Skip to main content

GHINION. Dan Diaconescu a cumpărat, pentru OTV, un post care şi-a pierdut licenţa

 

dan diaconescuDan Diaconescu a făcut primul pas pentru a redeschide OTV. El a preluat postul Top 1 TV şi a depus la CNA, pe 14 iunie, o solicitare de schimbare de denumire în OTV. Însă, surpriză! Top1 TV şi-a pierdut licenţa pe data de 20 iunie pentru că la momentul controlului CNA acesta nu mai emitea.

Publicitate

În plus, recent postul Top1 TV a depus la CNA o notificare privind schimbarea acţionariatului, canalul fiind acum deţinut Diana Voiculescu (95%), colaboratoarea lui Dan Diaconescu, şi de Gheorghe Georgeta (5%).

Astăzi reprezentanţii Top 1 TV, printre care şi realizatorul Florin Condurăţeanu de la OTV, au venit pentru a susţine solicitarea de reanalizare a deciziei de retragere a licenţei. Consiliul le-a respins însă solicitarea cu unanimitate de voturi.

Întrebat ce vor face în această situaţie, Florin Condurăţeanu a răspuns "ne vom reorienta".

Cristina Trepcea, membru al CNA, a spus: "Noua echipă a acestei vechi televiziuni are aceeaşi atitudine faţă de lege pe care a avut-o întotdeauna. Felul în care interpretează legea arată foarte clar că această televiziune nu are ce să caute pe piaţa din România".

În schimb, Laura Georgescu a spus că, dacă reprezentanţii Videomedia Plus respectă legea, ea nu are nicio problemă să acţioneze "cu bună-credinţă".

Pe 14 iunie 2013, societatea Videomedia Plus SRL, care deţine licenţa Top1 TV, a depus la CNA un dosar în care a solicitat modificarea denumirii Top 1 în OTV, modificarea grilei televiziunii şi modificarea amplasamentului sursei de program. În acelaşi dosar, Videomedia Plus SRL a informat CNA cu privire la modificarea acţionariatului şi la numirea lui Dan Diaconescu în funcţia de director general al societăţii.

Iulia Zorcoczy, avocat: „Decizia CNA este neîntemeiată pentru ca legea este foarte clară - se spune (legea audiovizulaului -n.r.) întreruperea transmiterii pentru motive tehnice se face pentru o perioadă de 90 de zile pentru alte motive 96 de ore. Iar eu am dovada că eu am emis în toată perioada asta. Pentru nerespectarea grilei puteau să ne sancţioneze cu amendă, somaţie, cu suspendarea programului pe o perioadă de o oră, două ore, trei ore, cinci ore, dar nu prin retragerea licenţei.". Ea a mai adăugat că vor contesta decizia CNA la Curtea de apel

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Pai Otv exista sub numele RTV ce mai lipseste in Romania doua otv-uri, adevarat ca rtv nu are diaconescu are ciutacu dar tot aia.
  • Constantin Constantin
    Dom'Petrica fost Otevist de marca !Si ioi, ioi ce bine i mi pare ca micul mogul ramane fara televiziune!!
  • Thor Thor
    Top 1 TV fusese inițial televiziunea celebrului dom' Petrică.

Trimite un comentariu

sus