Skip to main content

Antena 3, urmărită penal în dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la şantaj

 

dnaSocietatea Antena 3 SA este urmărită penal pentru complicitate la şantaj, directorului firmei, Mihai Gâdea, fiindu-i aduse la cunoştinţă învinuirile, în calitate de reprezentant al societăţii, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Publicitate

Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, şi Mugur Ciuvică au venit, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul în care este cercetat directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

Procurorii au extins cercetările în dosarul în care directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantaj şi au dispus începerea urmăririi penale pentru SC Antena 3 SA, în calitate de persoană juridică, pentru complicitate la şantaj, au precizat sursele citate.

Ciuvică a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost citat de procurori în calitate de martor. El a precizat că nu înţelege de ce a fost chemat şi că ceea ce le va spune procurorilor este că îşi publică anchetele jurnalistice atunci când vrea şi cum vrea.

Întrebat de o jurnalistă dacă a avut cunoştinţă că Sorin Alexandrescu a fost citat de procurori şi anterior reţinerii sale în dosarul de şantaj, Mugur Ciuvică i-a spus să îi pună "întrebări necretine". Atenţionat de jurnaliştii aflaţi la DNA că vorbeşte urât, Ciuvică a spus că nu a jignit jurnalista, ci "întrebarea acesteia".

La DNA a venit joi şi Şerban Pop, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), fiind citat în acelaşi dosar.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Promo-ul din dosarul de şantaj al Antenei, difuzat de 208 ori. A fost pe post şi după reţinerea lui Sorin Alexandrescu

Promo-ul „Mită în fotbal”, despre care DNA spune că a fost folosit de Sorin Alexandrescu pentru şantajarea unui şef RCS&RDS, a fost difuzat de 208 ori în perioada 9-27mai, pe mai multe posturi Intact, potrivit unei monitorizări MediaTRUST, realizată pentru paginademedia.ro.

Dosarul de la DNA vorbea de promo-ul Antenelor preciza însă că a fost difuzat de 41 de ori, în perioada 9-27 mai.

Difuzarea promo-ului, arată monitorizarea făcută pentru Paginademedia.ro, a continuat şi după ce Sorin Alexandrescu a fost reţinut pentru audieri, în ziua de 30 mai. Ultimele promo-ui au fost difuzat în ziua primelor audieri ale şefului Antenelor, pe Antena 1, la ora 11.43, şi pe GSP TV, la 11.55, înainte de prânz.
Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bch bch
    Cica au mai fost prinsi niste jurnalisti prin Marea Britanie sau America interceptand convorbiri telefonice si altele si s-a ajuns tot la judecata si altele penale. Nu zic ca cele doua spete sunt asemanatoare, dar are si libertatea presei niste limite, asa cum democratia implica si obligatii, nu doar drepturi.
  • sasca sasca
    O prostie de dosar instituțiile conduse de basescu ataca pe oricine doar doar îl pot afecta pe Voiculescu.
  • protopopescu protopopescu
    si pentru neplata unei facturi de peste 100.000 ron catre un frunizor al antenei 1 care este pedeapsa? ca sunteti tari in gura dar nu va platiti datoriile si ii bagati pe altii in faliment. la puscarie cu conducerea Intact, Antene, si in somaj cu voi slugilor. ca oricum nu va angajeaza nimeni. uitati-va la Camelia Patru de la cofetar la shaormar. adica de la antena la Money Channel pentru cine nu intelege.
  • iulia iulia
    Nu are ce cauta Gadea la DNA. Devine penibil acest dosar. Se recurg la metode murdare pentru a ataca imaginea Intact si Antena 3. E rusinos ce se intampla!
  • tom tom
    cristi, depinde cine aprinde focul...
  • cristi cristi
    In mare parte ai dreptate. Voiculescu e dovedit ca fiind implicat activ in structurile securitatii.
  • cristi cristi
    Libertatea de exprimare nu are legatura cu santajul. Una e sa faci un promo pt o ancheta si sa o si difuzezi si alta e sa o difuzezi la nesfarsit pt a intimida persoana aflata in vizor sa semneze un contract in termenii pe care ti-i doresti. Aceste aspecte au aparut in presa cu ani in urma cand fosti angajati Intact au povestit cum companiile mari care aveau contracte de publicitate aveau dosare cu anchete facute. Daca nu doreau sa faci reclama era scoasa ancheta din dosar. Ca pe timpul securitatii, insa nu e de mirare, dat fiind ca Felix nu e strain de astfel de practici inainte de revolutie. Lupu-si schimba parul dar naravul ba. Nu am nimic cu Antenele, nu sunt nici basist si nici usl-ist consider ca am fost si suntem condusi de o clasa politica cretina invatata numai cu spaga pe principiul inlocuim hotii lor cu ai nostri. Sunt scarbit de tot ceeea ce se intampla in tara asta...insa imi doresc doar ca adevarul sa iasa la iveala fara implicarea politicului. A gresit Alexandrescu, au gresit Antenele? Sa plateasca asa cum va hotara justitia. N-au gresit, atunci sa se afle de la ce a pornit totul. Eu unul cred ca nu iese fum fara foc si cred varianta procurorilor. Important este insa sa dovedeasca cu probe concludente toate aceste acuzatii.
  • Axel Axel
    In ce tara am ajuns sa traim. deci nu-mi vine sa cred ce se intampla. Mai au putin si baga dube ca la bac si aduc la audieri toti angajatii intact. Sunt penibili si exagerati cei de la DNA, sa-i opreasca cineva!
  • Ramona Ramona
    Cred ca aici se dorea sa se ajunga de la inceputul acestui scandal, tinta era Antena 3 care incomodeaza multe personaje din sfera portocalie!O comanda politica care nu mai are nici o limita , rusine DNA!
  • ROBERT12 ROBERT12
    in ce tara normala s-a mai pomenit ceea ce se intampla la noi.unde este libertatea presei a televiziunilor?traim cumna pe timpul comunismului sau suntem condusi de fosti comunisti,capitani de nave si de bisnitari de pe marile oceane ale lumii?dictatorul asta nu mai are limite oameni buni loveste tot ce-i sta in cale.
  • diazepam diazepam
    normal ca institutiile basiste incep sa-i ia pe toti pe nedrept sa-i ancheteze in baza unor masluiri preparate in laboratoarele de la cotroceni

Trimite un comentariu

sus