Skip to main content

Cât plătesc cabliştii pentru ProTV. Preţul de pornire este 1 euro pe abonat, pe lună

 

protvÎn urma ieşirii postului Pro TV de pe lista must-carry de la CNA, operatorii de cablu vor plăti pentru retransmisia canalului din grupul condus de Adrian Sârbu.

Publicitate

Central European Media Eenterprises operează în România posturile ProTV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, ProTV Interantional şi MTV.

Preţul de pornire în negocierile cu cabliştii este de la 1 euro (4,5 lei) pe abonat, pe lună, pentru întregul pachet de canelepotrivit site-ului ProTV.

Acest preţ este valabil timp de patru ani de zile, începând de la data de 1 februarie 2014. Preţurile sunt valabile "începând cu data intrării în vigoare a Ofertei Generale a Pro TV, sub condiţia ca regimul must-carry să nu mai fie aplicabil Canalului Pro TV".

Numărul de abonaţi ai principalilor operatori de cablu şi discounturile aferente

  • Compania RCS&RDS are 3 milioane de abonaţi la serviciile TV, 1,2 milioane la televiziunea prin satelit, iar 1,8 milioane sunt abonaţi la CATV.
  • Romtelecom are în jur de 1,22 milioane abonati la serviciile TV (DTH, IPTV si Cablu),
  • UPC are în jur de 1,2 milioane de abonaţi.

Discountul pentru companiile cu abonaţi între 1 milion şi 1,5 milioane este de 44,44%. Iar pentru companiile cu abonaţi între 2,5 -3 milioane discountul este de 61,11%.

Oficialii Pro TV spun că "vom începe negoicierile cu distribuitorii pe măsură ce expiră contractele cu aceştia", nu din momentul scoaterii postului generalist al CME din România de pe lista must-carry, publicată pe site-ul CNA.

Discounturile aplicate de grupul Pro

Discounturile oficiale variază de la 0%, în cazul în care distribuitorul are pana la 300.000 de abonati, la 66,66% în cazul în care distribuitorul are peste 3 milioane de abonaţi. (N.red.: de cele mai multe ori, astfel de preţuri-lista sunt punctul de pornire în negocierile dintre televiziuni şi distribuitori).

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    Cred ca tu ai lipsit la clasa I si nu numai. Unde vezi tu 6 milioane de abonati RDS??? E vb de 3 milioane de abonati la serviciile TV RDS, din care 1,8 la cablu tv si 1,2 la DTH. Cred ca autorul articolului trebuia sa iti dea mura in gura ca sa intelegi. Apropo invata-te sa scrii "Adinatile=Adunati-le", "locutori=locuitori", "cicosului-cocosului".
  • gigiguma gigiguma
    BA, sti sa citesti sau nu intelegi articolul, 3 mil de abonati din care 1,2 la satelit si 1,8 la cablu, capisci????
  • adi adi
    La tine 1 euro este 1.5 RON ??? Vreau si eu vreo 1 milion! Ai ramas cu mintea prin 1997.
  • cristi cristi
    Da asa este. In ceea ce priveste filmele pana la urma, daca vrei sa vezi in fiecare seara filme de calitate te abonezi la HBO si alte canale de filme din grila operatorilor si ai acces 30 zile la filme la un pret cu mult sub pretul unui bilet la cinema. Desi sa fim seriosi in ziua de azi daca nu iti place ce film e la tv seara, dai un search si gasesti filmul care iti place si nu astepti de la Pro TV sau alte posturi sa dea filmele noi pe care ti le doresti.
  • adi adi
    Baaaaa ,,priceputilor,, de la Paginademedia de unde aveti cifrele astea absurde ale abonatilor? Macar pe la clasa I ati trecut? Adunatile si vedeti ca Romania ar trebui sa aiba vreo 30 de milioane de locutori!!! Poate nu stiati dar mai sunt citeva sute de societati de cablu!Cum sa aiba RCS 6 milioane de abonati? E la mintea cicosului!! 6 milioane nu au impreuna RCS,Romtelecom si UPC!!!
  • geo geo
    Protvul a cam inceput sa ne abureasca cu divertismentul lor expirat, serialele si filmele de doi bani...numai reluari...in schimb pe Voyo, daca pui botu si te abonezi, vezi numai prospaturi si tot felul de chestii dragutze, de genul emisiunilor cu iluzionistul remarcat la Romanii au talent etc...
  • vlad vlad
    inca mai aveti abonament la mizeria aia de moyo? :)))))))
  • Paul Paul
    Asta nu garanteaza in niciun fel ca nu ne vor da, in continuare, filme de acum 30 de ani.
    Ca ne-am cam saturat !...
  • cristi cristi
    Hai sa fim seriosi. In cazul RDS-ului de exemplu care are 3 mil de abonati, costul per abonat ar fi de 1.5 RON pentru tot pachetul de programe. Un pret de bun simt, daca e sa comparam cu 3 RON cat a cerut Intactul RDS-ului anul trecut pentru canalele sale care nici macar 16:9 nu sunt, de HD nu mai vorbim. Ei oricum au preturi nesimtite. La Voyo platesti 3 Euro + TVA si ai acces la emisiuni, seriale si o multime de filme, la AntenaPlay 2 Euro + TVA ca sa vezi doar reluari ale emisiunilor. In fine, daca si 1.5 RON...
  • ANTIBASE ANTIBASE
    PROST TV se crede mai important decat este !

Trimite un comentariu

sus