Skip to main content

Bogdan Nicola, acţionar la The Group, trimis în judecată de DNA

 

Sursa foto: The Group
Sursa foto: The Group

Publicitate

Bogdan Nicola, acţionar al The Group, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit unui comunicat al instituţiei, pentru infracţiunea de „cumpărare de influenţă”.

Conform comunicatului, Bogdan Nicola ar fi plătit 10.000 de euro pentru obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată un angajat din Administraţia Domeniului Public din Sectorul 1 şi doi inspectori ai Poliţiei Comunitare.

Bogdan Nicola este fratele Mihaelei Nicola, amândoi fiind acţionari ai grupului de companii de comunicare, The Group, alături de Zoltan Szigeti.

Comunicatul integral, în continuare:

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

NICOLA TEODOR-BOGDAN, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă,

TĂMĂŞANU EUGEN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă,

FOLEA VIRGIL-VALENTIN, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

BOGDAN VASILE-SILVIU, PANDELEA OVIDIU-FLORIAN, ambii inspectori la Poliţia comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, la data faptelor şi TROCAN NICOLETA TAMARA, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti,în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul inculpatului Tămăşanu Eugen, a apelat la funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, în vederea aprobării PUZ - ului de către funcţionarii Primăriei Municipiului Bucureşti.

În acest context, inculpatul Folea Virgil-Valentin, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenţei asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro.

Această sumă a fost pretinsă prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că inculpatului Nicola Teodor-Bogdan i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro. În demersul lor, Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniţi de inculpata Trocan Nicoleta – Tamara, funcţionar în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, cu ajutorul inculpatului Tămăşanu Eugen, a remis inculpatului Folea Virgil-Valentin, prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu-Florian şi Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, în două tranşe, în scopul menţionat mai sus. Din suma de 10.000 de euro, lui Folea Virgil-Valentin i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu – câte 1.750 euro pentru fiecare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului Pandelea Ovidiu-Florian.

Facem precizarea că inculpatul Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie (detalii în comunicatul nr. 233/VIII/3 din 29 septembrie 2009) şi, în acest dosar, la data de 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani închisoare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jean jean
    deci îi dă banii înapoi?
  • Laura Laura
    Sa fie intr-un ceas bun! E un Inceput. Ma intreb: ordonanta nu cumva se referra la practicile acestor baieti descurcareti .?! Lumea il credea pe Cristoiu nebun, comunist, exagerat. Nu-I chair asa. Nu iese fum fara foc.

Trimite un comentariu

sus