziunea publică a fost abolită.

"Este ilegal. Guvernul a oprit emisia principalului post. Seamănă mai mult cu guvernarea lui Ceauşescu decât cu o democraţie", a declarat pentru AFP preşedintele principalului sindicat al salariaţilor televiziunii, Panayotis Kalfayanis.

Începând de luni, reprezentanţi ai FMI şi ai Băncii Europene au început un audit al progresului economiei ţării. Printre reformele impuse Greciei se numără reducerea drastică a sectorului public şi privatizarea sau închiderea unor companii de stat.

Ultimul buletin de ştiri al televiziunii publice din Grecia

Mesajul angajaţilor

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    Potrivit EuroNews, purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Simos Kedikoglou a precizat ca noul ERT va fi funcţional până cel târziu 29 august a.c. Proiectul de lege a fost deja publicat pe internet pentru consultare publică.

    Numele noii companii va fi NERIT „Néa Ellinikí Radiofonía, Internet kai Tileórasi” (Noua Radiodifuziune, Internet şi Televiziune Elenă). Kedikoglou a mai declarat că NERIT va avea între 1.000 şi 1.200 de angajaţi, în timp ce actualul personal al ERT va fi disponibilizat şi compensat. A mai adăugat, deasemenea, că „angajaţii care au demonstrat capacitate de muncă în toţi aceşti ani vor avea prioritate în precesul de recrutare pentru noua companie.”
  • Afi Afi
    *ERT.
  • creola creola
    tu cum ii zici atunci?
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    TVR este intr-o situatie usor diferita de ERT. O televiziune natioanala pentru a-si duce menirea la capat, trebuie sa fie LIDER DE PIATA, cu programe de CALITATE. A se vedea aici BBC, Rai, VRT, cred ca si ZDF.

    La noi in schimb inca se emite in 4/3 (most of the time), apar pe sticla aceleasi vedete prafuite (Marina Almasan, stiristii etc). In acest moment TVR nu are NICI UN program de calitate. A fost candva "Intrecerea Anilor", dar tot ce e frumos se termina repede.

    TVR ar trebui si ea inchisa, eventual sa ramana TVR News, pana se face tranzitia, construit un sediu nou, aparatura noua si cel mai important FETE NOI, de la vedeta de pe sticla, pana la femeia de serviciu.

    Noi in Romania, nu avem televiziune de stat. Avem un mastodont care mananca bani si NU produce NIMIC.
  • adi adi
    Vedea-i-as pe toti astia care fac misto in situatia angajatilor de la greci atunci cand au aflat vestea!Sa vezi ce chef de bere or mai avea!Maino desteapta care stie ea cifre,audiente etc.Daca ar durea prostia ar sta toata ziua cu gura deschisa.
  • paul S paul S
    o decizie de bun simt ar fi sa dai o bere.
    poate sa fie ieftina, dar sa fie foarte rece
  • Horea Horea
    "bun simt" la GRECI ?!
    Mai gandeste-te!
  • Horea Horea
    "parerea mea": nu uita ca TVR-ul a trecut deja printr-o drastica restructurare. Deocamdata de personal.
    Asa ca orice asemanare nu-i, deocamdata, potrivita.
  • creola creola
    "ERT costă poporul grec prin taxa radio-tv, inclusă în facturile de electricitate, în jur de 300 milioane euro pe an. De trei ori mai mult decât costă toate celelalte şapte companii de televiziune (private, n.r.) la un loc. Are de patru ori mai mult personal şi de şase ori mai puţină audienţă. Toate cele trei canale publice de televiziune, împreună, au aproape jumătate din audienţa unui singur canal privat. "
    O decizie de bun simt.
  • parerea mea parerea mea
    Citind comunicatul Guvernului elen, m-a frapat asemanarea cu TVR. Ca ne place sau nu, probabil ca asta va fi singura solutie pentru restructurarea TVR.
    Reprosul intemeiat care se poate aduce guvernului grec este ca nu a pregatit aceasta actiune, astfel incat intreruperea sa fie cat mai scurta.
  • LED LED
    Asta va însemna că oficial... Grecia nu va mai participa la Eurovision ?
  • Dorin Dorin
    si eu am avut ochii in lacrimi, n-am putut dormi toata noaptea... mare paguba
  • dan dan
    http://danursache.blogspot.ro/2013/06/radioteleviziunea-elena-incredibil-de.html

Trimite un comentariu

sus